0 800 33-05-63 Пн-Пт: 08:00-18:00

ru | ua

ru | ua

Пн-Пт: 08:00-18:00

До якого віку потрібно надягати царапки малюкові?

9.11.2020
4673

Одним з важливих атрибутів гардероба новонародженої дитини є царапки. Це мініатюрні рукавиці без пальчиків з еластичною манжетою, яка перешкоджає сповзанню з руки. Вони потрібні, щоб захистити дитину від гострих нагідок, якими він може легко сам себе подряпати.

До якого віку потрібно надягати царапки малюкові? - изображение 1

Такий аксесуар для маленьких хлопчиків і дівчаток особливо необхідний в перші місяці життя, коли їх руху ще неконтрольовані і досить хаотичні. Царапки виготовляють з натуральних тканин (зазвичай тонке бавовняне полотно), які добре пропускають повітря і дозволяють ніжній шкірі малюка дихати. Для міжсезоння зазвичай вибирають рукавиці з більш щільного матеріалу (трикотаж, байка), а на зиму можна взяти виріб на флісі або в’язане з вовни.

Царапки з трикотажу, завдяки нехитрій формі, забезпечують новонародженому безпеку і комфорт, як під час сну, так і в періоди активності. Але їх не обов’язково купувати окремо, якщо серед одягу малюка є сорочечки з закритими ручками, адже вони дублюють функції один одного.

Скільки часу носити царапки?

Дуже важливо своєчасно і повноцінно захистити дитячу шкіру від пошкоджень. Але це не означає, що ясельні рукавиці потрібно носити все життя. Немовляті достатньо всього кілька тижнів після народження, щоб навчитися контролювати свої рухи. Крім основної функції аксесуар виконує ще кілька додаткових:

До якого віку потрібно надягати царапки малюкові? - изображение 2
  • Допомагають зігріти ручки малюка під час прогулянки. У немовлят в перші місяці життя недосконала терморегуляція. Нерідко тепловіддача перевищує теплопродукція, тому щоб маленькі пальчики не мерзли, краще надягти ясельні рукавиці. Кроха буде відчувати себе комфортно, зможе швидко заснути і спокійно відпочивати.
  • Відучити дитину від смоктання кулачків. Смоктальний рефлекс у малюків вроджений. Це нерідко призводить до того, що він тягне в рот все, що йому попадається. В першу чергу «страждають» власні пальці і кулачки. Але це загрожує появою інфекцій в роті і порушенням прикусу в майбутньому, тому важливо своєчасно відучити дитину від смоктання пальців і кулачків. Допоможуть це зробити ті самі царапки.
До якого віку потрібно надягати царапки малюкові? - изображение 3

Ясельні рукавиці, які використовуються в основному, щоб захистити шкіру малюка від подряпин, мають кілька переваг:

  1. Легко надягають. Тягнеться гумка, простий крій забезпечує легке надягання рукавичок.
  2. Гіпоаллегенние. Виріб виконаний з матеріалу, який дарує приємні тактильні відчуття і не викликає ніяких побічних реакцій.
  3. Зручні. У малюків носіння тканинних рукавиць в перші місяці життя не викликає дискомфорту.
  4. Стильні. Виробники випускають царапки з різними декорами. Тому мами можуть при бажанні підібрати варіант під кожен наряд крихти.
  5. Чи не перетискають ручку. Еластична гумка фіксує рукавичку на руці, але не передавлює її і не порушує кровообіг.

При всіх перевагах царапок, педіатри не рекомендують носити їх занадто довго. Немовля повинен поступово освоювати власне тіло, вчитися координувати його. Ясельні рукавиці можуть обмежити можливості малюка з вивчення навколишнього світу, адже в них сильно пальчиками НЕ порухатися і не візьмеш щось в ручки.

Батьки повинні розуміти, що в розвитку малюка величезну роль грають тактильні відчуття. Цікавитися іграшками, обмацувати, намагатися взяти в руки, малюк починає вже в 2-3 місяці. Тому в цьому віці можна вже позбутися такого аксесуара для маленьких дівчаток і хлопчиків, як ясельні рукавиці.

Занадто довге носіння царапок загрожує тим, що дитина почне відставати в розвитку. Згаяний час доведеться довго надолужувати, тому краще не допустити такої ситуації.

Час, коли пора знімати царапки, можна визначити по поведінці немовляти. Якщо він проявляє інтерес до навколишнього світу, при цьому вже нормально координує свої рухи і не тягне пальчики з гострими нігтиками-на-віч, можна царапки знімати. Надалі їх можна знімати на день і надягати тільки під час сну.

При носінні такого предмета одягу, як ясельні рукавиці, зверніть увагу на ручки малюка. Якщо вони потіють і шкіра пріє, носіння цього дитячого аксесуара потрібно терміново припинити.

Як вибрати царапки для новонародженого?

Виробники пропонують багато різних варіантів для дівчаток і хлопчиків. При виборі такого предмета одягу малюка як царапки потрібно орієнтуватися на сезонність. Восени і взимку тканинні ясельні рукавиці будуть зігрівати ручки малюка. Тому мамам краще звернути увагу на моделі з щільної тканини.

До якого віку потрібно надягати царапки малюкові? - изображение 4

Врахуйте, що склад матеріалу повинен бути виключно натуральним. Будь-які домішки у вигляді синтетичних волокон в дитячому одязі неприпустимі. Синтетика набагато гірше пропускає повітря і якщо носити такі речі кожен день, у малюка може виникнути алергічна реакція.

Розмір царапок теж має значення. Врахуйте, що рукавиця повинна добре фіксуватися на руці, але манжета не повинна передавлює крихітне зап’ясті. Занадто вільна гумка – теж не кращий варіант. Вона не буде тримати рукавицю, тому аксесуар весь час доведеться поправляти.

Придивіться до розміру самої рукавиці. Дітки народжуються з різною комплекцією, тому на ринку є і крихітні царапки, які мами можуть одягати своїм малюкам в перші місяці життя. Є варіанти побільше, які підходять для великих немовлят.

Огляньте внутрішній шов. Переконайтеся, що він тонкий і плоский, інакше маляті буде незручно носити царапки. Шов повинен бути рівним, якісним, без стирчать ниток. Якщо всередині виробником пришиті якісь етикетки, зріжте їх перед тим, як надіти царапки.

Як і інша дитячий одяг, ясельні рукавиці вимагають особливого догляду. Неприпустимо прати їх з дорослими речами, використовуючи агресивну побутову хімію. Дитячі речі потрібно прати при високій температурі, використовуючи виключно дитячі порошки або мило.

Якісні тканинні рукавиці можна замовити в інтернет-магазині українського виробника «СМІЛ». У нас великий вибір дитячих аксесуарів та одягу: слюнявчики, боді, царапки, комбінезони, повзунки. Всі товари виконані з сертифікованої сировини, яка відповідає вимогам екологічної безпеки. Ми часто проводимо акції, розпродажі. Для покупців доступні різні варіанти оплати, є доставка по Україні.

Схожі статті: