0 800 33-05-63 Пн-Пт: 08:00-18:00

ru | ua

ru | ua

Пн-Пт: 08:00-18:00

5 речей, які не можна забороняти дитині щодо його одягу

15.08.2020
133

Кожен батько іноді допускає помилки у вихованні власних дітей. Десь ми буваємо занадто суворими, а десь навпаки, занадто терпимими і м’якими. Головне зрозуміти, що саме йде не так і виправити це. А ще краще – намагатися запобігти! Сьогодні поговоримо про те, як не виховати бруднулю і запам’ятаємо п’ять речей, які категорично не можна забороняти своєму чаду щодо його одягу.

Без знаків «СТОП»

Коли ваш малюк почне переривати вміст своєї шафи і переодягатися по десять разів на день, ваше завдання – бути терпимими. Зазвичай гра в перевдягання дуже захоплює дітей і тут важливо дати зрозуміти дитині, що ви його підтримуєте. Якщо по всьому будинку розкидані дитячі речі а ваш юний модник все продовжує створювати неймовірні комбінації з предметів власного гардеробу, просто ввімкнетеся в цю гру й отримуйте задоволення разом з ним. Нарікання, розмови про безлад або, що ще гірше, про марність заняття вашого малюка просто відіб’ють у нього усілякий інтерес до формування свого образу.

5 речей, які не можна забороняти дитині щодо його одягу - изображение 1

Речі, які псуються

Якщо у вас активна дитина, який ще не розуміє цінності речей, не купуйте йому одяг «з подіуму». Купувати для дитини якісні і модні речі – ваш батьківський обов’язок, але надягати на трирічного бешкетника шорти від Dolce & Gabbana Junior просто нерозумно. У випадку з дуже активними малюками рятує хіба що дитячий одяг оптом. Крім жартів, частка правди в цьому є. Іноді батькам простіше купити відразу п’ять однакових футболок і штанів, ніж купувати їх кожні два тижні (це особливо актуально в літній період).

Вибираємо разом

Дозволяйте дитині брати участь у виборі одягу, причому не тільки для нього, а й для вас. Вислухайте думку сина або дочки, дізнавайтеся як ваш малюк мислить, чому вибирає саме такі речі або чому радить їх вам. Дитина, який залучений в процес вибору одягу, дбайливіше до неї ставиться, відчуває почуття гордості і відчуває себе більш значущим. Забороняючи своєму чаду приймати рішення ви відбиваєте у нього інтерес і прищеплює відраза до всього, що пов’язано з одягом.

5 речей, які не можна забороняти дитині щодо його одягу - изображение 2

Охайність понад усе

Дуже важливо навчити дитину правильно ставитися до свого гардеробу. Малюкові слід пам’ятати, що одяг завжди повинна бути чистою і вигладженою, а то, що порвалося або потерлася – носити не можна. Акуратне поводження навіть з найпростішими речами є запорукою досконалого способу, і ви повинні це наочно продемонструвати. Покажіть як ви перете свій одяг, куди її потрібно віднести коли вона забруднилася, як необхідно розкладати речі на полицях. Чим цікавіше буде дитині вчитися, тим краще він засвоїть ваші уроки.

Що посієш те й пожнеш

Діти завжди виправдовують очікування своїх батьків. Якщо ви говорите «бруднуля», «нечупара», «халамидник», значить незабаром ви отримаєте явне підтвердження своїм словам. Називаючи дитину стилягою, модником, акуратним хлопчиком / дівчинкою, ви зрощує впевнену в собі особистість, яка обов’язково виправдає ваші очікування.

5 речей, які не можна забороняти дитині щодо його одягу - изображение 3

На нашому сайті ви можете купити одяг для дитини.

Схожі статті: