0 800 33-05-63 Пн-Пт: 08:00-18:00

ru | ua

ru | ua

Пн-Пт: 08:00-18:00

Як підібрати дитині шапку за розміром?

15.03.2021
1357

З настанням осені всі батьки замислюються над тим, яку шапку вибрати для малюка. Ще більше питань до розміру, купувати її без примірки небезпечно, тому що можна не вгадати, і тоді виріб буде тиснути або сповзати. Спробуємо розібратися, як вибрати шапочку карапузові і що при цьому враховувати.

Як підібрати дитині шапку за розміром? - изображение 1

Критерії вибору дитячої шапочки

До покупки обновок для дітей потрібно ставитися уважно і відповідально. Перед тим як зробити остаточний вибір, потрібно подумати про комфорт, здоров’я карапуза. Наприклад, якщо вибрати занадто маленький чепчик, він буде сильно тиснути на голову і викликати дискомфорт. Через це немовля буде вести себе неспокійно і навіть може захворіти, так як шапочка буде не повністю прикривати голову.

Як підібрати дитині шапку за розміром? - изображение 2

Подібні ситуації відбуваються і в тому випадку, якщо головний убір занадто великого розміру. Крім того, великі шапочки можуть сповзати на обличчя, викликати труднощі з диханням. Щоб обновка порадувала малюка, була комфортною в носінні, аксесуари для дівчаток і хлопчиків повинні відповідати розміру. Оптимальне рішення – це примірка. Якщо такої можливості немає, краще зробити виміри, а потім скористатися розмірної таблицею.

Вибираючи чепчик для карапуза, потрібно також пам’ятати наступне:

  • хороша шапочка ніде не тисне, не тисне, не бовтається;
  • матеріал вироби – натуральний (бавовна, шерсть), але з невеликим додаванням синтетики;
  • аксесуар приємно відчувається на тілі, не викликає дискомфорт;
    якісний головний убір не розтягується, не линяє після прання, не вигоряє на сонці;
  • тканину чепчики не викликає алергічну реакцію або роздратування;
  • надійну фіксацію на голові забезпечують зав’язки, еластична гумка, липучки або кнопки.

Купуючи аксесуари для хлопчиків і дівчаток, потрібно також враховувати сезон. Для осені, весни можна купити речі з болоньєвих верхом і м’якою тканинної підкладкою. Для холодів, зимових місяців кращим вибором будуть шапки з вовни або флісу з утепленням з синтепону. Купівля шапки з наповнювачем з лебединого пуху буде правильною в тому випадку, якщо у дитини немає алергії.

Розміри шапок для дітей: таблиця

Щоб шапочка добре сиділа, не викликала дискомфорт, потрібно попередньо зробити заміри окружності голови. Найчастіше отримані вимірювання дорівнюють розміру головного убору на бирці шапочки. Але тут потрібно запам’ятати кілька нюансів:

Як підібрати дитині шапку за розміром? - изображение 3
  • у новонароджених віком до трьох місяців, окружність голови збільшується на 1,5-2 см кожні два місяці;
  • з трьох місяців до одного року – на 1 см щомісяця;
  • від 1-го року до 2-х років – на 2 см за весь цей час;
  • з 2-х до десяти років – на 0,5 см щорічно

Якщо вибираєте між двома речами, то краще купити виріб трохи менше. Найчастіше натуральний матеріал трохи тягнеться в процесі носіння. Вибираючи зимову модель головного убору, краще віддати перевагу більш крупному за розміром виробу, тому що під низ часто надягають чепчик.

Як варіант, можна використовувати наступну таблицю:

Зріст

Розмір

36

56

40

62

44

68

48

74

52

80

56

92

60

110

64

122

68

128

72

134

У гардеробі маляти має бути кілька шапочок: легкий чепчик для весни і літа, утеплена флисом шапка для осені та теплий головний убір для зими (з хутром або синтетичним наповнювачем).

Вибираємо шапочку для новонародженого

Шапочки для немовлят – обов’язковий аксесуар, так як до трьох років теплообмін у дітей працює погано, а основні втрати тепла йдуть через голову. При виборі вироби, варто звертати увагу на посадку, якість матеріалів. Розмір зазвичай відповідає обсягу голови новонародженого, тому досить зробити виміри, а потім вибрати відповідне значення в розмірної таблиці.

Що стосується матеріалів, то для літа краще вибрати речі з легкого трикотажу, але прикривають лоб, вуха. Для зими підійдуть вироби з щільного трикотажу, з утепленням з флісу, залишають відкритим тільки обличчя.

Щоб захистити дитину від переохолодження, застуди, варто подбати про те, щоб в його гардеробі було кілька головних уборів для різних сезонів. Але все вироби повинні добре сидіти на голові. А також виготовлені з натуральних матеріалів, оснащені міцними зав’язками або еластичною гумкою.

Схожі статті: