0 800 33-05-63 Пн-Пт: 08:00-18:00

ru | ua

ru | ua

Пн-Пт: 08:00-18:00

В’язати дитячі пінетки спицями або купувати в інтернет-магазині?

30.01.2021
410
В'язати дитячі пінетки спицями або купувати в інтернет-магазині? - изображение 1

Всі батьки, які готуються до появи дитини, повинні купити кілька пар пінеток. Так як у новонародженого немає розвиненої системи терморегуляції, навіть невелике зниження температури може призвести до переохолодження і застуді. І найкраще зігріють маленькі ніжки теплі, затишні пінетки. Тут у батьків є два варіанти – зв’язати першу «взуття» для дитини спицями самостійно або купити готові трикотажні вироби в магазині. У будь-якому випадку пінетки зігріють дитини і підготують його до носіння більш жорсткої взуття. Крім того, вони добре поєднуються з комбінезонами для дівчаток, боді, сорочечки та іншої одягом.

Які бувають?

Зустрічається кілька видів пінеток для немовлят:

  • Трикотажні. Вони тонкі, м’які, досить якісні. Головне – вибирати моделі з добре обробленим внутрішнім швом і товстою підошвою, виконаної з трикотажу, який зазвичай складають у два-три шари.
  • Визнано. Їх виконують їх бавовняного матеріалу або вовни. Але важливо, щоб шви були зовнішніми, інакше вони будуть завдавати дискомфорт дитині. Такі вироби виглядають цікаво, особливо, якщо пов’язані вручну.
  • З шкіряною підошвою. Такі моделі підійдуть для дорослих діток, віком від шести місяців. Головне, щоб підошва була виконана з натуральної шкіри, інакше малюк може посковзнутися і впасти.
  • Валяні. Нагадують звичайні валянки, тільки вони тонше і комфортніше в шкарпетці. Їх виконують у техніці «валяння», але гумку роблять з пряжі. Теплі пінетки найбільше підійдуть для шкарпетки взимку або восени.

Що стосується фасонів, то зараз зустрічаються оригінальні моделі у вигляді мордочок тварин, чобітків, слідком. Носити їх можна разом з повзунками-штанцями або сукнями.

Пряжа для в’язання – особливості вибору

Вирішивши самостійно зв’язати пінетки спицями, перш за все, потрібно вибрати пряжу. Купувати варто бавовняну, вовняну нитку або змішану пряжу з додаванням акрилу. Якщо готовий виріб дитина буде носити на голі ноги, краще підібрати м’яку, гладку нитка, бо колючий може викликати роздратування на шкірі.

В'язати дитячі пінетки спицями або купувати в інтернет-магазині? - изображение 2

Так як новонароджені мають звичку тягти ноги в рот, пряжу краще зупинити свій вибір на якісній пряжі без шкідливих барвників і хімікатів в складі. Також у багатьох магазинах можна знайти гипоаллергенную пряжу, абсолютно нешкідливу для здоров’я всіх малюків.

Для хлопчиків класичними вважаються нитки блакитного, синього, фіолетового кольорів, а для дівчаток – рожевого, червоного, малинового відтінку. Базові кольори – це зелений, оранжевий і білий. Але дотримуватися цієї гами необов’язково.

Переваги пінеток з інтернет-магазину

Якщо майбутні мами не розуміють, як в’язати пінетки і як користуватися схемами, зневірятися не потрібно. Купівля готового виробу в магазині не тільки заощадить час, але і гарантує високу якість. Серед плюсів готової продукції:

В'язати дитячі пінетки спицями або купувати в інтернет-магазині? - изображение 3
  • Величезний асортимент. У магазинах можна купити пінетки, виконані з легкої дихаючої тканини або утеплені моделі, розраховані на носіння в холодний сезон.
  • Наявність декору. Готові вироби часто декоровані вишивкою, оброблені хутром, тому можна знайти модель для щоденного носіння або урочистих заходів.
  • Якісні матеріали. Виробники дитячого одягу для пошиття пінеток часто використовують високоякісну сировину, наприклад, бавовна, шерсть і інші натуральні тканини. Це виключає появу алергії, подразнення та інших проблем зі здоров’ям у новонароджених.
  • Економія часу. Майбутнім мамам не доведеться витрачати вільний час на в’язання пінеток. На оформлення і доставку товарів з інтернет-магазину піде не більше 1-3 днів.

Пінетки можна вважати універсальним елементом гардеробу для дітей у віці від 0 до 1 року життя. Вони зігрівають ноги немовляти не тільки взимку, але і влітку, наприклад, під час прогулянки. А зв’язати їх самостійно або купити готовий виріб – кожен може вирішити сам.

Схожі статті: