0 800 33-05-63 Пн-Пт: 08:00-18:00

ru | ua

ru | ua

Пн-Пт: 08:00-18:00

Значення ляльок в життi дівчинки

13.10.2020
190

Є така доросла жарт про те, що в дитинстві дівчатка люблять ляльок, а хлопчики люблять машинки, але коли діти виростають, все трапляється навпаки. У цьому є частка правди, але поговоримо про дівчаток і про роль такої іграшки, як лялька, в їх житті.

Грати та вчитися

Лялька є відмінною іграшкою для того, щоб проявити свою фантазію або розповісти про свої переживання від третьої особи. Але спочатку лялька допомагає дитині дізнатися найелементарніші речі, наприклад, частини тіла або кольору (кажучи про ляльковому вбранні). Пізніше лялька демонструє відміну дівчинки від хлопчика, вказує на те, що лише дівчинка може наносити макіяж, одягати сукню, відрощувати довге волосся і підв’язувати їх бантиками. Всі ці прості речі допомагають маленькій леді зрозуміти себе і включити фантазію, спонукати вигадувати нові образи, бути акуратною і виглядати як принцеса.

Значення ляльок в життi дівчинки - изображение 1

Коли дитина стає трохи старше, ви можете дізнатися про нього більше, просто граючи в ляльки. Вся справа в тому, що малюки переносять свій досвід і свої страхи на іграшки. Ви колись помічали, як діти загрожують пальчиком плюшевому ведмедику і шльопають його по попі? Все це – трансляція поведінки в сім’ї, демонстрація страху перед покаранням. Те ж саме стосується і позитивних моментів і яскравих вражень. Тому нехай у вашої дівчинки буде ляльковий будиночок і безліч іграшок, за допомогою яких вона зможе не просто весело і цікаво проводити час, а й показувати вам свої переживання. Безумовно, не підозрюючи про те, які висновки ви здатні винести з цієї гри.

Веселі перевдягання

Намагайтеся не знецінювати значення лялькових нарядів. Якщо у вашої малятка є улюблена лялька, яку вона хоче народити, влаштуйте ляльковий шопінг і підберіть для Барбі або Штеффі повноцінний гардероб. Ви точно знаєте де можна купити одяг для дітей, а ось окремих інтернет-магазинів і бутиків для ляльок-модниць ще не створили. Тому вибирайте ваш улюблений дитячий супермаркет і вирушайте на пошуки стильних нарядів.

Значення ляльок в життi дівчинки - изображение 2

За допомогою лялькового гардероба ви зможете навчити свою маленьку модницю формувати свій власний імідж, позначити в якому порядку надягають ті чи інші предмети одягу. Комбінуючи різні речі можна вказати на те, що для кожного способу є своя взуття та аксесуари. Лялька є відмінним помічником для батьків, які не можуть безпосередньо сказати про своє невдоволення деякими речами в образі дитини. Наприклад, вам не подобається те, що дочка носить окуляри на голові або надягає несумісні речі, але точно знаєте, що ваше зауваження дуже образить дитину. В такому випадку нарядите ляльку не належним чином і скажіть дитині: «Подивися, Барбі одягла окуляри на голову. Давай скажемо їй, що це прояв поганого смаку, нехай вона так більше не робить ». Тоді ваша дівчинка прийме зауваження до уваги, подумає що її помилка ви не помітили і одразу ж виправить ситуацію.

Схожі статті: