0 800 33-05-63 Пн-Пт: 08:00-18:00

ru | ua

ru | ua

Пн-Пт: 08:00-18:00

Які головні убори повинні бути в гардеробі дитини

25.10.2020
286
Які головні убори повинні бути в гардеробі дитини - изображение 1

Вибір дитячих шапок величезний. Батьки можуть розгубитися в цьому морі виробів. В першу чергу потрібно звертати увагу на якість пошиття і матеріал. Малюкам не підходить синтетика, від грубих швів може з’явитися подразнення. Але найскладніше з немовлятами. Ставши батьками хочеться убезпечити дитину від найменшого подиху вітерця, але важливо не перестаратися.

Головні убори для новонароджених

До недавнього часу мами завжди одягали шапочки новонародженим і немовлятам до тримісячного віку навіть вдома. Сучасні педіатри вважають, що в цьому немає необхідності, а іноді це навіть шкідливо, тому що дитина, що лежить вдома в головному уборі, особливо в опалювальному приміщенні, може перегрітися.

Які головні убори повинні бути в гардеробі дитини - изображение 2

Виняток – після купання, якщо в квартирі прохолодно або бувають протяги. Тоді на 20-30 хвилин можна надіти легку трикотажну шапочку або чепчик на зав’язках. Шви на таких моделях повинні бути плоскими і дуже акуратними, щоб не дратувати ніжну шкіру новонародженого, а краще взагалі без них.

Новонароджений малюк на прогулянці не повинен залишатися без убору незалежно від погоди. Протягом перших тижнів життя організм тільки вчиться підтримувати постійну температуру тіла. Йому не потрібно було турбуватися про це в животі у мами – температура навколоплідних вод завжди близько 37 C. Якщо температура опускається нижче 15 C, такому малюкові можна надіти більш щільну шапочку з подвійного трикотажу.

Тому в гардеробі немовляти має бути кілька різних моделей. Дизайн поки не особливо важливий, головне – якість. Оптимальний вибір – бавовна. Він приємний до тіла, гіпоалергенний, шкіра під ним дихає і не так потіє, як в синтетиці. Для дитячих речей існують стандарти безпеки, наприклад, наявність сертифіката Oeko-Tex Standard-100 говорить про те, що для пошиття використовувалося екологічно чисті матеріали.

А ось малюкові постарше не потрібно влітку носити навіть шапочку з тонкої бавовни. Двох або трирічній дитині варто надягати убір, якщо температура опускається нижче 10 C. А якщо вік вашого малюка більше 3 років, він може ходити з непокритою головою при температурі вище 3 C, за умови, що немає вітру або дощу.

Крім холоду нашкодити може і яскраве сонце, тому дітям варто надягати панамки, бандани або світлі кепки, якщо ви йдете з ними гуляти в жарку погоду.

Головні убори для дівчаток

На зиму дівчинці підійде подвійна шапка з трикотажу. Вона може бути двосторонньою. Вибір кольорів практично не обмежений. Добре якщо будуть зав’язки, а також широка гумка, щоб шапка не сповзала з голови. До них можна підібрати шарфик і рукавиці в тон.

Які головні убори повинні бути в гардеробі дитини - изображение 3

Цікавий варіант – дитячий шолом. Він захищає не тільки голову, але і шию. Виконано, як правило, з трикотажного полотна, дуже м’якого, теплого і еластичного. Підходить для дітей у віці від 6 до 18 місяців. Мода на різнокольорові помпони, смішні вушка або мордочки тварин, напевно, ніколи не пройде. Якщо вам подобаються ці веселі моделі, сміливо можете купувати доньці таку. Підлітки не дуже люблять носити шапки. Особливо, якщо вони їх не вибирали, тому дозвольте дівчинці самій підібрати собі аксесуар, і вам не доведеться хвилюватися, що вона зніме його, як тільки заверне за ріг.

На літо дівчаткам підійдуть панамки, косинки на гумці, кепки. Для міжсезоння – пов’язки з трикотажу. Вони можуть бути прикрашені вишивкою, бісером або мереживом.

Головні убори для хлопчиків

У гардеробі хлопчика не обійтися без кепок. Вони бувають як з зовсім легкого матеріалу з сіткою, так і більш теплі, з вилогами, які закривають вуха. На зиму малюку можна підібрати теплу в’язану шапку, головне, щоб вона не кусалася, або шолом, а для хлопчика постарше – шапку-біні. У неї простий дизайн, але можна вибрати яскравий принт. На літо панамки будуть в самий раз, вони знову повернулися в моду.

Які головні убори повинні бути в гардеробі дитини - изображение 4

В асортименті українського бренду SMIL ви знайдете все, що потрібно для дітей від 0 до 17 років:

  • чепчики;
  • кепки;
  • шапки-біні;
  • тонкі бавовняні шапочки;
  • шоломи;
  • косинки;
  • бандани;
  • панамки.

Компанія строго стежить за якістю, контролює кожен етап виробництва, використовує безпечний, екологічно чистий текстиль. Дитячі аксесуари з натуральної бавовни не подразнюють шкіру, гріють, але пропускають повітря, зручні зав’язки не дозволяють їм злітати навіть під час активних ігор. Для дітей старшого віку, щоб виріб був більш еластичним і міцним, в нього додають невелику кількість синтетичних волокон. Тоді воно не розтягується і витримує навіть часті прання.

На сайті можна замовити аксесуари і дитячий одяг (спортивні костюми, шкільну форму, речі в стилі кежуал) з доставкою в будь-яке місто України.

Схожі статті: