0 800 33-05-63 Пн-Пт: 08:00-18:00

ru | ua

ru | ua

Пн-Пт: 08:00-18:00

Роль аксесуарів у дитячому гардеробі

13.09.2021
154

Аксесуари є додатковими елементами гардеробу, які дозволяють створити унікальний образ. Вони потрібні не лише дорослим, але і дітям. Тому що починати формувати почуття смаку, стилю необхідно з малих років. Крім того, деякі аксесуари для хлопчиків чи дівчаток можуть приховати недоліки фігури або навпаки надати вишуканості простому образу. Можна купити для дитини декілька стильних шапок, панам і шаликів, які будуть не лише красиво виглядати на дитині, але і захистять її від несприятливих погодних умов.

Роль аксесуарів у дитячому гардеробі - изображение 1

Які бувають дитячі аксесуари?

Усі аксесуари можна розділити за призначенням: для декору, для корекції фігури або для захисту в погану погоду. До декоративних відносяться: пов’язки для волосся, шпильки, метелики й краватки, сумочки та рюкзаки. До коригуючих – хутряні або в’язані накидки, підтяжки для брюк, ремені, жилети. Багатофункціональними вважаються вироби, які використовуються в погану погоду. Тому що вони можуть захистити від теплового удару в спеку або від холодного вітру взимку, ставши центральним елементом образу. Йдеться про головні убори (шапки, кепки, панами, косинки), рукавички й рукавички, шарфи.

Особливості аксесуарів для хлопчиків і дівчаток

Щоб вибрати стильний аксесуар для дівчинки чи хлопчика, треба врахувати декілька нюансів:

  • фурнітура має бути надійно закріплена, а шви – ретельно оброблені;
  • вироби мають бути зроблені з натуральних, безпечних для здоров’я матеріалів;
  • важливо, щоб декоративні елементи поєднувалися за кольором, стилем з іншим одягом;
  • дітям помолодше (у віці 5-10 років) можна купувати вироби яскравих, насичених відтінків, підліткам підійдуть прикраси лаконічних, стриманих, базових відтінків.

У ідеалі, один аксесуар повинен поєднуватися хоч би з двома-трьома елементами повсякденного гардеробу. Тому краще вибирати вироби в універсальних кольорах – синьому, червоному, блакитному, білому, малиновому. Приміром, жилет сірого кольору підійде водолазкам в сірому, бордовому, зеленому кольорі.

Прикраси

Головне завдання таких декоративних виробів – прикрасити сукню або костюм дитини. Тому краще вибирати аксесуари, які контрастують з основною колірною гаммою одягу. Якщо ж комплект або окремий елемент гардеробу є яскравим і багатоколірним, тоді треба вибирати виріб в тій же тональності. Можна використати не лише яскраві відтінки, але й аплікації, принти, вишивку, фурнітуру.

Роль аксесуарів у дитячому гардеробі - изображение 2

Корекція фігури

Декоративні вироби можуть підкреслити переваги фігури або приховати її недоліки. Приміром, людям з короткою шиєю не варто носити шалики, краще віддати перевагу намистам, довгим ланцюжкам. Щоб візуально зменшити пухкі щічки, хлопчикові можна використати краватку. Вузькі підтяжки варіант для тих, хто хоче здаватися візуально стрункіше і вище. Якщо для малюків це не дуже актуально, то підліткам такі прийоми допоможуть мати кращий вигляд, додадуть упевненості.

Захист під час поганої погоди

Деякі вироби виконують не лише декоративну, але і захисну функцію. Приміром, шапки, в’язані шарфи, рукавички можуть захистити дитину від вітру, холоду, а панами, капелюшка і кепки – від перегрівання, негативної дії ультрафіолету. Якщо ж вибрати яскравий виріб з цікавим дизайном, то він також доповнить образ, а в деяких випадках стане центральним елементом. Приміром, берет з фетру малинового кольору матиме гарний вигляд з сірим пальтом, виділяючи дівчинку з натовпу.

Роль аксесуарів у дитячому гардеробі - изображение 3

Підходити до вибору аксесуарів треба уважно, щоб вони були якісними, створеними з натуральних матеріалів. Але головне, щоб вони подобалися дитині.

Схожі статті: