0 800 33-05-63 Пн-Пт: 08:00-18:00

ru | ua

ru | ua

Пн-Пт: 08:00-18:00

Дитячий базовий гардероб на зиму, або як купувати тільки потрібні речі?

10.12.2020
162

Сучасний ринок одягу пропонує велику різноманітність яскравих і привабливих виробів. Особливості терморегуляції і підвищена чутливість шкіри дітей припускають ретельний підхід до вибору речей.

Дитячий базовий гардероб на зиму, або як купувати тільки потрібні речі? - изображение 1

Грамотно підібраний базовий гардероб дозволить без праці поєднувати і комбінувати речі, дитина буде одягнений в відповідно до погодних умов і мікрокліматом в приміщеннях, а також привабливо і модно.

1. Куртка зі знімними рукавами

Практичний і зручний вид верхнього одягу. Швидше за все в цьому елементі гардероба брудняться рукава. Прати всю куртку незручно, особливо якщо вона одна, і замінити її нічим. Кожна прання погіршує зовнішній вигляд і знижує споживчі якості виробу. Та й сушка об’ємної куртки в зимових умовах – не дуже приємне заняття. Набагато простіше доглядати за нею, якщо рукава можна відстібнути і випрати окремо.

Зі знятими рукавами куртка перетворюється в зручний і практичний жилет. Отримуємо виріб «два в одному», яке взимку використовується повністю, а навесні і восени – у вигляді жилета. У курток для дівчаток може відстібатися нижня трикотажна частина рукава. Такі моделі копіюють модний жіночий одяг.

У курточці ніжного пастельного кольору, наприклад, м’ятного або персикового, в комплекті з високими однотонними рукавичками маленька модниця буде виглядати особливо стильно. Добре, якщо верх такої моделі буде виконаний з продувається, захищеного від вологи і дихаючого матеріалу. Оскільки в місці з’єднання куртки з рукавами постійно виникають найбільші навантаження, блискавки, які їх з’єднують, повинні бути якісними.

2. Жилет

Ще один вид зручною і привабливою одягу. Це може бути тонкий жилет з бавовняної або вовняної тканини. Для додання міцності, привабливого зовнішнього вигляду і продовження терміну експлуатації можливе додавання в матеріал синтетичних волокон в невеликому обсязі (до 10%). Ці жилети відмінно комбінуються з шкільною формою і повсякденним одягом і виконують функцію додаткового теплозахисного шару.

В кінці весни і початку осені в куртках може бути жарко, але ще бувають холодні вітри, особливо вранці і ввечері. У таку погоду, в поїздках і на ковзанці, дуже зручно носити дуті жилети з синтетичним утеплювачем. Вони швидко надягають і знімаються і займають мало місця в складеному вигляді.

Модель з капюшоном ще більш функціональна. Шиють її найчастіше з синтетичної тканини, зустрічаються моделі з бавовняної або флісовій підкладкою. Тонкі або дуті жилети в поєднанні зі світшоти для дівчаток – відмінний вибір в прохолодну і вітряну погоду.

3. Комбінезон-дощовик

Разом з непромокаючої взуттям в дощову погоду і дитини, і його одяг захистить від води або бруду комбінезон-дощовик. Такий комплект надасть повну свободу дій. Можна бігати і стрибати по калюжах, не звертаючи уваги на бруд і сніг.

Вибирайте модель з міцного, еластичного матеріалу. Всі її блискавки і застібки повинні бути оснащені захистом від попадання води і бруду. Щоб штанини не вилазили з взуття, виробники передбачають спеціальні гумки. У комбінезоні-дощовик і толстовці для хлопчиків ваш малюк буде справжнім шукачем пригод, готовим до всіх несподіванок.

4. Колготки

Правильно підібрані колготки – зручний і практичний аксесуар. До їх якості пред’являються особливі вимоги. Це і додатковий шар одягу, і білизна, яке прилягає до великої площі тіла дитини.

Дитячий базовий гардероб на зиму, або як купувати тільки потрібні речі? - изображение 2

Кращі колготки виготовляються з бавовни або високоякісної вовни. Аксесуар, який колеться, зіпсує день не тільки дитині, але і всім, хто його оточує. Щоб колготки прослужили довше, в пряжу додають 20-30% синтетичної нитки. Близько 3-5% еластану збереже тканину від освіти катишков і оттопиріванія тканини в області колін.

Уважно перевіряйте якість швів і резинок. Вони не повинні тиснути або натирати дратуючи ніжну дитячу шкіру. Підбирати колготки потрібно розмір в розмір. Якщо вони виявляться великі, то будуть утворювати складки, а надто тісні – порушувати кровообіг.

Святкові білі колготки використовуються нечасто. Щоб аксесуар можна було носити довше і він зберіг свій привабливий вигляд, допускається більше (в порівнянні з повсякденними колготками) кількість синтетичних добавок.

5. Светр

Базовий елемент дитячого гардеробу. Теплий і яскравий светр діти носять із задоволенням. Головне правило – легкість в одяганні, правильно підібраний розмір і приємний до тіла матеріал. Светр не повинен колотися або натирати.

Дитячий базовий гардероб на зиму, або як купувати тільки потрібні речі? - изображение 3

Цей елемент гардероба відрізняється за складом, фасону і квітам. Светри виготовляють з натуральних, синтетичних або комбінованих матеріалів. Светри з натуральної пряжі – бавовняні і з вовни тварин. Перші відрізняються м’якістю і еластичністю. Їх легко прати і чистити. За умови застосування якісних барвників такі светри екологічні та гіпоалергенні. Але вони не завжди добре зберігають первинні форму і колір.

Светри, виготовлені з якісної вовни теплі, швидко відводять зайву вологу, не колються. М’які і красиві, але більш дорогі. Вовняні (наприклад, з вовни альпаки або кашеміру) светри вимагають особливого догляду. Їх перуть тільки в делікатному режимі спеціальними засобами чищення, сушать так, щоб елемент гардеробу не розтягнувся.

Для надання привабливого вигляду і продовження терміну експлуатації в бавовняну і вовняну пряжі додають поліестер, акрил і інші синтетичні нитки. Такі светри краще тримають форму і колір, довше носяться і дозволяють втілити сміливі дизайнерські рішення.

Розрізняються светри за формою і моделі ворота. Варіант з круглим вирізом добре захищає нижню частину шиї і груди від холоду і вітру, а пуловер з V-подібним вирізом дозволяє дівчинці привернути увагу ошатною блузкою, а хлопчикові додасть свіжості, якщо він одягне під пуловер сорочку. Якісні і зручні трикотажні вироби з натуральних або з синтетичними добавками тканин можна купити на сайті SMIL.

Схожі статті: