0 800 33-05-63 Пн-Пт: 08:00-18:00

ru | ua

ru | ua

Пн-Пт: 08:00-18:00

Як відпочивати з дитиною на море

15.08.2020
125

Коли настає літо і ви відправляєтеся з дитиною на відпочинок, в голові у вас автоматично формується список питань про те, як з малюком цей відпочинок пережити. Особливо якщо у вас дошкільник і ви відправляєтеся на море. Що одягати на малюка, ніж його мазати і як годувати, дізнаємося в першу чергу.

Збираємо валізи

Крім усього того, що ви вирішили брати в поїздку, обов’язково потрібно подбати про найнеобхідніше. В аптечці повинні бути перекис водню, ватяні диски, засіб від алергії, крем від сонця, крем від москітів, засіб для пероральної дегідратації, бинт, жарознижуючі засоби. Це «фундамент» вашої аптечки. Що стосується одягу, то базовий гардероб малюка відпочинку – це легкі бавовняні майки і футболки, бажано світлі або білі. Також панамки / кепки / бейсболки, легкі шорти, штани, сарафани, одяг для пляжу і купання.

Як відпочивати з дитиною на море - изображение 1

Величезною помилкою багатьох батьків є переконання в тому, що малюк може побігати по пляжу без плавок або купальника. «Провітрити» попу дитині можна де завгодно, але тільки не на піщаному пляжі, тому не пускайте малюка купатися або сидіти на піску без пляжного одягу (купальник / плавки). А ось панамка на голові просто обов’язкова, інакше веселий відпустку може закінчитися сонячним або тепловим ударом. До слова, для профілактики перегріву пропонуйте дитині якомога більше пиття і не забороняйте малюку купатися, але тільки під вашим пильним наглядом.

У чому йти і чим мазати

Якщо ваше житло розташоване далеко від узбережжя, то надягайте на малюка легку бавовняну майку / футболку, кепку і тонкі шорти. Дівчаткам підійде пляжний сарафанчик з панамкою. Одяг повинен дихати і не волати неприємних відчуттів у маляти. Саме тому важливо вибирати якісні речі навіть на один пляжний сезон.

Як відпочивати з дитиною на море - изображение 2

Вирушаючи під палюче сонце (так-так, не всі батьки слухають рекомендації про пляжний відпочинок до 11.00 або після 16.00), орендуйте спеціальний пляжну парасольку. Крім іншого, не забудьте нанести на шкіру дитини крем від засмаги. Крем наносите на всі відкриті ділянки тіла і робити це потрібно кожен раз після того, як малюк вийшов з води. Навіть якщо у вас дуже дорогий крем, який заявлений як водостійкий, все одно наносите після кожного контакту малюка з водою. Говорячи про spf, то оптимальний – 30. Spf 15 – це дуже мало для ніжної шкіри малюка, а 50 працює як 30, тому вирішувати вам.

А як же їжа ?!

Не змушуйте дитину їсти на спеці. Взагалі не змушуйте його є, адже малюк, який провів половину дня на море, просто фізично не здатний бути голодним. Дитина почне випрошувати у вас їжу ще до того як ви повернетеся в будиночок або квартиру. До слова, якщо у вас немає спеціальної сумки-холодильника, то не варто брати з собою молочні продукти, майонезні салати (хоча їх взагалі краще дітям не давати) та іншу скоропортящуюся їжу. Якщо вже так сталося, що ви не подбали про харчування малюка на пляжі, то краще виїхати раніше, ніж годувати дитину тим, що продається в прибережних кафешках.

Як відпочивати з дитиною на море - изображение 3

Схожі статті: