0 800 33-05-63 Пн-Пт: 08:00-18:00

ru | ua

ru | ua

Пн-Пт: 08:00-18:00

Дитячий одяг для міжсезоння – правила вибору

2.10.2020
147

Погода в міжсезоння мінлива. Може яскраво світити сонце, здається, що вже (або ще) літо, але вітер холодний, а в тіні зовсім некомфортно. Головна відмінність – різкі перепади температури, вітер і часто йде дощ. Дитина хоче грати на вулиці, а батьки ламають голову будь-що його одягнути.

Дитячий одяг для міжсезоння - правила вибору - изображение 1

Завдання непросте тому не обійтися без технологій. А точніше – технологічних матеріалів, волого-і вітронепроникної, а також з грязеотталкивающими властивостями. Мембранні тканини відповідають всім цим вимогам, але не зігрівають, тому виробники роблять підкладки з теплого флісу або футера з начосом. Для більшого комфорту вони відстібаються, і, якщо не дуже холодно, їх можна не надягати. Найкраще для малят підходять такі комбінезони, а дітям старшого віку буде зручніше в штанах і куртці.

Підбір моделей

Крім того, що комбінезон зобов’язаний зігрівати малюка, його ще має бути просто надягати і знімати. Краще вибрати модель на міцній блискавки у всю довжину тулуба з широким язичком. Цей варіант підходить для дітей від 0 до 2 років.

Для хлопчиків і дівчаток від 2 до 5 років варто вибрати напівкомбінезони. Вони закривають поперек, грудний відділ, всі життєво важливі органи.

Дитячий одяг для міжсезоння - правила вибору - изображение 2

Куртка і брюки – відмінний вибір для дітей шкільного віку. У куртки обов’язково повинен бути досить просторий капюшон, щоб можна було носити шапку, а також кишені і кулиска внизу, що захищає від вітру.

В такому одязі крім підкладки всередині також є наповнювач. Для міжсезоння підходять моделі з щільністю 40 – 70 г / кв.м. В якості наповнювача можуть використовуватися:

  • натуральний пух – найтепліший варіант, якщо дитина вже активно бігає, то краще приберегти такий одяг для зими, тому що восени-навесні в ній може бути занадто жарко, недолік – прати можна тільки в хімчистці;
  • тінсулейт – хоч і штучний, але за легкістю не поступається натуральному пуху, речі з ним легкі і тонкі, при цьому добре зігрівають, не скачується при пранні, недолік – висока ціна;
  • синтепон – швидко приймає початкову форму, тому не деформується в машинці, забезпечує комфорт при температурі не нижче 10 градусів, тому для міжсезоння в самий раз, а взимку в ньому буде холодно, недолік – погано пропускає повітря;
  • ізософт – має гарну повітро-й паропроникність, а також теплоізоляцією, швидко сохне, не деформується, недолік – не можна прати при температурі вище 30 градусів.

У верхнього одягу для дітей обов’язково повинні бути манжети, а також бажано комір стійка. Але цим гардероб для міжсезоння не обмежується.

Який ще вибрати дитячий одяг для міжсезоння

При виборі дитячих кофт, підштаників і всього, що ближче до тіла малюка ще важливіше звертати увагу на матеріал. Найкраще підходить натуральна бавовна. Він забезпечує правильну терморегуляцію, добре пропускає повітря, вбирає надлишки вологи. Але головна його відмінність – гіпоалергенність, він не викликає роздратування навіть у новонароджених з чутливою шкірою. У гардеробі на таку погоду повинні бути:

Дитячий одяг для міжсезоння - правила вибору - изображение 3
  • шкарпетки (5 пар);
  • колготки або підштаники, кальсони – 3-4 пари;
  • кофти (світшоти, толстовка, гольф, джемпер) – 4 штуки;
  • джинси, брюки – 2-3 штуки.

Дівчинці можна ще підібрати тепле вовняне плаття або трикотажний жакет зі спідницею. Крім бавовни в складі допускається невелика кількість синтетичних волокон, вони роблять одяг міцніше, довговічніше. Крім того, вона менше мнеться і її можна частіше прати. Важливо також перевірити якість пошиття, акуратність швів.

Для комфорту та дівчаткам, і хлопчикам знадобляться легкі шапочки, шарфики, рукавиці. Їх дизайн і забарвлення вони можуть вибрати самі.

Як підібрати розмір дитячого одягу?

Верхній одяг, а також толстовки варто підбирати трохи на виріст. При запасі в 6 см, їх можна буде носити і в наступному сезоні.

У кожного виробника своя розмірна сітка. Орієнтуватися тільки на вік дитини не вийде – всі малюки різні. Потрібно виміряти зріст, обхват грудей, стегон, талії, голови, а потім звірити ці параметри з таблицею розмірів для моделі, що сподобалася.

В Україні дитячий одяг високої якості з стильним дизайном пропонує бренд SMIL. Фабрика з сучасним обладнанням знаходиться в Одесі. Всі речі шиються з натуральної екологічно чистої сировини. Це підтверджено сертифікатом Oeko-Tex Standard-100. Текстиль повністю безпечний навіть для новонароджених. Нові колекції випускаються кожен сезон.

Схожі статті: