0 800 33-05-63 Пн-Пт: 08:00-18:00

ru | ua

ru | ua

Пн-Пт: 08:00-18:00

Як привчити малюка носити шкільну або іншу форму

9.09.2020
102

Шкільна форма в якійсь мірі дисциплінує дитину. Він звикає, що є всього 2-3 комплекту форменого одягу, яка обов’язково повинна бути випраний і випрасуваний. Носити її необхідно акуратно, зберігати дбайливо, так як в цьому одязі малюкові належить вчитися весь найближчий рік. А що робити, якщо дитина пручається і геть відмовляється надягати форму і слідувати шкільного дрес-коду?

Переконувати нехочух

Це цілком нормально, якщо діти відмовляються надягати шкільну форму. Такий одяг здається малюкам нудною, сірою і не зовсім зручною. Але якщо ваш син або дочка відвідує школу, де є суворі правила про носіння форменого одягу, то дитину доведеться переконати в тому, що наступні десять років йому від цього нікуди не дітися.

Поясніть своєму чаду, для чого взагалі призначена шкільна форма. Розкажіть про те, що таким чином бачу різницю в соціальних статусах сімей, чиї діти вчаться в одному навчальному закладі. Плюс до всього, шкільна форма виключає непривабливий вигляд і, як наслідок, відволікаючі моменти на уроках. Розкажіть, що в світі є маса професій, де без дрес-коду (або навіть уніформи) не обійтися, тому привчати себе до дисципліни слід вже зараз. Звичайно ж, крім усілякого «треба» має бути і щось, що мотивує дитину самому надягати шкільний одяг. Тому, перш ніж купити одяг для дитини, переконайтеся в тому, що вона не просто зручна і «правильна» для школи, а й красива.

Стиль і дрес-код

Щоб шкільна форма приносила дитині радість, вона завжди повинна бути йому за розміром, виконана з приємною тканини, повинен підходити фасон. Нехай одяг буде «по фігурі» хлопчика або дівчинки, тоді дитина буде відчувати себе в рази комфортніше і впевненіше. Та ж ситуація стосується і дрес-коду. Розкажіть малюкові, чому в театр або на весілля старшої сестри не можна приходити в тому одязі, яка одягається на спортмайданчик або прогулянку. Чим раніше хлопчик чи дівчинка зрозуміє, яка форма одягу прийнятна в тій чи іншій ситуації, тим простіше йому / їй буде орієнтуватися у власному гардеробі в майбутньому.

У тому випадку, коли пояснюючи ці прості речі своїм дітям ви будете бачити, що вони поставилися до нової інформації скептично, наберіться терпіння і не засуджуйте дитину за його судження. Уважно вислухайте позицію свого чада і подумайте, як правильно донести до нього потрібну інформацію, якщо в даний момент дитина не готовий її сприймати.

Схожі статті: