0 800 33-05-63 Пн-Пт: 08:00-18:00

ru | ua

ru | ua

Пн-Пт: 08:00-18:00

Одяг для дівчаток від 1 до 3 років

28.02.2021
250

Стиль і смак потрібно розвивати у дітей з самого народження. Але одяг для малят повинна бути не тільки красивою, але і зручною, практичною. Для кожного сезону, погоди і випадку важливо підібрати відповідний комплект. Наприклад, на прогулянки можна одягнути зручний комбінезон для дівчинки, а на свято або фотосесію – ошатне плаття. У молодих батьків може бути недостатньо досвіду, але кілька загальних рекомендацій дозволять вибрати для дівчинки оптимальний наряд для кожного випадку.

Одяг для дівчаток від 1 до 3 років - изображение 1

Якою має бути одяг для малят у віці 1-3 років?

Як тільки дитина починає самостійно ходити і активно пізнавати світ, правила вибору одягу для нього змінюються. І перше, на що потрібно звертати увагу – це тканина і її якість. Важливо вибирати тільки натуральний матеріал, тому що він не перешкоджає повітрообміну, швидко вбирає вологу, не викликає алергію і зберігає тепло. В такому одязі дитина може активно грати, бігати і танцювати, відчуваючи себе комфортно.

Батьки часто вибирають для дівчаток наряди з рюшами, бантами, мереживами, пишними спідницями. Але в такому одязі буває жарко, незручно і навіть прохолодно. Тому для прогулянок і вдома краще купити комфортні, практичні костюми для дівчаток, що складаються з штанів або лосин, кофт або футболок, майок і шорт.

Одяг для дівчаток від 1 до 3 років - изображение 2

Чи не менше значення має дизайн і відтінки. Одяг може бути простого, лаконічного крою, але прикрашена принтом, нашивкою, вишивкою, стразами. У цьому питанні потрібно орієнтуватися на смак малятка і її особисті переваги. Що стосується кольорів, то крім класичного рожевого, можна вибрати фіолетовий, білий, блакитний, жовтий, інші кольори.

Особливості вибору одягу для дівчинки на літо

Головний критерій вибору одягу для літа – це сезон. І весняні наряди для малятка у віці 1-3 років повинні бути різноманітними, тому що погода в цей період досить мінлива. Для прогулянок можна купити кілька комплектів, що складаються з:

  • реглана, кофти або світшоти;
  • вітровки з утепленням або курточки;
  • лосин, брюк, джинсів;
  • шапочки, рукавичок, шарфа

На випадок, якщо сонячна погода зміниться дощем, в рюкзаку повинна бути запасний одяг (худі, светр).

Одяг для дівчаток від 1 до 3 років - изображение 3

На літній сезон можна замовити яскраві сукні та сарафани для дівчаток, туніки, пісочники, спідниці, футболки та шорти. Головне, щоб одяг був зручним, комфортним у носінні і відповідної за розміром. При цьому витрачатися на дорогі вбрання для прогулянок немає сенсу. Можна купити кілька легких суконь чи сарафанів простого крою, які легко доповнюються яскравими пов’язками на голову, трикотажними кофтинки, прінтованимі носочками.

Комплект для урочистого заходу, фотосесії, ранку може бути прикрашений стразами, принтами, нашивками, рюшами. Але навіть святковий одяг повинна залишатися комфортною, щоб маля могло грати, бігати, танцювати.

Також при виборі одягу для літнього сезону потрібно враховувати наступне:

  • потрібно підготувати декілька комплектів одягу -для прогулянок, для будинку, для відвідування кафе або гостей;
  • в гардеробі повинні бути і теплі наряди, наприклад, кофти або вітровки, так як влітку часто йдуть дощі;
  • на прогулянки потрібно брати з собою запасний одяг;
  • в спеку краще змінювати вбрання дівчинки кілька разів на день;
    в річному наборі обов’язково повинна бути панамка або кепка

Літні вбрання повинні бути виготовлені виключно з легких, натуральних тканин, наприклад, бавовни або льону. Такий матеріал добре вбирає вологу, дає шкірі дихати, не викликає алергічну реакцію. 

Одяг для холодів

В осінньому гардеробі дівчинки обов’язково повинні бути комбінезони та теплі курточки. Якщо дитина впевнено ходить і активно рухається, то можна вибрати роздільний комбінезон, що складається з куртки і штанців. Такі набори легко надягати і знімати, вони не вимагають особливого догляду, а елементи комплекту можна носити окремо.

Одяг для дівчаток від 1 до 3 років - изображение 4

Для прогулянок на вулиці краще вибирати наряди темних відтінків, наприклад, сірого, синього або зеленого кольорів. При цьому потрібно мати кілька змінних комплектів. Також важливо дотримуватися інших правил по вибору нарядів для холодної погоди:

  • верхній шар комбінезона або куртки повинен бути водовідштовхувальним, зі спеціальним просоченням;
  • джинси або штани повинні відповідати віку дитини, підходити за розміром;
  • краще вибирати вироби з гумками-манжетами на рукавах і штанинах, так як вони забезпечують додатковий захист від вітру, холоду;
  • в осінньо-зимовому гардеробі обов’язково повинна бути тепла шапка, шарф, кілька пар рукавиць і колгот;
  • щоб уникнути переохолодження, дитині можна купити термобілизну

Одягаючи дівчинку на прогулянки взимку, рекомендується дотримуватися принципу трёхслойності. Це означає, що спочатку одягається бавовняна майка або футболка, потім – гольф або светр, колготи і штани, а в кінці – тепла куртка або комбінезон. Терморегуляція у дітей формується тільки після трьох років, і до цього важливо уникати переохолодження і перегріву. 

Формуючи гардероб дівчинки у віці до трьох років, потрібно вибирати не тільки красиві, але і зручні, комфортні в носінні, практичні наряди. При цьому враховуйте погоду, сезон, призначення або майбутню подію (прогулянка, фотосесія, похід в гості). Також до процесу вибору вбрання потрібно залучати дівчинку, щоб у неї з ранніх років сформувався свій смак, стиль.

Схожі статті: