0 800 33-05-63 Пн-Пт: 08:00-18:00

ru | ua

ru | ua

Пн-Пт: 08:00-18:00

Вибір піжами для дітей

15.01.2021
674

Обов’язковим елементом дитячого гардеробу є комфортний одяг для сну, в якій нічний відпочинок стає справжнім задоволенням. Сон в житті дитини виконує дуже важливу функцію – він відновлює організм, зміцнює імунітет, дозволяє заповнити життєві сили після насиченого дня. Зручна піжама допоможе заснути, ніжно захистить сплячого малюка від протягу і передчасного пробудження.

Вибір піжами для дітей - изображение 1

При виборі конкретної моделі необхідно звернути увагу на крій одягу, а також матеріали, з яких вона виготовляється – для нічного білизни найкраще підійде бавовняна дихаюча, м’яка на дотик тканину. Модель приємного кольору із зображенням улюбленого казкового персонажа або забавним принтом сподобається батькам і малюкові.

Навіщо купувати піжами для дітей

Педіатри наголошують на необхідності забезпечити дитину досить тривалим сном, відповідним її віку. Чим молодша дитина, тим більше годин сну необхідно організму для правильного відновлення і розвитку. Малюки у віці декількох місяців повинні спати від 12 до 16 годин на добу. Дошкільнятам потрібно від 10 до 14 годин, а дітям старшого віку – не менше 8 годин. Кожна дитина індивідуальна і у кожного свої потреби, до яких батьки повинні бути особливо уважні. Ефективний нічний відпочинок позитивно впливає на багато аспектів життя малюка:

  • покращує апетит;
  • зміцнює імунітет;
  • покращує настрій;
  • підвищує концентрацію і здатність запам’ятовувати.


Роль сну в житті крихітки неможливо переоцінити. Необхідно подбати про правильні умовах, які забезпечать більш швидке засинання, комфортний відпочинок, приємне, спокійне пробудження.

Оптимальні умови для сну – це добре провітрюваних спальня, в якій панує тиша і спокій, дитяче ліжечко розташована в правильному місці (не поруч з радіатором), а біля неї знаходиться невелика лампа з м’яким світлом, що полегшує засинання. Таких ідилічних умов не завжди можливо досягти, тому варто особливо подбати про зручний одяг, яка зробить вечірній ритуал відходу до сну максимально приємним.

Для сну малюкові потрібні три речі:

  • тихе, затишне місце;
  • близькість з мамою і татом;
  • зручна піжама.


У ліжечку дітки проводять майже половину свого життя. Саме під час сну вони відновлюються, відпочивають. Ось чому важливо використання правильної піжами, яка не обмежуватиме руху дитини, але в той же час забезпечить йому оптимальну температуру і захистить тіло як від перегріву, так і від переохолодження.

Яким вимогам повинні вони відповідати

Дитяча піжама – один з найважливіших предметів одягу для кожного малюка. Це допомагає йому розслабитися, сприяє здоровому, спокійного сну. Ідеальна піжама для дітей, перш за все, повинна виготовлятися з натуральних дихаючих матеріалів, які подарують вашому малюку комфорт, зручність, свободу руху.

Вибір піжами для дітей - изображение 2

Крім того, піжама з натурального матеріалу не сприятиме перегріву і накопичення вологи. Повітропроникність і теплоізоляція є основою якісної піжами. Вона також повинна бути міцною, витримувати часті прання.

При виборі піжами, переконайтеся, що вона м’яка, легка, дихаюча і тепла.

Які є види піжам для дітей

Комплекти, як правило, складаються з двох частин. Для діток від року можна вибрати варіанти:

  • На весну, літо. У теплу пору року одяг може бути більш легкою – футболка з короткими рукавами, майка і шорти. Перегрів тіла настільки ж небезпечний, як і переохолодження, тому літній дитячий одяг для сну повинна дихати і зменшувати потовиділення.
  • На осінь, зиму. Для більш прохолодних місяців підійде модель з брюками і кофтою з довгими рукавами – такий крій забезпечить тепловий комфорт і запобіжить надмірну втрату тепла. Для осені і зими підходить піжама з м’якого трикотажу, теплого флісу або кулір з начосом.

Хорошою альтернативою традиційним моделям є цілісні піжами – комбінезони або нічні сорочки.

Комбінезони і піжами з повзунками краще підійдуть для самих маленьких дітей, які сплять досить неспокійно, так що верхня частина піжами з двох частин може задерти, відкривши ніжну шкіру малюка протягам. До того ж малюки часто втрачають шкарпетки в ліжку, прокидаються з холодними ногами.

А нічні сорочки сподобаються дівчаткам, які вважаю за краще нарядні сукні штанів і приходять в захват від зображень принцес.

Який матеріал найкраще для них підходить

Дитяча піжама зазвичай виготовляється з якісного дихаючого бавовни. Така тканина забезпечує тепло, зручність, і в той же час ваша дитина не буде потіти вночі, що може порушити його солодкі сни. Махрові, фланелеві, велюрові матеріали також є бавовняними тканинами, які відрізняються винятковою м’якістю.

Вибір піжами для дітей - изображение 3

Бавовняна білизна можна легко прати в пральній машині, і при звичайній сушінні воно не втратить своєї м’якості.

При покупці одягу для малюків слід орієнтуватися на якість – вона повинна бути виготовлена ​​з гіпоалергенного сировини, що не викликає роздратування, небажаних алергічних реакцій. Безпека підтверджується сертифікатом Oeko-Tex Standard-100, яким відповідаю вироби українського виробника SMIL.

Бавовна довговічний, і в той же час делікатний для чутливої ​​дитячої шкіри, добре вентилюється, вбирає вологу. Це особливо важливо в разі піжам, які повинні забезпечувати тепловий комфорт, знижуючи ризик переохолодження, викликаного надлишком вологи. Дитяча бавовняна піжама – це гарантія безпеки, комфорту, задоволення від носіння.

Як вибирати піжами для дітей

Відповідний нічний наряд для дитини – це той, який не обмежує рухи тіла і забезпечує свободу. Він повинен мати ергономічний крій, адже під час сну дитина залишається активним – рухає руками і ногами, повертається з боку в бік, а іноді навіть встає. При виборі конкретної моделі варто звернути увагу не тільки на крій, гарний зовнішній вигляд і тип тканини, але і на додаткові елементи, такі як манжети, застібки, а також на якість виготовлення.

Вибір піжами для дітей - изображение 4

Вибір піжами для дітей
Основні моменти:

  • Вік. Чим молодша дитина, тим простіше повинна бути піжама. Краще вибрати варіант без кнопок, рюш, аплікацій тощо
  • Сезон. Піжами з короткими рукавами і шортами зазвичай призначені для літа. Вони зроблені з дихаючого матеріалу, завдяки йому дитина не буде пітніти під час сну. Піжама з довгими рукавами і штанами з більш щільного, теплого трикотажу подбає про тепло дитини взимку.
  • Матеріал. Найпопулярнішими вважаються бавовняні матеріали, які не містять штучних волокон. Такий матеріал дозволяє шкірі дихати;
  • Крій. Одяг в першу чергу повинна бути зручною. Краще купувати більш вільну модель, яка не обмежуватиме руху дитини.
  • Дизайн. Чим яскравіше малюнок, тим краще. Від наряду, прикрашеного принтами з улюбленої дитячої казки, дитина буде щасливий. Він буде відчувати себе в безпеці і швидше засне.

Не тільки для сну, але і для денної активності найкраще підійде комплект з двох частин. Ця модель має дуже важливу перевагу – вона полегшує переодягання (зручніше, ніж комбінезон) і ефективно захищає організм від переохолодження (тепліше, ніж нічні сорочки). На що варто звернути увагу:

  • найкраще підійде класичний напівкруглий виріз, який ніжно облягає шию;
  • уникайте жорстких манжет, які можуть стискати тіло і викликати дискомфорт;
  • гумка на талії повинна бути досить широкою і еластичною, щоб утримувати виріб, але не тиснути на живіт;
  • плоскі шви і відсутність дратівливих елементів, наприклад, металевих застібок.

Розмір комплекту для сну підбирається аналогічно розміром інший одягу, з урахуванням росту дитини.

Які вибрати піжами для дівчаток і для хлопчиків

Стать дитини – це фактор, який особливо важливий для дітей старшого віку. Для дівчаток і хлопчиків є традиційна гамма кольорів, а також свої герої. В асортименті компанії SMIL ви знайдете гарні моделі з зображенням автомобілів, тварин, балерин і квітів або з абстрактними малюнками, які сподобаються дітям. В наявності вироби в яскравих або пастельних відтінках, а також з морською тематикою.

Що не варто купувати в якості піжами для дитини

Тут все досить просто, використання синтетичних матеріалів і фасон, який ускладнить переодягання – не найкраще рішення, як і надмірний декор (рюші, волани, бісер, аплікації). Вироби повинні бути досить якісними, щоб витримувати часті прання. Китайські товари без сертифікатів можуть викликати алергію, тому надійність виробника також має значення.

300 грн
127 грн
490 грн
490 грн
565 грн
565 грн
678 грн
451 грн
534 грн
624 грн

Схожі статті: