0 800 33-05-63 Пн-Пт: 08:00-18:00

ru | ua

ru | ua

Пн-Пт: 08:00-18:00

Як правильно подорожувати з дитиною

3.10.2020
98

З народженням дитини багато починає змінюватися в вашої звичного життя, проте це прекрасно. Тепер вам потрібно буде не тільки долати нові перешкоди і труднощі, а й випробувати безліч приємних моментів. Сімейні спогади про спільні будні і свята, прогулянках і подорожах займають особливе місце в серці. Саме тому вам так хочеться, щоб барвистих подій в житті було якомога більше. Пора відпусток змушує хвилюватися всю сім’ю, адже саме час відправитися в подорож! І на цей раз вашу компанію доповнює найголовніша людина – дитина. Як зробити спільну подорож максимально комфортним, читайте нижче.

Як правильно подорожувати з дитиною - изображение 1

Це птах? Це літак!

Який би вид транспорту ви не вибрали для себе, існує ряд універсальних рекомендацій для подорожей з дітьми. Безумовно, також є і спеціальні рекомендації, що полегшують подорожі окремо на літаку, кораблі, машини, поїзді. Для літаків існує, напевно, найбільша кількість таких рекомендацій. Наприклад, при бронюванні квитків уточнюйте, що ви летите з малюком. Справа в тому, що в деяких авіакомпаніях є обмежена кількість місць для пасажирів з дітьми, тому важливо з’ясувати цей момент заздалегідь. Для того, щоб під час зльоту літака у дитинки не закладаються вушка, запропонуйте йому пустушку. На жаль, не у всіх авіакомпаніях вам можуть надати спеціальну люльку для маленького пасажира, але практично скрізь вам дозволять взяти в літак знімну люльку від коляски малюка (звичайно ж, без самої коляски). Обов’язково беріть з собою на борт сольовий розчин у вигляді спрею і зволожуючий крем для дитини. У салоні літака досить сухе повітря, тому малюкові необхідно зволожувати слизову носа, змащувати щічки і побільше пити.

Як правильно подорожувати з дитиною - изображение 2

Море хвилюється

Найчастіше нудота наздоганяє під час подорожей на кораблях і в автомобілях. І в тому і в іншому випадку буде не зайвим подбати про засоби від нудоти в тому вигляді, в якому дитина їх сприймає найкраще. У більшості випадків діткам допомагає спеціальний браслет, але є і такі малюки, які визнають тільки таблетки або краплі. Крім іншого, для зовсім маленьких мандрівників актуальний метод смоктання пустушки, а для діток постарше можна припасти кілька льодяників на паличці.

Як правильно подорожувати з дитиною - изображение 3

Блакитний вагон біжить гойдається

Потяги хороші тим, що дитина завжди може поспати і розташуватися так, як йому подобається. Але не забувайте, що потяги є не найкращим засобом пересування з точки зору санітарних норм. Тому візьміть з собою антисептик і перш ніж приступити до їжі або відпочинку, протріть столик, ручки, драбинку і полки. Обов’язково супроводжуйте дитину в туалет, але краще візьміть з собою горщик.

Як правильно подорожувати з дитиною - изображение 4

Яким би видом транспорту ви не подорожували, завжди майте під рукою одноразовий пакет (на випадок, якщо вашому чаду стане погано) і змінний одяг. В дорозі вашому малюкові повинно бути особливо комфортно, тому не забудьте взяти або купити одяг для малюка з натуральних тканин, без великої кількості фурнітури і підходить за розміром, щоб нічого не терплю і ніде не тиснуло на шляху за пригодами.

Схожі статті: