0 800 33-05-63 Пн-Пт: 08:00-18:00

ru | ua

ru | ua

Пн-Пт: 08:00-18:00

5 правил шкільного гардеробу або як «вигідно» одягнути дитину до школи

27.08.2021
1221

Шкільна форма – це те, що дитина носитиме щодня, упродовж усього навчального року. Тому до складання гардеробу і підбору одягу треба відноситься особливо уважно. Треба, щоб дитина почувала себе комфортно упродовж усього дня, щоб форма добре сиділа, а також відповідала модним тенденціям. Але і це далеко не усе критерії, на які варто звертати увагу.

5 правил шкільного гардеробу або як «вигідно» одягнути дитину до школи - изображение 1

Якість пошиття, матеріал має не менше значення. У каталогах одягу є великий вибір моделей для хлопчиків і дівчаток у віці до 17 років. Головне – не забути запитати думку дитини, дізнатися про її бажання.

Зручність і за розміром

Один з основних критеріїв – ця зручність форми для школи. На навчанні дитина проводить певну частину свого життя, і важливо, щоб весь цей час одяг не давив, не натирав, не сковував руху. Для цього необхідно вибирати костюми й інші елементи шкільної форми строго за параметрами дитини. Наприклад, для підбору блузи або сорочки, необхідно заміряти обхват грудей, обхват талії й довжину рукавів. Також варто враховувати особливості фігури дитини (наявність зайвої ваги, худорба).

Натуральні матеріали

Другий важливий критерій вибору – це матеріал, з якого пошита шкільна форма. Вже давно доведено, що людина почуває себе максимально комфортно тільки в тому одязі, який зроблений з якісних натуральних тканин. Тому для дитини варто вибирати форму, пошиту, наприклад, з вовни, трикотажу, бавовни, куліру. Головне, щоб матеріал мав такі якості:

  • був гіпоалергенним, не викликав подразнення і почервоніння;
  • добре пропускав повітря, давав шкірі дихати;
  • швидко вбирав вологу;
  • зберігав тепло;
  • легко очищався від забруднень;
  • був приємним на дотик.
5 правил шкільного гардеробу або як «вигідно» одягнути дитину до школи - изображение 2

Спідниці й брюки можуть бути зроблені з комбінованих матеріалів з домішками синтетичних ниток, наприклад, еластану. Таке полотно більше зносостійке, майже не мнеться, довше зберігає первозданний вид і не деформується після прання.

Зважаємо на думку дитини

Якщо куплений виріб не подобатиметься школяру, він просто відмовиться його носити. Не варто забувати, що смак дитини треба починати формувати з ранніх років, дозволяючи їй обирати колір, фасон одягу. Також варто ділитися власною думкою, пояснюючи переваги кожного варіанту, вчити своє чадо складати образ для того або іншого випадку.

Відповідність віку дитини

Форма повинна відповідати віку дитини. Велика кількість рюш і мережив, принти з мультяшними героями, короткі сукенки, бриджі й шорти – це усе більше підійде для учнів 1-6 класів. Діти старше віддають перевагу мінімалістичним, лаконічним фасонам й базовим відтінкам (білий, сірий, синій, рожевий, блакитний, чорний). Для хлопчика-першокласника можна купити комплект, що складається з брюк (чи бриджів) і поло, а для старшокласника – класичний костюм трійку і сорочку.

Тренди моди

Щоб підліток міг сконцентруватися на здобутті освіти, щоб він почував себе упевнено, треба купити для нього не лише зручний, але і стильний одяг. Говорячи про модні тенденції цього року, виділити варто наступні:

  • для дівчаток рекомендують купити сарафани з плісированою спідницею, на тонких лямках, з накладними кишенями;
  • наймодніший принт – це клітина (середня або велика);
  • трендові відтінки – це насичений синій, бордовий, темно-зелений, сірий;
  • для старшокласників можна купити спідницю-футляр або спідницю-олівець, сукні вільного крою;
  • для хлопчиків рекомендують купувати не лише класичні брюки зі стрілками, але і завужені штани, а також подовжені бриджі;
  • бомбер – це нова і зручніша класика;
  • футболки-поло з невеликими нашивками, принтовані сорочки з довгими рукавами – обов’язковий атрибут в гардеробі кожного хлопчика;
  • для дівчаток рекомендують купувати блузи з модними рукавами-ліхтариками.
5 правил шкільного гардеробу або як «вигідно» одягнути дитину до школи - изображение 3

Щоб не бродити годинами по поверхах торгового центру у пошуках ідеальної шкільної форми, варто відразу скласти список купівель. Подумайте, з яких елементів складатиметься гардероб школяра, що він зможе надівати в теплий, а що в холодний сезон? Також при виборі одягу треба враховувати, як той або інший елемент поєднуватиметься з іншою формою. У ідеалі для кожного «верху» мають бути хоч би два варіанти «низу».

Схожі статті: