0 800 33-05-63 Пн-Пт: 08:00-18:00

ru | ua

ru | ua

Пн-Пт: 08:00-18:00

Як і коли одягати повзунки новонародженому

5.11.2020
459

Повзунки – перша одяг новонародженого, в якій йому має бути максимально комфортно. При покупці такої речі слід звернути особливу увагу на якість пошиття, тканину, фасон моделі. Знання цих тонкощів допоможе батькам придбати в інтернет-магазині SMIL по-справжньому зручний варіант, що забезпечує вашому малюкові гарний настрій, спокійний сон.

Як вибрати повзунки немовляті

Сама відповідна одяг для недавно народжену дитину – це штанці, закриті знизу. Вони можуть бути як з гумкою на поясі, так і на лямках, а також у вигляді комбінезончика. Для спекотних літніх днів виробник пропонує комфортні моделі з відкритими ніжками, їх носять з носочками.

Як і коли одягати повзунки новонародженому - изображение 1

Щоб вибрати підходящий варіант, враховуйте такі нюанси

  • У перші 3 місяці після народження крихітки шукайте вироби, в яких шви будуть зовні, що дозволить максимально захистити ніжну шкіру.
  • Повністю закритий варіант ідеально підійде для новонародженого, який в перший час постійно мерзне.
  • Виріб обов’язково повинно бути виконано з натуральних тканин – бавовни, махорки, які не викликають алергії, добре пропускають повітря, вбирають вологу. Також в пошитті дитячого одягу використовуються футер, інтерлок, кулірка.
  • Краще виглядають пастельні ніжні кольори. Традиційно рожеві моделі беруть для дівчаток, блакитні – для хлопчиків, хоча можна підібрати нейтральні кольори – жовті, салатові, коричневі, з принтом.
  • Гудзики, кнопки для комбінезончик вибирайте якісні, добре застібаються, розстібаються, обтягнуті тканиною, плоскі.
  • Досвідчені батьки частіше вибирають комфортні комбинезончики, які захищають спинку, животик, чи не сповзають в процесі рухів крихти.

У перші півроку після народження немовляті знадобиться багато повзунків, в які ви будете одягати його будинку, збираючи на прогулянку, тому слід подбати про покупку різноманітних варіантів.

Основні плюси цього типу одягу

Дитячі моделі для самих маленьких у вигляді штанців, комбінезонів популярні серед батьків завдяки своїм перевагам.

Як і коли одягати повзунки новонародженому - изображение 2
  • Малюкові в них комфортно. Ніщо не сковує рухів. Батькам також зручно використовувати їх в процесі переодягання.
  • Ці предмети універсальні. Їх можна носити на прогулянці, вдома, при повсякденних заняттях, під час візиту до лікаря.
  • Правильно обрані речі не натирають шкіру, не викликають алергії, забезпечують свободу пересування малюка.

Виробники пропонують фасони, забарвлення на будь-який смак, які дозволять одягнути дитину красиво, комфортно, сучасно.

Як надягати і з чим носити

Зовсім недавно новонароджених туго сповивали, залишаючи в такому нерухомому вигляді до 3-4 місяців. Але сьогодні фахівці схиляються до того, що дитині з перших днів необхідно обов’язково рухатися, розвиватися, тому набагато зручніше користуватися комбінезонами, «чоловічками», повзунками.

Чи потрібно користуватися тільки вільними речами? Молоді батьки часто помічають, що не спати маляті зручніше в боді, а ось при засипанні він махає ручками, ніжками, мимоволі стосується особи, як би «сам себе будить». Спробуйте зверху сповити його пелюшкою, легким ковдрою – так він швидше засне

Коли починати носити подібні моделі – вирішує мама, обмежень за віком не існує. Дійте акуратно, щоб не пошкодити ніжну шкіру. Варто освоїти нескладний алгоритм: підготувати обрану модель, скласти «гармошкою» кожну штанину, а потім протягнути в них ніжки малюка.

Якщо в моделі є застібки, застібайте їх якомога швидше: діти не люблять довгих перевдягань, маніпуляцій, тому кожен раз процес може супроводжуватися сльозами, протестом. Важливо також, щоб гумки, лямки не зачепили носик, вушка, які не викликали хворобливих відчуттів. В ідеалі потренируйтесь зробити це на ляльці, розберіться, як це зробити оптимально, а потім легко, спокійно, без нервових різких рухів одягайте крихту.

Наряд немовляти залежить від пори року

  • Влітку повзунки з легких матеріалів одягають з футболками, маєчками, сорочечки. Можна використовувати зручні моделі без закритої стопи, скористатися бавовняними носочками.
  • Взимку комбінують наряд з байковими сорочечки, теплими махровими кофточками, носять поверх закритого повзунка товсті шкарпетки.

Правильно підібраний одяг в інтернет-магазині SMIL допоможе малюкові відчувати себе комфортно, тому він поводиться спокійно, грає днем, спить вночі. Це дуже важливо для подальшого розвитку, здоров’я крихти, а батькам в таких умовах легше ростити і виховувати дітей.

Схожі статті: