0 800 33-05-63 Пн-Пт: 08:00-18:00

ru | ua

ru | ua

Пн-Пт: 08:00-18:00

Шкільні жилетки для дівчаток: 6 переваг і як правильно вибрати?

25.08.2021
880

Все частіше батьки при формуванні шкільного гардеробу для дівчинки, замислюються про купівлю жилета. Це досить стильний і універсальний елемент форми, який підходить і першокласницям, і ученицям старших класів. Носити жилет можна круглий рік, тому що він має гарний вигляд з блузами, поло, гольфом і сорочками. При цьому залежно від фасону і кольору можна створити різні образи – строгий, діловий або повсякденний.

Шкільні жилетки для дівчаток: 6 переваг і як правильно вибрати? - изображение 1

Головне – вибрати стильний варіант жилета для школи, який поєднуватиметься з іншими елементами форми й подобатиметься дитині.

6 переваг жилетів для дівчаток в школу

Жилет – це стильний предмет шкільної форми дівчинки, який все частіше витісняє піджаки. Виріб допомагає створити елегантний і акуратний образ. Але його вибирають і з інших причин. Тому що переваг у жилетів для дівчаток маса. І ось тільки деякі з них.

Комфорт

Важливо, щоб одяг для школи був зручним і комфортним в носінні. Саме такими вважаються жилети. Тому що вони легко надіваються, швидко застібаються, не сковують руху, ніде не давлять і не труть. Їх можна носити упродовж усього навчального року, якщо підібрати комплект одягу за сезоном. Наприклад, взимку жилет краще комбінувати з гольфом, а весною – з блузами.

Величезний асортимент

У магазинах можна знайти десятки різних моделей жилетів – трикотажні, в’язані або з щільної костюмної тканини. Також є вироби без застібок, на гудзиках або блискавці. Відтінки, наявність або відсутність декору теж можуть відрізнятися. Завдяки такому асортименту батьки можуть знайти модель, яка добре поєднуватиметься з іншими елементами шкільної форми, відповідатиме шкільним правилам.

Універсальність у використанні

Ще одна важлива перевага жилетів – це універсальність, тому що виріб можна носити майже з усім одягом з гардеробу. Ось тільки декілька варіантів того, з чим можна комбінувати жилет:

  • зі спідницями;
  • з шортами та бриджами;
  • з брюками й джинсами;
  • з футболками та поло;
  • з сорочками, блузами;
  • з гольфом.
Шкільні жилетки для дівчаток: 6 переваг і як правильно вибрати? - изображение 2

Крім того, згори можна завжди накинути піджак або кардиган. Головне, щоб усі елементи образу були виконані в одному стилі.

Довговічність

Завдяки тому, що у жилетів немає рукавів, які протираються і заношуються, носити їх можна набагато довше, ніж піджаки. Крім того, дитині потрібно більше часу, щоб «вирости» з жилета. Якщо ж купити модель класичного крою з можливістю регулювати ширину, то такий одяг прослужить ще довше. Тоді дівчинка зможе носити жилет до тих пір, поки він їй не набридне, оскільки деякі моделі залишаються в моді десятки років.

Головне – дотримуватися базових правил з догляду за одягом, які залежать від матеріалу. Наприклад, речі з вовни рекомендують стирати вручну або в делікатному режимі в машинці при мінімальних температурах.

Простота у догляді

Якщо відразу замовити якісний жилет, то за ним не доведеться постійно доглядати або звертатися за допомогою в хімчистку. Як правило, жилети досить прати час від часу (у міру забруднення) і регулярно чистити за допомогою сухої щітки. Прати їх можна вручну або в машинці, використовуючи звичайні порошки й відповідні режими (краще орієнтуватися на рекомендації виробника, вказані на етикетці). Сушити жилети можна на відкритому повітрі, ретельно відпрасовувати вироби з щільних тканин необов’язково.

Невисока вартість

Порівнюючи з вартістю піджаків, жилети обходяться набагато дешевше. При цьому не має значення модель, тканина або бренд. Якщо ви хочете заощадити, але створити для дівчинки модний образ, тоді варто купити саме жилет. Але для того, щоб школярка виглядала стильно, варто купити модель, виконану в тому ж кольорі й з тієї ж тканини, що і спідниця або брюки. Так вийде готовий костюм, який досить доповнювати різними блузами, футболками й водолазками.

Як вибрати жилет для дівчинки в школу?

У шкільного жилета для дівчаток є декілька переваг. Наприклад, він підходить для різних сезонів, в ньому зручно рухатися, виріб майже не мнеться і не вимагає особливого догляду. Але для того, щоб одяг сподобався дитині, прослужив декілька років і вписався в загальний образ, при купівлі треба врахувати декілька нюансів.

Універсальність

Краще вибирати вироби класичного крою. Такий одяг роками не виходить з моди, а головне, поєднується з будь-яким елементом шкільної форми. Також зверніть увагу на моделі, ширину яких можна регулювати за допомогою пояса на спині або гумок з боків. Це підійде для першокласників, які швидко виростають з купленого одягу.

Вибір тканини

Перш ніж зробити остаточний вибір, зверніть увагу на матеріал. Будь-який елемент шкільної форми має бути виготовлений з натуральних або комбінованих тканин, при цьому відсоток синтетики має бути не більший 30% (еластан або лайкра). Краще за все купувати жилети з шерсті або трикотажу. Подібний матеріал має масу переваг:

  • дає шкірі дихати, не перешкоджає повітрообміну;
  • не викликає алергію або подразнення;
  • зберігає тепло;
  • легко очищається від забруднень;
  • швидко вбирає вологу.
Шкільні жилетки для дівчаток: 6 переваг і як правильно вибрати? - изображение 3

Наявність у складі невеликого відсотка синтетики, робить одяг більше зносостійким, приємним на дотик і м’яким. Від повністю синтетичних виробів варто відмовитися, тому що вони можуть спровокувати проблеми зі здоров’ям. Плюс, такий одяг швидко запреться і втратить свій первозданний вигляд.

Колір

Колір жилет може бути будь-яким – від чорного до рожевого. Але для школи краще обирати вироби у базових відтінках, тобто, синього, сірого, чорного, зеленого або бордового кольору. Від білих, ясно-рожевих, бежевих відтінків варто відмовитися, тому що вони занадто мазкі, плюс – вони невдало виглядатимуть у поєднанні з білими блузами. Говорячи про яскраві відтінки, наприклад, малиновий, то їх також не рекомендують для школи.

При цьому вдалим і стильним варіантом вважаються жилети з принтованной тканини. Наприклад, однією з модних тенденцій шкільної форми 2021 року став жилет у велику клітину і смужку. Але при комбінації принтованных виробів треба бути обережними. Краще всього жилет в клітину виглядатиме із спідницею, бриджами або брюками з тієї ж тканини, а також з минималистичной однотонним одягом.

Практичність

Не варто купувати форму на виріст, тому що жилет повинен злегка облягати тіло і відмінно сидіти на фігурі. Тому при виборі, треба враховувати параметри дитини, тобто, обхват грудей, талії. Щоб бути упевненим в тому, що виріб «ідеально» сяде і дівчинка зможе проносити його декілька сезонів, краще вибрати жилет з поясом, з гумками з боків, можливістю перемістити гудзики.

Також треба звернути увагу на декор. Одяг з великою аплікацією, нашивками або накладними кишенями краще не купувати, тому що дитина може за нього чіплятися, дряпати собі шкіру. Але наявність хоч би однієї кишеньки вітається, тому що там дівчинка зможе зберігати гроші, ключі або телефон. В якості застібок можуть використовуватися гудзики, кнопки, блискавка або липучки. Головне, щоб замки швидко застібалися, без проблем розстібалися.

Спільний вибір жилета з дитиною

Ще один важливий критерій вибору – ця думка дитини. Якщо дівчинці не сподобається одяг, вона відмовиться його носити або відчуватиме при цьому незручності. Тому перед купівлею, треба показати дитині декілька варіантів жилетів, запропонувати вибрати один. При цьому можна описати переваги кожної моделі, дати рекомендації щодо поєднання, розповісти, з чим школярка зможе носити те або інший виріб. Запам’ятайте, що смак повинен формуватися з ранніх років, як і розуміння базових поєднань в одязі.

Рекомендації досвідчених мам

Якщо ви вперше зважилися на купівлю шкільного жилета, тоді з вибором можуть виникнути складнощі. Щоб цього не сталося, рекомендуємо врахувати ради досвідченіших батьків:

  • у кожного жилета з костюмної тканини має бути підкладка, бажано на бавовняній основі (хоча віскоза дешевша, довговічніша);
  • при виборі треба враховувати сезон, наприклад, для холодного сезону можна вибрати в’язані моделі з вовни, а трикотажні й костюмні – залишити для весни, початку осені;
  • виріб повинен поєднуватися з іншими елементами гардеробу або контрастувати з ними (біла блуза – чорний жилет);
  • подивіться на якість пошиття, тобто, нитки, що стирчать, грубі й неакуратні шви мають бути відсутніми;
  • одяг не має бути переобтяжений декоративними елементами, оскільки йдеться про шкільну форму;
  • необов’язково купувати одяг в діловому стилі, також можна вибрати варіант в стилі кежуал, який матиме гарний вигляд навіть з джинсами;
  • перш ніж сплатити купівлю, варто перевірити працездатність усіх замків, блискавок;
  • якщо є можливість приміряти жилет перед купівлею, то нею треба скористатися;
  • краще вибрати однотонні моделі, які матимуть гарний вигляд з будь-яким елементом шкільної форми;
  • завжди треба цікавитися думкою дитини, пропонувати йому різні варіанти, можливість вибору;
  • при виборі моделі, не варто забувати про шкільні правила, інакше купівля виявиться марною тратою грошей.
Шкільні жилетки для дівчаток: 6 переваг і як правильно вибрати? - изображение 4

Коли замовлятимете жилет, подумайте, з чим дівчинка зможе його носити в холодний і в теплий сезон. Мають бути хоч би два варіанти «верху» і два-три варіанти «низу». Також важливо, щоб згори дівчинка завжди могла накинути піджак, кардиган або бомбер. Якщо ж звертатися до думки модних експертів, то вони рекомендують купити декілька моделей жилетів в різних відтінках, наприклад, трикотажну чорну і принтовану в клітину з костюмної тканини. Тоді дитина зможе створити десятки модних образів для різних ситуацій, випадків, сезонів.

Класичний жилет, однозначно, став фаворитом шкільного гардеробу. Він відрізняється універсальністю, зносостійкістю, простотою. Його можна поєднувати не лише з елементами шкільної форми, але і повсякденним одягом, наприклад, джинсами. При цьому дотримуватися особливих правил з догляду не треба. Головне – купити виріб, який відповідатиме шкільним правилам, подобатиметься дитині. А для цього краще звертатися тільки в перевірені магазини з власним виробництвом, з сертифікатами якості, вигідними умовами співпраці.

Схожі статті: