0 800 33-05-63 Пн-Пт: 08:00-18:00

ru | ua

ru | ua

Пн-Пт: 08:00-18:00

Як підібрати сорочечки для новонароджених – корисні поради

28.10.2020
276

Для молодих батьків вибір першої одягу для дитини може бути складним. Неякісні або неправильно підібрані дитячі вироби доставляють грудничку дискомфорт, ускладнюють переодягання. Сучасні моделі дитячого одягу від українських виробників, наприклад, компанії SMIL не змусять вас виділяти полку в шафі для нелюбимих і непрактичних речей.

Затребуваними є класичні сорочечки та боді, розраховані на те, щоб їх можна було безпечно носити з перших днів життя малюка. Але є певні нюанси, на які все ж варто звернути увагу перед тим, як придбати одяг для малюка.

Льоля для немовляти – що це?

Це дитяча сорочка, яка має безпосередній контакт зі шкірою маленької дитини. Її можна носити, наприклад, з повзунками, надягати на боді в якості утеплювального шару або поєднувати з іншими предметами дитячої білизни (шортами або штанцями). Вона, як правило, має довгі рукава, які можуть бути оброблені еластичною гумкою або царапки – зручними ушитими рукавицями, які закривають ручки дитини, щоб він не поранив сам себе.

Вироби, які можна придбати в компанії SMIL мають кілька видів застібок. Можна вибратьваріант з кнопками, розташованими спереду або збоку по всій довжині вироби, а також з гудзиками. Такий крій дозволяє швидко і без зайвого дискомфорту переодягнути малюка, так як немовлята часто вередують, особливо, коли їм надягають щось через голову.

Крім того, дитячі речі від українського виробника мають сертифікат Oeko-Tex Standard-100, що підтверджує якість, безпеку продукції. Тканини дихають, приємні на дотик, не електризується, гіпоалергенні.

Які бувають сорочечки для новонароджених?

По-перше, вони відрізняються довжиною рукава, їх вибір залежить від поточної погоди на вулиці. Влітку ніщо не заважає новонародженій дівчинці або хлопчикові надіти легку кофту з короткими рукавами. Існують також зимові версії з утепленої тканини з начосом. Більш товстий трикотаж з довгими рукавами краще захистить дитину від морозу і вітру.

Як підібрати сорочечки для новонароджених - корисні поради - изображение 1

Застібки теж можуть бути декількох видів:

  • гудзики;
  • кнопки;
  • зав’язки.

Від них залежить легкість, швидкість одягання вироби, а також комфорт при носінні.

Скільки потрібно сорочечок новонародженому і яких?

Це один з базових елементів гардеробу кожного недавно народжену дитину. Майбутні мами беруть їх в пологовий будинок з розрахунком одна штука в день, тому оптимальний набір для початку – 4 вироби 56 розміру, а потім можна докупити ще кілька 62-го.

Як підібрати сорочечки для новонароджених - корисні поради - изображение 2

Як вибрати сорочечку для свого малюка?

Купуючи дитячий одяг, в першу чергу потрібно звернути увагу на якість матеріалу і пошиття. Льоля має прямий контакт з ніжною дитячою шкірою. З цієї причини найголовніше – це склад тканини. Краще використовувати продукцію з 100% екологічно чистої бавовни і без товстих швів. Адже матеріал повинен захищати дитину від протягів і перегріву, а його шкіру – від різних видів роздратування, забезпечуючи при цьому повну свободу рухів. Тому необхідно вибирати вироби без жорстких гумок, вузьких комірів і великої кількості різних зав’язок.

Як підібрати сорочечки для новонароджених - корисні поради - изображение 3

Другим важливим питанням є спосіб застібання. З огляду на, що цей одяг є елементом дитячого нижньої білизни і часто змінюється, особливо в разі найменших дітей, кріплення має бути зручним як для малюка, так і для недосвідчених батьків. Сучасні кнопки працюють найкраще – непомітно для дитини і просто для батьків.

Як підібрати сорочечки для новонароджених - корисні поради - изображение 4

Чи не помилитися при виборі вам допоможуть наступні корисні поради:

  • Одяг, яка одягається через голову краще не купувати. Дитина різко реагує на різні подразники і може злякатися. Згадайте, як неприємно, коли голова «застряє» у вузькому комірці, тому краще відмовитися від виробів нема на запах або від тих, у яких немає додаткових кнопок на плечах.
  • Одяг повинен забезпечувати максимально швидку можливість зміни підгузників при мінімальному роздяганні дитини.
  • Краще вибирати речі, які відповідають зростанню малятка, добре обтягуючи тіло немовляти, але не стискаючи його.
  • Матеріал повинен бути еластичними і відповідати температурі: для літа підійде легкий дихаючий ажурний ластик, а для зимового гардеробу оптимальним буде утеплений інтерлок, який захистить малюка від переохолодження і протягів.
  • Немовля відчуває найменші складки, тому що його тіло дуже ніжне. Щоб малюк добре спав, варто купувати одяг з м’якими обробленими або зовнішніми швами, а також без великих гудзиків, об’ємних декорів, аплікацій тощо
    Потрібно звернути увагу на властивості текстилю. Нижня білизна має швидко вбирати вологу, забезпечувати хороший повітрообмін.

Розміри сорочечок для новонародженого: як підібрати правильний розмір для малюка?

Ще до народження малюка можна оцінити його приблизний зріст, вага, і вибрати правильний одяг. Доношені новонароджені зазвичай носять розмір 56, іноді 62. Тому краще запастися кількома комплектами меншого розміру, трохи більшою кількістю моделей 62-го. У розмірних таблицях частіше прийнято використовувати зростання, рідше – вік малюка.

Як підібрати сорочечки для новонароджених - корисні поради - изображение 5

Чим зручна сорочечка для малюка?

Наші батьки, ймовірно, не могли уявити наш гардероб без кількох сорочечок, застібаються спереду або зав’язуються на спині. В даний час одяг цього типу теж все ще часто купують, незважаючи на величезну кількість різних боді і комбінезонів, так як у неї багато переваг.

Як підібрати сорочечки для новонароджених - корисні поради - изображение 6

Перш за все, вона дуже універсальна. Її можна надягати, наприклад, зі штанцями або під комбінезони, а також прямо на голе тіло дитини.

Вони доступні в магазинах у великій кількості модифікацій (короткі або довгі) як для теплих, так і для прохолодних днів. Крім того, вони дозволяють легко і швидко переодягнути дитину. Особливий крій не обмежує рухів, не тисне на незагоєні пупок немовляти.

Натуральна бавовна добре переносить часті машинні прання (як правило, при 30-40 градусах), що дуже важливо, адже цей предмет нижньої білизни потрібно часто міняти.

Різноманітність забарвлень дозволяє підібрати варіанти як яскравих, так і пастельних відтінків, з милими зображеннями або мультяшними персонажами.

Вони відносно недорогі, особливо ті, що зроблені в Україні, тому батьки можуть купити кілька варіантів забарвлень, розмірів, фасонів.

Схожі статті: