0 800 33-05-63 Пн-Пт: 08:00-18:00

ru | ua

ru | ua

Пн-Пт: 08:00-18:00

Як виховати дитину небайдужого до свого образу

17.11.2020
88

Всі батьки хочуть, щоб їхні діти були найкрасивіші і доглянуті. Коли дочки і синочки зовсім ще маленькі, багатьом вдається втілювати бажане в життя, але варто діткам підрости, і ви починаєте помічати, що дитині просто байдуже, то як він виглядає. Неохайність і одяг скомбінована в дусі «що попало», стає серйозною проблемою в сім’ї. Як з цим боротися зовсім інша тема, але як запобігти таку поведінку дитини, ми підкажемо.

Як дорослий

Хочемо ми цього чи ні, але діти відображають поведінку своїх батьків, причому тут все спрацьовує за законом підлості. Ви можете бути доглянутим і охайним людиною, але варто вашій дитині хоча б кілька разів побачити як ви одягаєте пом’ятий футболку, він тут же перекреслить все інше і стане вести себе точно так само. Вся справа в тому, що надходити добре завжди набагато складніше, ніж недобре. Тому поки у вашого чада звичка виглядати належним чином до кінця не сформована, постарайтеся подавати йому гарний приклад.

Як виховати дитину небайдужого до свого образу - изображение 1

Усім все одно

Якщо дитина повертаючись зі школи кидає свою шкільну форму грудкою на підлогу, а ви при цьому нічого не говорите, значить все, що відбувається трапляється при вашому мовчазної згоди. Не можна довгий час закривати очі на таку поведінку, а потім почати різко за нього лаяти. Постарайтеся бути послідовними в своїх діях і словах. Якщо малюк кинув речі на підлогу, просто поговоріть з ним і в якості покарання, запропонуйте надіти цю ж форму завтра в школу. У більшості випадків, дитина сам візьметься за приведення одягу в порядок і навіть попросить вас про допомогу.

Чи не достукатися

І не докричатися теж. Бити і сварити дитину в разі поганого поводження зі своїми речами, марно. Якщо точніше, то швидше за все, після або під час сварки він візьме свої речі тут же розкладе їх по поличках. Але ваш гніт призведе лише до того, що малюк замкнеться і зненавидить все, що пов’язано з акуратним ставленням до речей.

Вибираємо разом

Найчастіше, діти дуже захоплюються новими пригодами з батьками. Малюки сприймають будь-яку спільну з вами дію як гру і з радістю приймають правила цієї гри. Варто скористатися цією дитячої «функцією» і прийняти її до відома. Беріть дитину з собою на шопінг, ніколи не нав’язуйте те, що йому не подобається, реагуйте на його емоції.

Як виховати дитину небайдужого до свого образу - изображение 2

Ігри вдома

Обов’язково грайте в переодягання і зовсім не важливо, син у вас або дочка. Обговорюйте разом героїв казок, кіно і мультфільмів, попросіть ваше чадо охарактеризувати персонажів.

І найголовніше, приймайте свою дитину і спробуйте розібратися в його вчинках. Тоді і батькам буде легше, і діти будуть щасливішими.

Схожі статті: