0 800 33-05-63 Пн-Пт: 08:00-18:00

ru | ua

ru | ua

Пн-Пт: 08:00-18:00

Як підібрати боді для новонароджених – корисні поради

28.10.2020
645

Боді – одяг для новонародженого і дитини старшого віку. Виберіть підходящий варіант, і проблем з пелюшками-сорочечки у вас не буде. Моделі високої якості пропонує український виробник SMIL, продукція виконана з екологічно чистої натуральної сировини, що підтверджено сертифікатами. Дизайнери-конструктори піклуються про те, щоб кожна модель вийшла сучасної і комфортною.

Що таке боді?

Сучасних немовлят одягають не так, як 30-40 років тому. У молодих батьків популярна зручна для немовлят одяг, яка отримала назву боді. Її застосовують замість сорочечок, які дуже незручні в повсякденному користуванні: сповзають, перекручуються. Бодик – футболка або кофточка з рукавами різної довжини, яка застібається внизу на кнопки, гудзики.

Як підібрати боді для новонароджених - корисні поради - изображение 1

Завдяки такій конструкції дитини легко переодягнути. Для цього не треба все знімати – досить розстебнути застібки між ніжок, витягнути використаний памперс, надіти новий, а потім знову застебнути кнопки. Подібна операція займе всього кілька хвилин, не доставляючи дитині незручності.

Як підібрати боді для новонароджених - корисні поради - изображение 2

Переваги боді для дітей

Головна перевага дитячих боді полягає в тому, що вони полегшують догляд за малюком. Але у цих виробів є й інші переваги.

Як підібрати боді для новонароджених - корисні поради - изображение 3
  • Дитячі речі виготовляють тільки з натуральних матеріалів, у виробництві тканин використовуються безпечні барвники, які не завдають шкоди дитині.
  • Шви надійно оброблені, вони знаходяться зовні, щоб не дратувати ніжну шкіру.
  • Груди, спинка, животик в подібних моделях завжди надійно прикриті.
  • Виріб пристосоване для будь-якої погоди: в спеку надягають легкий бодік, а якщо стає прохолодно, підійде варіант з довгими рукавами.
Як підібрати боді для новонароджених - корисні поради - изображение 4

Коли малюк підросте, в такому одязі йому зручно буде повзати, грати, ходити, тому що вона не сковує рухів.

Що краще: боді, сорочечки або пелюшки?

З давніх-давен новонароджених загортали в пелюшки, а на старших крихт надягали сорочечки без застібок, повзунки. Бабусі досі ратують за пелюшки, але молоді мами частіше зупиняються на використанні більш сучасних боді і сорочечок зручних фасонів. Що краще?

Як підібрати боді для новонароджених - корисні поради - изображение 5

Не секрет, що малюків необхідно часто переодягати: вони не в змозі контролювати свої природні потреби, а лежати мокрими і брудними неприємно і шкідливо.

  • При пеленании, щоб дістати і замінити памперс, необхідно повністю розгортати малюка, а потім загорнути його знову. При використанні боді маніпуляція займе пару хвилин.
  • «Чоловічки» не треба постійно поправляти, обсмикувати, вони сидять акуратно, на відміну від повзунків і сорочечок, які часто сповзають, перекручуються. З віком, коли малюк починає ходити, вибилися краю, що сповзають штанці ускладнюють руху.
  • Дитячий трикотаж не розтягується, добре тримає форму, прекрасно стирається.
    Використовувати боді набагато комфортніше, крім того, дитина в них виглядає нарядно, ніж перетворений в загорнутий кокон.

Різноманітність моделей

Виробники випускають величезну кількість видів одягу для немовлят: з рукавами, взагалі без них. Деякі фасони прикрашені комірцем, інші – щільно прилягають до горла. Ваш вибір залежить від віку сина або дочки.

Як підібрати боді для новонароджених - корисні поради - изображение 6
  • Для новонароджених вигідніше купувати зручні моделі без декоративних елементів, які повністю розстібаються під дитиною, утворюючи рівну поверхню, а потім збираються на застібках. Чим більше в таких виробах кнопок, гудзиків, тим швидше можноубрать забруднений памперс.
  • Білизна для дитини, що підросла виглядає трохи інакше: із застібками на плечі, з кнопками тільки по низу, з комірцем, горловиною, обробленою гумкою. Шви після шести місяців можна вибирати не тільки зовнішні, але і внутрішні, оскільки шкіра вже не так гостро реагує на найменші незручності.
  • Після півроку найбільш комфортний варіант – речі з застібками на спинці. Діти в цей період повзають, багато рухаються, пробують вставати, ходити, смикають, розстібають кнопки, тому маленького непосиду краще переодягати зі спини. Новонародженому такий вибір не підходить – йому незручно нерухомо лежати на твердих кружочках застібок. У компанії СМІЛ все застібки плоскі, тому в будь-якому віці вони будуть комфортні для малюка.

Окремий комбінезончик-сліп необхідно придбати для сну. Сліп роблять з трикотажу, байки. Навіть якщо уві сні малюк почне крутитися, рухати ручками, ніжками, білизна не зіб’ється, груди, спинка залишаться закритими. При цьому переодягнути сліп дуже просто

Найбільш поширені такі вироби.

  • Для новонароджених призначені утеплені боді з бавовняної тканини інтерлок. Рукавчики забезпечені своєрідними «рукавичками» -антіцарапкамі, щоб некоординованими рухами немовля сам себе не подряпав. Їх можна зняти, надіти. Збоку і по низу «трусиків» – кнопки, які допоможуть зробити переодягання швидким.
  • Для діток від 6 до 18 місяців підійде варіант, що надівається через голову. Одягнений з штанцями, шортиками, спідничкою, він виглядає як футболочка, але в той же час внизу є застібки, які допомагають надягати памперс.
  • Для осені, весни дітям від півроку підійде водолазка, що закриває горло. Кнопочки розташовані на одному плечі.
  • Влітку беріть моделі з запахом, їх можна використовувати вже з 3-4 місяців. Вони більш відкриті, ніж речі на застібках, але зате швидше змінюються, тому, якщо малюк забруднився, пустив слинки, переодягання займе кілька секунд.

В інтернет-магазині SMIL представлені серії для хлопчиків, дівчаток, які допоможуть вибрати потрібні речі високої якості будь-яких розмірів.

Вибираємо дитяче боді

Купуючи речі для малюків, слід звернути увагу на такі нюанси.

Як підібрати боді для новонароджених - корисні поради - изображение 7
  • Головний критерій – якість. Це особливо важливо для новонароджених. Чим м’якше, ніжніше буде тканина, тим комфортніше в ній немовляті. Перевірте, щоб шви були зверху, а застібки – максимально плоскі.
  • Перші боді вибирайте з кнопочками спереду – тоді вам не доведеться зайвий раз перевертати крихту.
  • Моделі з кнопками біля шиї беріть для тих, кому вже виповнилося півроку. Молодші діти категорично не сприймають надягання речей через головку.
  • Враховуйте пору року: взимку підійдуть теплі тканини з начосом, довгі рукави. Влітку – легкі моделі без рукавців.
  • Зверніть увагу на забарвлення. Зазвичай хлопчикам беруть вироби в синій гамі, дівчаткам – у рожевій, хоча є і нейтральні (молочні, кремові, жовті, зелені) тони. Цікаво виглядають речі з принтом у вигляді зайчиків, кошенят, кульок. Навіть самим маленьким приємно дивитися на веселі кольори.
  • Матеріал повинен бути м’який на дотик, не викликає алергії, подразнення. Зазвичай це бавовняні, махрові, трикотажні полотна особливого прядіння: інтерлок, ластик, кулір, Лакоста і інші. З’ясуйте, наскільки легко прати ту чи іншу трикотажне полотно.
  • Слідкуйте, щоб річ була приємною не тільки зовні, але і функціональної, адже її доведеться часто знімати, одягати, прати. Обов’язково перевірте, чи легко розстібаються застібки. До речі, фахівці впевнені, що кнопочки для самих маленьких краще гудзиків.
Як підібрати боді для новонароджених - корисні поради - изображение 8

Як визначитися з розміром?

Дуже важливо враховувати зростання дитини. Не варто орієнтуватися тільки на вік: купивши виріб для 3-6 місяців, ви можете виявити, що воно мало вашому 5-місячного сина. Такі позначки тільки приблизно орієнтують покупців. Справа в тому, що малюки, як і дорослі люди, значно відрізняються за розмірами.

Боді випускаються для новонародженої і ясельної груп. На сайті SMIL є розмірна сітка, яка допоможе визначитися з вибором. У новонароджених першого місяця середнім ростом вважається не більше 0,5 м, через місяць – 56 см, в три місяці – 62 см. Тому якщо ваш новонароджений крупніше, можна відразу зупинятися на варіантах для 2-3 місяців. В ясельної групи вік – від півроку до півтора, а зростання коливається від 70 до 86 см.

Кожен виріб вибирається відразу за кількома параметрами: статтю, віком, росту, обхвату грудей, кольором, виду полотна. Навіть для крихітних покупців виробники пропонують колекції, в яких простежується певне оформлення, яке дозволить створити індивідуальний стиль вашого сина, дочки.

Ви зможете підібрати відповідні речі для будь-якої комплекції, зростання, можна взяти одночасно кілька комбінезончик на виріст. У компанії СМІЛ доставка безкоштовна при покупці на суму від 1000 грн.

Схожі статті: