0 800 33-05-63 Пн-Пт: 08:00-18:00

ru | ua

ru | ua

Пн-Пт: 08:00-18:00

В русі: вибираємо спортивний одяг для дитини

25.09.2020
129
В русі: вибираємо спортивний одяг для дитини - изображение 1

Про користь фізичної активності відомо всім. Навіть якщо дитина не ходить в спортивну секцію, він все одно активно проводить час у дворі, бігаючи і граючи з друзями, крім того, є ще уроки фізкультури в школі. Під час будь-яких занять (в залі або на свіжому повітрі) дуже важливо, щоб одяг був зручним, легким, що не сковує рухів. Асортимент дитячого спортивного одягу такий великий, що батькам часом не просто зробити вірний вибір. На що ж в першу чергу звертати увагу?

Ідеальний матеріал для спортивної форми

Дорослих, активно займаються спортом, синтетичні матеріали давно не лякають. Такі тканини, як нейлон, поліамід або еластан швидко сохнуть, що не брудняться, добре тягнуться, витримують до двохсот прань без втрати первісного вигляду, кольору або усадки. Переваги очевидні, а недолік всього один – погана повітропроникність. У разі годинного тренування в залі або ранкової пробіжки з можливістю відразу прийняти душ для дорослого це не проблема.

В русі: вибираємо спортивний одяг для дитини - изображение 2

Але до дитячої формі підвищені вимоги. Перший шар, тобто близько прилягає до шкіри (майки, футболки), повинен мати високу повітро-й паропроникність, а також добру гігроскопічність. Це потрібно для того, щоб піт та інші продукти обміну, що виводяться шкірою, безперешкодно віддалялися, не викликаючи алергії або подразнення. Тому рада бабусь купувати тільки бавовняну білизну не позбавлений сенсу.

Бавовняні речі можуть вбирати до 25% вологи. Матеріал миттєво абсорбує надлишки поту, що виділяється, коли дитина інтенсивно займається. Шкіра залишається сухою, тканина не липне до тіла, природні механізми терморегуляції не порушуються. Ще один плюс бавовни – гіпоалергенність.

Крім того, спортивний одяг з натуральної тканини більш універсальна. Її можна носити цілий день, а не тільки під час занять. Костюм підійде для прогулянок, походів в гості, його можна використовувати як домашній одяг.

Звичайно, батьків турбує практичність. Якщо у випадку з майками та футболками компроміси недоречні – дітям підійде тільки 100% бавовна, то костюми (штани, худі, світшоти) можуть бути з комбінованих тканин. 20-30% поліестеру або еластану – і річ, зберігаючи всі позитивні властивості бавовни, стає до того ж міцніше, довговічніше, не деформується, набагато менше мнеться. Єдиний нюанс комбінованого складу – прати потрібно при сорока градусах.

Дизайн, крій і інші деталі пошиття

Оскільки заняття різноманітні, можуть проходити в залі або на вулиці, для комфорту потрібно два комплекти: штани і толстовка, а також шорти з футболкою або майкою. Набір універсальний, тому підійде і хлопчикові, і дівчинці. Дівчаткам ще можна підібрати легінси з яскравим принтом. Також знадобляться кросівки на неслизькою підошві, краще хоча б на половину розміру більше, щоб під час бігу або стрибків взуття не тиснула. Для змінних речей можна купити легкий тканинний рюкзак-мішок, щоб зберігати взуття і форму окремо від зошитів.

В русі: вибираємо спортивний одяг для дитини - изображение 3

Одяг повинен бути достатньо вільною, але не мішкуватою, тобто не утрудняти рухів, але і не перекручуватися під час вправ, щоб їх не довелося постійно поправляти. Штани з широкими манжетами та гумкою на поясі – оптимальний варіант. Займатися найзручніше в одязі розмір в розмір. Трохи на виріст варто купувати тільки толстовку, тоді в суху погоду її можна буде використовувати замість куртки. Чим менше у таких речей декору, тим краще: нашивки, гудзики, кулиски можуть чіплятися за одяг інших дітей, тиснути або заважати.

В цілому одяг для спорту повинна відповідати таким вимогам:

  • забезпечувати повітро-паропроникність, гігроскопічність;
  • забезпечувати комфорт, свободу рухів;
  • витримувати часті прання;
  • бути функціональною, універсальної, радувати малюка яскравим зовнішнім виглядом.
В русі: вибираємо спортивний одяг для дитини - изображение 4

Порада: вибір кольору і принта краще довірити дитині. Якщо костюм дитині не сподобається, є ризик, що замість будь-якої активності він буде відсиджуватися на лаві.

Для дитячого одягу існують ГОСТи, і хороші виробники дотримуються цих стандартів як щодо пошиття, так і текстильних матеріалів. Український бренд SMIL знайомий багатьом батькам. Компанія випускає речі для дітей від 0 до 14 років, використовує безпечні сертифіковані матеріали, а також велику увагу приділяє якості крою та обробки (швах, рядку).

В асортименті є практично все – від повзунків для новонароджених, повсякденних речей для дітей постарше до гімнастичних купальників для дівчаток і шкільної форми. Дизайн речей детально продумується, використовуються оригінальні авторські принти, кожен сезон випускаються нові колекції.

Схожі статті: