0 800 33-05-63 Пн-Пт: 08:00-18:00

ru | ua

ru | ua

Пн-Пт: 08:00-18:00

Як переконати підлітка не одягатися занадто яскраво

1.11.2020
303

Підлітковий період у дітей є стресом для будь-якого батька. Деякі діти поводяться напрочуд спокійно, а деякі починають проявляти себе в повній мірі. Не дарма вік з 13 до 18 років називають «ніжним віком», адже як би не поводився ваш підростаючий дитина, він так чи інакше вкрай чутливий до всього, що діється в навколишньому світі. Хтось гостро реагує на заборони, хтось сприймає критику батьків як нелюбов і обмеження власного вибору. Підлітки – як оголені нерви, які ще не мають стійкого імунітету до зовнішнього світу і багато речей сприймають вкрай болісно. Як же повідомити синові чи доньці, що він / вона поводиться нерозумно і одягається як папуга? Про це і поговоримо.

Як переконати підлітка не одягатися занадто яскраво - изображение 1

Виявляємо переваги

Можливо буває так, що іноді ваша дитина виходить з дому в вкрай дивному вигляді. Ось весь час підліток як підліток, а тут раз – і чистої води клоун. Не переживайте, може бути ваше чадо просто «косплеет» улюбленого персонажа з коміксів. Поцікавтеся захопленнями вашої дитини, можливо він захоплюється коміксами або аніме і відвідує тематичні вечірки, де все переодягаються в різних персонажів. Або підліток може раптом віднести себе до якоїсь субкультури з відповідним стилем одягу. Не рубайте на корені навіть найдивніші пристрасті, навпаки, попросіть сина або дочку розповісти про своє захоплення докладніше. Постарайтеся зберегти між вами довірчі відносини, адже це особливо важливо, коли чадо тільки формується як особистість.

Як переконати підлітка не одягатися занадто яскраво - изображение 2

Iнтереси батьків

Не варто відразу розсипати перед сином чи донькою зерна цінних порад про стилі і зовнішньому вигляді. Замість цього говорите узагальнено, про себе або знайомих з вашого дитинства. Розповідайте історії не в напруженій позиції один навпроти одного, а за чашкою чаю, без акценту на важливості бесіди. Просто розкажіть про те, яка поведінка було прийнято десять-п’ятнадцять років тому, які були дівчата і юнаки, яка музика вважалася найкрутішою. Як би між іншим дайте зрозуміти, що представників тих же субкультур часто можна було не впізнати за жіночними сукнями або стильними повсякденними речами. І що саме вони залучали більше уваги, ніж ярковираженний панки і готи.

Як переконати підлітка не одягатися занадто яскраво - изображение 3

Особистий приклад

Не соромтеся показувати дитині свої юнацькі фотографії. Розкажіть йому про що ви шкодували, а що точно робили правильно. Покажіть як ви змінювалися з плином часу. Пізніше можна разом розібрати дорослий гардероб і запропонувати поговорити про стилі і про те, як завдяки зовнішньому прояву себе (одяг, зачіска), людина сприймається в соціумі.

Як переконати підлітка не одягатися занадто яскраво - изображение 4

Цілком можливо, що саме такі милі розмови допоможуть потроху сформувати у підлітка правильну думку про екстравагантному вбранні і про їх доречності в реальному житті. Пам’ятайте, що чим більше ви ругаетесь і критикуєте, тим менше у вас буде довіри і правдивості від дитини. Кожна людина бреше людям, які його засуджують. А ось підтримка і акуратне формування правильної картини світу – це вже справжнє батьківське мистецтво.

Сформувати красивий образ підростаючому дитині вам допоможе дитячий одяг українського виробника Smil.

Схожі статті: