0 800 33-05-63 Пн-Пт: 08:00-18:00

ru | ua

ru | ua

Пн-Пт: 08:00-18:00

Як реагувати на зіпсований дитиною одяг

30.10.2020
104

Маленькі діти, як і дорослі, відрізняються за темпераментом і манері поведінки в суспільстві. Вони можуть бути спокійними або Непосєдов, але так чи інакше всі вони можуть робити шкоду. Найчастіше малюки псують свій одяг та іграшки. І як же реагувати батькам, якщо улюблене чадо всього за одну прогулянку встигло забруднити світлий пуховик, який швидше за простіше викинути, ніж випрати.

Як реагувати на зіпсований дитиною одяг - изображение 1

Насправді, приклад з пуховиків досить спірне, так як сучасні мами вже пристосувалися до прання цього примхливого елемента одягу. Одні кажуть, що разом з пухової курткою необхідно кинути в пральну машину тенісні м’ячики, інші ж запевняють, що м’ячики не допомагають розбивати грудки пуху всередині речі. Треті рекомендують сушити пуховик на батареї, або феном при цьому розбиваючи грудки вручну і так далі.

Проте, проблема не зникає: дітки псують свій одяг, а коштує вона при цьому як доросла. Ви, звичайно ж, з раннього віку пояснюєте своїй дитині, що потрібно дбайливо ставитися до своїх речей, а якщо немає, то в цьому випадку злитися необхідно в першу чергу на себе.

Діти часто повторюють модель поведінки своїх батьків, тому якщо ви показуєте хороший приклад, малюки не стануть навмисне відривати рукава від нового светри. Проте, ваш син або дочка може відірвати цей рукав не навмисно і ось тоді точно не потрібно:

  • Підвищувати голос на дитину. Він і так вже засмучений тим, що трапилося.
  • Бити дитину, демонструючи як було боляче відірваного рукава.
  • Розповідати йому, що він тюхтій і все у нього не так як у інших дітей. Запам’ятайте, що дитина зіпсував річ не навмисно. Він просто грав і не помітив, як щось порвалося або забруднилося. Почувши ваші слова, він просто замкнеться в собі і буде боятися грати в активні ігри.
  • Говорити, що ви більше ніколи і нічого йому не купите. Адже це неправда, а діти дуже швидко засвоюють інформацію про те, що хтось із дорослих бреше. Замість цього скажіть, що нову річ ви, звичайно, купите, але від іграшок і розваг потрібно буде відмовитися.

А ще добре буде:

  • Спокійно пояснити дитині, що це не кінець світу.
  • Намалювати схему, де наочно показано, що можна купити на суму однієї зіпсованої речі.
  • Сказати, що нічого не змінилося, і ви все одно його любите.
  • Розкажіть історію з вашого дитинства, коли ви випадково псували свій одяг.

Найголовніше, завжди тримати себе в руках. Навіть якщо на нову річ доведеться незаплановано витратити суму грошей, на яку ви не розраховували.

Схожі статті: