0 800 33-05-63 Пн-Пт: 08:00-18:00

ru | ua

ru | ua

Пн-Пт: 08:00-18:00

Спортивні костюми в дитячому гардеробі

5.10.2020
123

Спорт – синонім здоров’я, тому прищеплювати дитині інтерес до фізичних навантажень варто з самого раннього віку. Якщо ви готуєте малюка до першого тренування, будь то пробіжка в парку, катання на велосипеді, урок фізкультури або будь-яке інше активне проведення часу, то маємо дбати про підходящої одязі.

Спортивні костюми в дитячому гардеробі - изображение 1

Правильно підібрана гарна спортивна форма може посилити мотивацію до регулярних занять. Якщо дитина відчуває себе комфортно в одязі для тренування, він з більшою ймовірністю буде займатися спортом. Тому купувати спортивний костюм краще разом: ви будете контролювати якість одягу, а дитині можна дозволити вибрати дизайн, а також колір і принт, щоб він міг носити те, що йому дійсно подобається.

Різновиди дитячих спортивних костюмів

Костюми – універсальна річ. Вони зручні, практичні і давно вже доречні не тільки в спортзалі. Якщо вам не потрібен комплект для конкретного виду спорту, наприклад, футболу, тенісу, тоді підійде простий трикотажний костюм, що складається з брюк на гумці і толстовки з капюшоном. Його легко надягати, навіть малюк впорається самостійно. Для прогулянок та ігор на дитячому майданчику така модель – це кращий варіант.

Спортивні костюми в дитячому гардеробі - изображение 2

Для занять у залі хлопчикові можна вибрати бавовняні шорти з футболкою, а для дівчинки – лосини і майку. Толстовка з капюшоном і тут буде не зайвою, якщо раптом стане холодно. Для активних тренувань підійде костюм простого фасону з мінімумом декору, для прогулянок, походів по магазинах або інших щоденних занять – ніяких обмежень немає. Дизайн може бути будь-яким, головне, щоб модель була зручною, а тканину натуральної.

Якщо потрібен утеплений варіант, кращий вибір – комплекти з футера з начосом або флісу. Це теплі, приємні до тіла натуральні матеріали, які не будуть дратувати шкіру і дозволять їй дихати, завдяки гарній повітропроникності волокон.

Як підібрати якісний костюм дитині?

В першу чергу, одяг має бути зручним, не утрудняти рухів дитини. Занадто вільний костюм теж не додасть комфорту, так як може перекручуватися або спадати. У багатьох виробників своя розмірна сітка. Щоб не помилитися, виміряйте зростання, обхват грудей, стегон, талії і порівняйте отримані дані з таблицею.

Спортивні костюми в дитячому гардеробі - изображение 3

Матеріал повинен забезпечувати хорошу циркуляцію повітря, відводити зайву вологу. Якщо дитина регулярно тренується, не варто економити на якісній спортивній формі. У складі обов’язково повинен бути бавовна. У нього багато переваг:

  • повітро-і паропроникність;
  • гігроскопічність;
  • гипоаллергенность;
  • легкість;
  • міцність.

Він приємний до тіла, забезпечує правильну терморегуляцію. Влітку в ньому не жарко, а взимку тепло. Але бавовна сильно мнеться і погано тягнеться. Щоб зробити речі більш зносостійкими, еластичними і довговічними додають синтетичні волокна (20-30%). На комфорт носіння це не впливає, але сильно спрощує догляд за речами.

У чому відмінності дитячих спортивних костюмів для хлопчиків і для дівчаток

Важливо, щоб одяг відповідав заняття, наприклад, для танців або гімнастики, дівчинці знадобиться купальник або лосини з топом. Хлопчику для футболу будуть потрібні шорти, футболка, гетри.

В іншому костюми відрізняються тільки кольором і принтом. Вибір величезний: пастельні, неонові відтінки, зображення казкових героїв, мультяшних персонажів, машинок, космосу. Крім того, для дівчаток є костюми з кумедними вушками, аплікаціями, паєтками, рюшами.

Спортивні костюми в дитячому гардеробі - изображение 4

Такі комплекти можна знайти в українського виробника SMIL. Це відомий бренд, під яким випускається одяг для дітей від 0 до 17 років, її можна замовити з доставкою по всій Україні. Продукція має сертифікати безпеки, а якість відповідає міжнародним стандартам. Над дизайном працюють талановиті конструктори, використовуються авторські оригінальні принти.

Схожі статті: