0 800 33-05-63 Пн-Пт: 08:00-18:00

ru | ua

ru | ua

Пн-Пт: 08:00-18:00

Суперечливе питання: 7 «за» і «проти» шкільної форми

16.09.2020
1147

Шкільна форма довгий час є предметом запеклих суперечок, тому ставлення до неї в суспільстві неоднозначне. Прихильники уніфікованої одягу для учнів впевнені, що вона допомагає згладити соціальну нерівність, поліпшити дисципліну. Але противники шкільної форми стверджують, що нічого хорошого дітям вона не приносить.

Суперечливе питання: 7 «за» і «проти» шкільної форми - изображение 1

Переваги та недоліки однаковості в одязі для школярів стали основою для проведення численних досліджень, написання тисяч статей. Але навіть це не допомогло прийти до єдиної думки щодо шкільної форми.

Свобода вираження або дисципліна?


Для дітей носіння модних речей – один з головних способів довести свою винятковість, але ж це далеко не головне завдання навчання в школі. Введення шкільної форми для хлопчиків і дівчаток дозволяє переключити увагу на навчання та інші важливі деталі.

Суперечливе питання: 7 «за» і «проти» шкільної форми - изображение 2

Стандартизована одяг допомагає учням дотримуватися дисципліни, контролювати поведінку і емоції. Вона створює певний психологічний настрой.

Але класичні одноманітні костюми іноді сковують рухи дітей, обмежують свободу, перешкоджають виходу емоцій. Дитина велику частину часу проводить в школі, а діловий костюм може створити незручності під час активних ігор, спілкування з однолітками.

Соціальний статус або всі рівні?

Шкільна форма покликана об’єднати дітей різного соціального статусу. Єдині критерії, що висуваються до одягу для учнів, повинні допомогти зрівняти їх матеріальні положення. Таким чином діти вчаться оцінювати оточуючих за особистими якостями, а не соціальним статусом, повноті гаманця, зовнішнім виглядом.

Суперечливе питання: 7 «за» і «проти» шкільної форми - изображение 3

Але далеко не в усьому форма може зрівняти дітей. Крім основного комплекту речей є ще взуття, аксесуари, гаджети, які не заборонені в школі. Багато психологів стверджують, що уніформа – лише спроба завуалювати приховане соціальну нерівність. В першу чергу батьки повинні навчити дитину оцінювати не вартість речей, смартфона і інших деталей, а людські якості.

Розвиток індивідуальності або бути як всі?

Прищепити дитині індивідуальний підхід до одягу, смак непросто. Для цього потрібно докладати багато зусиль і розвивати в дитині відчуття прекрасного. Важливо приділяти особливу увагу культурному розвитку, дозволяти дитині самостійно підбирати гардероб з урахуванням обставин.

Але шкільна форма перешкоджає прояву індивідуальності. Тому зазвичай їй віддають перевагу ті батьки, які не хочуть нести відповідальність за формування смаку у дитини.

Вартість шкільного костюма VS вартість звичайних речей

Один з головних аргументів на користь шкільної форми, який висувають її прихильники, це доступна ціна. Купити комплект для першокласника або старшокласника набагато дешевше, ніж зібрати гардероб, який буде відповідати діловому стилю. Це може стати підмогою для малозабезпечених сімей.

Але противники стандартизованої одягу для школярів з цим не згодні. Крім того, комплект шкільної форми не здатний повністю покрити потреби дитини. Вам все одно доведеться купувати повсякденні речі для хлопчиків і дівчаток, а форма при цьому стане джерелом додаткових витрат.

Діловий стиль або одяг на свій смак?

Одним з важливих статусних елементів сучасного суспільства є діловий костюм. Він виховує в дітях почуття стилю, яке обов’язково стане в нагоді в майбутньому.

Суперечливе питання: 7 «за» і «проти» шкільної форми - изображение 4

З раннього дитинства хлопчики і дівчатка вчаться вибирати для себе одяг, що відповідає строгому діловому стилю. Але ж навички носіння класичного офісного костюма можуть і не знадобитися в майбутньому.

Діловий стиль і строгий фасон одягу підходить далеко не всім. Формений костюм може зайвий раз підкреслити недоліки фігури учня, зробити його предметом насмішок однокласників. За допомогою повсякденного одягу набагато простіше створити повноцінний образ, продемонструвати переваги і приховати недоліки фігури.

Корпоративний стиль або застарілі штампи?

Носити шкільну форму прийнято в елітних навчальних закладах. При цьому з введенням обов’язкової стандартизації в одязі для першокласників, учнів середньої та старшої школи підвищується статус освітнього закладу.

Учні ліцеїв та гімназій завжди виглядають елегантно, охайно, стримано. Досить згадати Кембридж, Оксфорд і інші відомі навчальні заклади світу.

Якість або витрати?

Зазвичай правила пошиття шкільної форми для дівчаток і хлопчиків затверджуються нормативними актами на державному рівні. Тканини, фасони, а також інші параметри виробів проходять ретельну перевірку. Тому сумнівів у якості кінцевого продукту бути не повинно.

Але по факту справи йдуть інакше. Щоб заощадити, деякі школи замовляють недорогі комплекти для першокласників та учнів старших класів. Як наслідок, отримують неякісний одяг, яка швидко втрачає зовнішній вигляд. Найчастіше тканини виявляються непрактичними, швидко зношуються, мнуться. Багато школярів відмовляються носити такі речі через незручне фасону. Тому дешева шкільна уніформа – марна трата грошей.

Модний одяг для школярів від виробника

Шкільна форма може бути якісною, різноманітною, недорогий. Саме таку пропонує провідний український виробник дитячого одягу СМІЛ. У нас великий вибір одягу для хлопчиків і дівчаток. Піджаки, брюки, сорочки, спідниці, блузи, сарафани, футболки і багато іншого ви знайдете на нашому сайті.

Суперечливе питання: 7 «за» і «проти» шкільної форми - изображение 5

У нас тільки наймодніші фасони, якісні тканини, доступні ціни. Крім того, співпраця з брендом СМІЛ має кілька переваг:

  • контроль якості на всіх етапах виробництва;
  • великий асортимент;
  • використання екологічно безпечної сировини;
  • якісний крій, пошиття;
  • дизайн, розроблений з урахуванням модних тенденцій.

При замовленні на суму понад 1500 грн. всі наші клієнти отримують можливість заробляти бонуси, які можна надалі використовувати на покупку будь-яких товарів. Щоб отримати консультацію або оформити замовлення, скористайтеся формою зворотного зв’язку.

Схожі статті: