0 800 33-05-63 Пн-Пт: 08:00-18:00

ru | ua

ru | ua

Пн-Пт: 08:00-18:00

Як правильно одягати боді на новонародженого – всі секрети і методи

3.11.2020
2784

Одяг для новонародженого повинна бути зроблена з м’якої бавовни, який дозволить ніжній шкірі малюка дихати. Купівля боді непросте завдання, багато батьків задаються питанням, який фасон і тип застібок вибрати, купити чи «чоловічка» у вигляді сорочечки, на блискавки або кнопках, з короткими або довгими рукавами. Ми допоможемо молодим батькам визначитися з вибором, а також підкажемо як правильно одягнути дитину, не доставляючи йому дискомфорту.

Основні переваги такого одягу

Дана модель є зручним вид дитячого нижньої білизни, який відмінно фіксує підгузник і дозволяє без проблем його поміняти, чи не роздягаючи малюка. Носити його потрібно на голе тіло, тому так важливо вибрати модель, яка не обмежуватиме руху дитини і не буде заважати під час сну

Як правильно одягати боді на новонародженого - всі секрети і методи - изображение 1

Бодик дуже зручно і легко надівається, тому це краще рішення для молодих батьків, у яких немає досвіду одягання новонародженого. Щоб застебнути його, потрібно всього кілька хвилин. Завдяки невеликій кількості кнопок він також підходить в якості нижнього шару під футболку, толстовку або светр. Оскільки він має мінімум кріплень і м’які шви, то не друкується на шкірі дитини навіть якщо він активно рухається або перевертається уві сні.

Боді-сорочечки є відмінним вибором для літа – при необхідності їх можна легко розстебнути, коли дитині стане занадто жарко.

Плюси боді:

  • дозволяє швидко змінити підгузник, що не переодягаючись малюка повністю;
  • НЕ морщиться і повністю закриває тіло малятка, захищаючи від протягів;
  • не заважає рухатися і пізнавати світ;
  • можна носити окремо або комбінувати з будь-якої іншої одягом

Шкіра новонародженого тонка і ніжна, вимагає особливого догляду: її необхідно щодня змащувати пом’якшуючими засобами, призначеними для немовлят, щоб зміцнити ліпідний шар і захистити від попрілостей. Не менш важливим елементом є вибір правильного матеріалу одягу. Вона повинна бути виготовлена ​​з дихаючих тканин, які не подразнюють чутливу шкіру дитини, а також бути зручною, функціональною і хорошої якості. Кращий вибір – 100% бавовна – безпечний і приємний на дотик

Як правильно одягати боді на новонародженого - всі секрети і методи - изображение 2

Варто перевірити, чи мають обрані вами предмети дитячого одягу сертифікат Oeko-Tex Standard 100, який підтверджує, що матеріал не містить шкідливих хімічних речовин, такий є у компанії SMIL

Існують кілька видів цього предмета гардероба. Деякі надягають через голову, тому багато батьків бояться купувати їх, побоюючись, що будуть доставляти дискомфорт дитині при одяганні. Якщо у вас також є такі побоювання, виберіть модель сорочечку з кнопками по всій довжині

Але пам’ятайте, що його доведеться застібати і розстібати по кілька разів на день, це може бути трохи виснажливим. Хорошим рішенням буде модель, яка кріпиться тільки декількома кнопками в промежині. Є також варіанти, які потрібно додатково застебнути на плечах – такий спосіб переодягання підійде для дітей від 6 місяців. Український бренд SMIL пропонує безліч варіантів

Як правильно одягати боді на грудничка

Ви підготували так багато красивого одягу, але от лихо – новонароджена дитина не любить одягатися! Тут стане в нагоді вся ваша хитрість і делікатність, а також кілька швидких і перевірених способів і трохи практики.

Як правильно одягати боді на новонародженого - всі секрети і методи - изображение 3

Надягати одяг через голову неприємно для малюка, а також великий стрес для новоспечених батьків, які бояться, що можуть заподіяти йому біль. Ось чому сорочечки із застібками по всій довжині найчастіше вибирають для самих маленьких. Носити їх можна і влітку, і взимку: вони випускаються з короткими і довгими рукавами, а на ніжки можна надягати повзунки.

Отже, ось як слід одягати «чоловічка» на новонародженого:

  • Зберіть боді в «гармошку», попередньо розстебнувши застібку між ніжками, і розтягніть утворився хомут між руками.
  • Акуратно покладіть його на потилицю малюка, а потім плавно надягайте на верхівку і особа, намагаючись не торкатися до носика.
  • Підклавши руку, злегка підніміть голову і шию малюка, і розправте одяг рівномірно навколо його шиї і плечей.
  • Як і у випадку з горловиною, приступайте до роботи з рукавом. Прісоберіте його, а потім вставте пальчики всередину і візьміть малюка за кулачок, щоб його пальці не зачепилися за матеріал. Це повинно бути швидке рух, тому що дитина може нервувати, коли ви обездвиживают його ручку. Не тягніть його і не випрямляйте силою.
  • Обережно візьміть ручку, розпряміть рукава. Постарайтеся відвернути дитину, розмовляючи з ним або наспівуючи пісеньку, і надіньте другий рукав таким же чином.
  • Переверніть тіло немовляти на бік, просунувши руку під сідниці. Акуратно витягніть виріб вздовж спини і вирівняйте всі складки. Новонароджені мають ніжну, чутливу до дотику шкіру, і складки матеріалу, на якому вони лежать, можуть дуже сильно їх турбувати.
  • Розгладьте передню частину Бодик і закріпіть засувки. Залишилося перевірити, щоб шви не тиснули на стегна дитини. Для цього візьміться за краї боді і знову злегка потягніть вниз.

Ви впоралися!

Схожі статті: