0 800 33-05-63 Пн-Пт: 08:00-18:00

ru | ua

ru | ua

Пн-Пт: 08:00-18:00

9 питань і відповідей про те, який одяг необхідна новонародженому взимку

5.12.2020
4573
9 питань і відповідей про те, який одяг необхідна новонародженому взимку - изображение 1

Поява на світ нової людини приносить багато радості, хвилювань і приємних турбот. Батьки, а особливо майбутні мами, замислюються про підбір першого гардероба для новонародженого. Це непроста і важлива задача, особливо якщо дитина народжується взимку. Постійні зміни температурного режиму зобов’язують передбачити всі можливі ситуації.

Який одяг важливо купити для новонародженого на зиму?

Майбутні батьки могли здаватися цим питанням. Крім того, близькі люди часто можуть цікавитися купівлею речей для малюка на подарунок. Рідні хочуть подарувати найбільш актуальну, потрібну і гарний одяг для малюка. Щоб не стати власниками гори непотрібних речей, краще завчасно продумати і скласти список необхідного на перші три місяці життя. Він не буде дуже довгим – дитина так швидко зростає, що дуже скоро перші речі з гардеробу будуть на нього малі.

9 питань і відповідей про те, який одяг необхідна новонародженому взимку - изображение 2

Найактуальніші речі на перші дні: 

  • Щільні і тонкі боді, які не обмежують руху. Завдяки зручній кнопці-застібці, переодягнути малюка або змінити підгузник не складе великих труднощів і незручностей.
  • Сліпи на зиму – їх краще вибрати з байкової тканини або на флісі.
  • Сорочечки – потрібні і тонкі, і щільні.
  • Повзунки – особливо у вигляді комбінезона або із застібкою через плече.
  • Шкарпетки і чепчики з легкого трикотажного полотна, а також утеплений байковий чепчик.

Новонароджена принцеса буде прекрасно себе почувати в м’якому, теплому комплекти для маленьких дівчаток з натуральної бавовни, який можна купити на сайті бренду SMIL..

Вибираємо одяг для новонародженого для перебування в пологовому будинку взимку

Після народження важливо зробити процес адаптації дитини до зовнішнього світу максимально комфортним. Найчастіше в палатах пологових будинків досить тепло, і все-таки без теплого одягу не обійтися. Крім звичайного набору одягу на цілий рік знадобляться:

  • ковдру або покривало;
  • шапочки та шкарпетки;
  • кілька комплектів теплого легкого одягу.
9 питань і відповідей про те, який одяг необхідна новонародженому взимку - изображение 3

Комплекти для малюків хлопчиків, в тому числі і подарункові з 3-5 предметів в красивій упаковці, можна купити в кілька кліків на smil.ua. Не забудьте також про підгузки, засобах гігієни та дитячої косметики..

Одяг для новонародженого на виписку: як одягнути малюка взимку?

Як поєднати виписку з комфортом дитини, і відзначити урочистість моменту? Виписка з пологового будинку – важлива подія для всієї родини, рідних і близьких. Для такого заходу можна купити готовий ошатний набір або самостійно зібрати комплект одягу.

9 питань і відповідей про те, який одяг необхідна новонародженому взимку - изображение 4
  • Для малюка це перший вихід з теплого приміщення, тому важливо його як слід утеплити. Потрібен сліп з довгими рукавами або комплект з повзунків і легкої кофти. На голову надіньте тонку шапочку. Це буде перший шар.
  • Другий шар – теплий сліп або легкий комбінезон, які можна замінити теплою кофтою і повзунками. Якщо комбінезон з відкритими руками і ногами, одягаємо дитину в носочки і рукавички, поверх чепчики – теплу шапочку. Зверніть увагу, що вона повинна без зазорів прилягати до голови. Якщо потрібна святкове верхній одяг, купуємо зимовий святковий конверт. Ще один варіант – комбінезон-трансформер з двома блискавками, який пізніше стане в нагоді для прогулянок.

У що одягати новонародженого взимку будинку під час неспання?

Оптимальна температура в кімнаті – 20-22 градуси тепла. Комфорт і затишок дитині при такому температурному режимі забезпечать сліп з носочками або повзунки з кофтиною. Їх можна замінити комплектом з боді, штанців і шкарпеток.

9 питань і відповідей про те, який одяг необхідна новонародженому взимку - изображение 5

Перший час краще надягати тонку шапочку або чепчик, обов’язково регулярно перевіряти, щоб малюк не перегрівся. Одяг зазвичай доводиться часто міняти, тому краще обзавестися декількома екземплярами речей. Обов’язковий запас пелюшок, товстих і тонких, а також наявність ковдри і легкого покривала. При температурі вище 22 градусів одягаємо дитину легше.

Як одягати новонародженого вдома під час сну взимку?

Для денного сну дитині достатньо тієї ж одягу, що і для неспання. Вночі переважно діють ті ж правила, але постійно контролювати стан дитини неможливо. А тому одяг для ночі повинна бути максимально комфортною, щоб не перекручувалася, що не задиралася, не тиснула і не натирала ніжну шкіру. Сліпи, боді, тонкі комбінезони, комплекти з сорочечок і повзунків підтримають температуру тіла і забезпечать комфортний сон.

Що одягати новонародженому взимку на прогулянку під конверт?

Свіже повітря, зміна температури і вологості – важливі фактори загартовування, підвищення імунітету, здатності маленького організму протистояти хворобам. Нові враження будуть формувати світогляд дитини.

Як правило, сучасні батьки для прогулянок взимку використовують комбінезон або конверт. Перший варіант більш зручний, якщо потрібно часто брати дитину на руки. В інших випадках краще використовувати конверт. Він надає дитині більше свободи, в ньому простіше забезпечувати потрібну температуру.

Завдання батьків – підібрати такий одяг, який забезпечить оптимальний температурний і вологісний режими, при цьому буде зручною. Важливо, щоб дитина не переохолодився і не перегрівався. Часті перегрівання призводять до зниження імунітету, також в майбутньому дитина може замерзнути при нормальній температурі.

Необхідно розрізняти одяг для дому та для прогулянок, переодягати малюка перед виходом. Педіатри рекомендують одягати дитину трохи тепліше, ніж одягаються дорослі. Як правило, достатньо одного додаткового шару.

Що враховувати при виході на вулицю?

Збираючись на прогулянку з дитиною, важливо врахувати температуру на вулиці і якість одягу, яка буде на ньому.

Якість конверта

Він може бути виготовлений з використанням натурального матеріалу, наприклад, вовни мериноса. Завдяки такому складу утеплювача конверт відмінно тримає тепло і відводить вологу. Недолік натурального складу в тому, що шерсть важче синтетичних наповнювачів. Вона також ускладнює прання і догляд за конвертом.

Сучасні синтетичні наповнювачі володіють високими споживчими якостями. Вони легкі, еластичні, відмінно зберігають тепло, не набирають вологу і швидко сохнуть. Прати конверт, утеплений таким наповнювачем, дуже легко. Прання при дотриманні правил, передбачених виробником, не погіршує якість виробу, первісну форму і структуру матеріалу. Утеплювач не збивається в грудки, не деформується і зберігає теплоізоляційні властивості. На жаль, це не відноситься до синтепону, тому від покупки конверта на цьому наповнювачі краще відмовитися.

На бирці якісного конверта повинна бути вказана інформація про склад утеплювача: «Поліестер 100%» та інші. Якщо виробник не пише склад, потрібно отримати додаткову інформацію у продавця. Кількість утеплювача в зимовому конверті складає не менше 250 грам.

Температура на вулиці

При температурі від 0 до 10 градусів морозу надягайте боді або сорочечку з бавовняної тканини, потім байковий комбінезон і конверт. Якщо ви використовуєте конверт з теплим капюшоном, буде досить тонкою шапочки. Якщо капюшона немає, до тонкої шапочці додаємо теплу зимову.

При температурі нижче 10 градусів морозу замість комбінезона з байки або бавовни необхідно надіти трикотажний, або штанці з кофтою. Добре тримає тепло флісовий сліп з закритими ручками і ніжками. До тонкої шапочці додаємо теплу. Шапка повинна добре закривати вуха. Ноги додатково утеплюємо вовняними шкарпетками, горло захищаємо м’яким шарфом. Особливо це важливо, якщо у конверта широка горловина. У колясці краще накрити дитини ковдрою.

При температурі нижче 15 градусів морозу від прогулянки краще відмовитися, або передбачити ще один теплий шар. На дно коляски під спину потрібно покласти ковдру, а також зробити з нього і верхнього ковдри додатковий конверт. Необхідно враховувати, що малюк в колясці, на відміну від батьків, практично не рухається.

Як одягнути немовляти взимку на вулицю під комбінезон?

Якщо часто виникає необхідність брати дитину на руки, зручніше замість конверта використовувати комбінезон-трансформер з двома блискавками

До якості комбінезона пред’являються ті ж вимоги, що і до якості конверта. Оскільки комбінезон використовують, коли дитина починає ходити, краще купувати річ з синтетичним наповнювачем. Така модель добре зберігає тепло, вона легка, не надто об’ємна, не обмежує рухи дитини.

Правила одягання під комбінезон в основному ті ж, що і під конверт. Обов’язково захищаємо від холоду і вітру горло малюка шарфом. Важливо, щоб він не коловся і не викликав дискомфорт, тому використовувати краще бавовняний або флісовий аксесуар. Якщо в комбінезоні не передбачені рукавички, потрібно надіти їх окремо, причому брати з собою на прогулянку не менше двох пар – товстих і теплих, а також більш тонких і легких.

Якщо комбінезон з відкритими ніжками, надягаємо зимові черевички для новонароджених або теплі (краще вовняні) шкарпетки і пінетки. При необхідності в холодну погоду варто додатково накрити ноги ковдрою.

Дуже важливий порядок одягання:

  • Спочатку завжди одягаються дорослі. В протилежному випадку дитина може спітніти.
  • Перш ніж застібати верхній одяг, потрібно надіти шапочку. Аксесуар повинен щільно прилягати до голови і прикривати вуха.
  • Конверт або комбінезон надягайте безпосередньо перед виходом.

Після повернення перевірте стан дитини. Якщо він спітнів, при таких же погодних умовах на наступну прогулянку одягайте його легше. Якщо руки або ноги холодні, потрібно передбачити більш теплий комплект. Також важливо стежити за поведінкою малюка під час прогулянки. Якщо він не спить, намагається витягнути руки, швидше за все йому жарко.

Скільки одягу потрібно, щоб скласти повноцінний гардероб новонародженому взимку на перший час?

На перших порах після народження крихітки вам знадобиться такий комплект одягу:

  • Верхньої досить одного примірника.
  • Шапочок, шарфів, рукавичок краще купувати по два примірники, вони брудняться швидше за все, а іноді і губляться.
  • Речей, які складають другий, теплий шар, потрібно мати по два або навіть три комплекти.
  • Бавовняних шапочок або чепчиків, антіцарапок, шкарпеток легких і утеплених – 4-5 штук або комплектів.
  • Боді, сорочечки, сліпи, повзунки, кофти, сорочечки закуповуються з урахуванням можливого поновлення до 5-6 разів на добу
9 питань і відповідей про те, який одяг необхідна новонародженому взимку - изображение 6

Чим ближче до тіла дитини одяг, тим вищі вимоги пред’являються до їх якості. Перший шар повинен бути тільки з натуральних матеріалів, найкраще з бавовняного волокна. Другий шар також краще укомплектувати речами з натуральної сировини – бавовни або вовни мериноса. Такі речі не викликають алергію і безпечні у використанні.

Розмір одягу підбирається так, щоб він не сковував руху і дозволяла дитині вільно рухатися. Якісну зимовий одяг для новонароджених з натуральних матеріалів можна вибрати і купити на сайті SMIL. Наш продавець-консультант допоможе зробити правильний вибір в залежності від ваших потреб.

Схожі статті: