0 800 33-05-63 Пн-Пт: 08:00-18:00

ru | ua

ru | ua

Пн-Пт: 08:00-18:00

Як одягати дитину в дитячий сад взимку, навесні, влітку і восени?

20.01.2021
1639

Малюки ростуть досить швидко, і стає це зрозуміло тоді, коли доводиться формувати гардероб для дитячого саду. Важливо вибирати не тільки красиву, але і зручну, практичний одяг. Якщо з дітьми у віці 5-6 років все зрозуміло і легко, то з малюками у віці 3-4 років можуть бути складнощі, викликані необхідністю щодня справлятися з безліччю блискавок, кнопок, гудзиків. До вибору дитячого гардеробу потрібно ставитися уважно, купуючи одяг для кожного сезону окремо, враховуючи особливості погоди та умови дитячого саду.

Як одягати дитину в дитячий сад взимку, навесні, влітку і восени? - изображение 1

Загальні рекомендації щодо вибору та купівлі одягу для садка

Для всіх батьків важливо, щоб їх дитина в садку виглядав добре, а відчував себе ще краще. Тому при виборі нарядів важливо враховувати наступне:

  • Купувати необхідно тільки той одяг, який малюк зможе надягати самостійно. Потрібно пам’ятати, що в групі в садочку може бути кілька десятків дітей, і не завжди у вихователів є час для того, щоб кожному приділити достатньо уваги. Тому важливо, щоб дитина могла одягнутися самостійно.
  • Комфорт під час активних ігор. Не варто вибирати одяг, яка буде сковувати рухи дитини під час сну, прогулянок, ігор і розваг. Тому не потрібно купувати вироби із занадто довгими рукавами, штанинами, моделі великого розміру або дуже вузьку одяг. Це стосується і взуття.
  • Особливу увагу варто приділити здоров’ю. Зазвичай малюки не звертають увагу на розв’язану шапку або приспущені штани, а вихователі не завжди встигають виправити ситуацію вчасно. Тому краще вибирати одяг з утепленням, манжетами, додатковими липучками і кнопками.
  • Склад тканин. Перевагу варто віддати виробам, виконаним з натуральних або напівнатуральних тканин, з невеликим додаванням синтетики. Повністю синтетичні матеріали можуть викликати алергію, подразнення, підвищену пітливість, тому що вони перешкоджають повітрообміну. А при виборі одягу яскравих відтінків, варто переконатися, що в їх склад не входять небезпечні барвники і хімікати.
  • Запасний комплект. Так як діти часто розливають на себе їжу і соки, брудняться під час малювання та ігор, для саду необхідно підготувати запасний комплект.
  • Максимум уваги дрібницям. Наприклад, замовляючи шорти або плаття, варто вибирати моделі з кишенями, в які можна покласти хустку. Також варто підписати всі наряди спеціальним маркером, щоб нічого не загубилося і не переплуталося.

Брюки для дівчаток, шорти, спідниці, футболки, кофти – все це повинно бути зручним, практичним, зручним у носінні і виконаним з натуральних тканин. Також варто враховувати смак, уподобання дітей. Якщо у дитини є улюблений герой з мультфільму, можна купити для крихти футболку з його зображенням.

Гардероб для дитячого садка в літню пору

Перевага гардероба для літа в тому, що він дешевше, зручніше і більш універсальний. Зазвичай малюк залишається в тому, в чому його привели. Такий одяг швидко і легко стирається, сохне і комбінується.

Як одягати дитину в дитячий сад взимку, навесні, влітку і восени? - изображение 2

Одяг

Вибираючи варіант для літніх походів в садок, варто враховувати наступне:

  • оптимальне рішення – шорти і футболки, які підійдуть, як хлопчикам, так і дівчаткам;
  • в приміщенні малятка можуть бути в кольорових сарафанах, сукнях і спідницях, але на вулицю потрібно додатково надягати лосини або шорти, так як є ризик забруднити білизну;
  • тканина повинна бути натуральною і якісної, наприклад, льон або бавовна;
  • вироби не повинні бути занадто вузькими, сковуючими руху, тому що вони перешкоджають нормальному повітрообміну;
  • шкарпетки краще вибирати легкі, з натурального матеріалу, сіточки

Для прохолодної погоди в гардеробі повинна бути передбачена кофта, вітровка, худі з щільної тканини.

Взуття

Взуття для літа буває різних видів і фасонів, але перевагу варто ті моделі, які застібаються на липучки. В ідеалі мисок повинен бути закритий, щоб в процесі прогулянок дитина не пошкодив пальчики. Якщо є можливість, краще замовити пару з супінатором. Так як дитина буде знаходиться на вулиці майже весь день, підошва повинна бути зручною, продуманої, ортопедично правильною. Липучка в ідеалі повинна бути широкою, це робить її більш зносостійкою.

Шапочки, кепки та капелюшки

Важливий елемент гардеробу для дитячого садка в літній період – це головні убори. А кращий захист від сонячних променів забезпечують панами, кепки. Краще вибирати моделі, в яких регулюється обхват голови, є застібки і кнопки для надійної фіксації на голові. Також варто обзавестися додатковим головним убором.

Як одягнути малюка в дитячий сад восени і навесні?

Восени знадобиться новий гардероб, в який будуть входити теплі речі, наприклад, штани для хлопчиків, кофти, светри, куртки, лосини. У цей сезон часто йдуть дощі, погода стає більш вітряної, змінюється щодня. Тому одяг повинен бути з довгими рукавами, на змійці або ґудзиках, з гумками-манжетами.

Як одягати дитину в дитячий сад взимку, навесні, влітку і восени? - изображение 3

Одяг

В осінньому гардеробі обов’язково повинні бути присутніми:

  • дві пари светрів;
  • одна жилетка;
  • дві піжами;
  • кілька пар колготок;
  • спортивні штани, лосини;
  • кілька пар шкарпеток, включаючи теплі на флісі.

Кофти та худі краще вибирати з високим коміром, під горло або з капюшоном. Для прогулянок на вулиці потрібно купити демісезонний куртку, а також комбінезон. Відтінки не повинні бути занадто марким, але для нарядів, які дитина буде носити в приміщенні, підійдуть яскраві кольори. Застібкам у вигляді гудзиків і заклепок краще віддати перевагу блискавки.

Взуття

Взуття для осені та весни повинна бути теплою, зручною, водонепроникною, на товстій підошві. Для прогулянок в дощ або сльота краще замовити гумові чоботи з утепленням всередині. Для сухої погоди підійдуть кросівки або легкі черевики, в групі дитина може ходити в сандалях.

Аксесуари

Восени і навесні буває сильний вітер і гроза, що викликає протяги. А імунітет дитини в цей період особливо слабкий, і навіть невелике переохолодження може бути причиною хвороби. Тому потрібно купити для малюка рукавиці або рукавички на гумці, шарф, шапочку (не надто теплу, але на зав’язках). Головне, щоб тканина не була колючим, неприємною до тіла, так як буде викликати дискомфорт і незручності під час тривалої шкарпетки. Варто віддати перевагу моделям на липучках, гумках, з додатковим утепленням всередині. 

Одяг для дитячого садка в зимовий період

Дитячий гардероб для зими потрібно підбирати особливо ретельно. Варто купити одяг, яка легко і швидко надягає, але при цьому є досить теплою, зручною і зносостійкого.

Як одягати дитину в дитячий сад взимку, навесні, влітку і восени? - изображение 4

Одяг

Не можна сказати, що вибір комбінезона – це найкраще рішення, тому що діти будуть потіти, поки інші в групі будуть збиратися на прогулянку. Тому варто розглянути варіант зимової куртки чи парки і утеплених штанів. Основні критерії вибору гардероба – це водостійкий матеріал, застібки-блискавки або кнопки, наявність внутрішнього наповнювача, який не деформується при пранні.

Так як дітей у садку виводять на прогулянку навіть взимку, і часто це супроводжується іграми в не чистому снігу, не варто вибирати речі світлих, мазких відтінків. Краще вибрати сірий, синій, фіолетовий, бордовий. Одяг яскравих кольорів, наприклад, малинового, оранжевого, зеленого, підійде для прогулянок в парку, вона робить дитину більш помітним на дитячому майданчику.

Крім цього, потрібно замовити кілька пар светрів, худі, толстовок, кардиганів, при цьому фасон і декор може бути будь-яким. З матеріалів кращими вважаються: приємний на дотик і зносостійкий фліс, тепла, гіпоалергенна пряжа. Головне, щоб тканина не кололась і не викликала роздратування. Краще купити вироби з високим горлом, на застібках у вигляді блискавок, з капюшоном, гумками-манжетами на рукавах.

Відповідним низом будуть лосини, спортивні штани, але під них потрібні колготки та шкарпетки. Важлива умова вибору – натуральні матеріалу, в синтетичному одязі дитина буде потіти, відчувати дискомфорт, а на шкірі можуть з’явитися подразнення або алергія.

Коли в садку включають опалення, в приміщенні може бути досить жарко. В цьому випадку для дитини потрібно підготувати комплект одягу, аналогічний тому, що він носить влітку. Це можуть бути шорти, спідниці, сарафани, футболки, кофтинки. Але колготки не рекомендується знімати на протязі всього зимового сезону.

Взуття

Взуття для зимового сезону повинна бути теплою всередині і виконаної з натурального матеріалу зверху. Кращим рішенням буде натуральна шкіра, яка добре зберігає тепло і не перешкоджає повітрообміну. Не варто купувати занадто короткі чоботи, бо в них, під час прогулянок, може потрапляти сніг. Хороший варіант – високі чоботи або черевики-дутики на липучках.

Підошва повинна бути товстою, стійкої на льоду. Краще купити взуття для зими, оснащену липучками або блискавкою, але не шнурками. Якщо всередині приміщення прохолодно, то замість сандалій дитини варто взувати в кеди з гумками, замість застібок.

Аксесуари

Шапка, шарф і рукавиці – обов’язкові аксесуари для дитини в зимовий період. Вибирати можна моделі, аналогічні весняним і осіннім, але матеріал повинен бути щільніше, тепліше, виконаним в кілька шарів. Є якісні хутряні шапки з утепленням з флісу, підкладками в області вух. Дівчаткам сподобаються вироби, декоровані нашивкою, принтом, а для хлопчиків підійдуть лаконічні шапки.

Рукавички краще купувати з болоньєвих покриттям, щоб вони не промокали від снігу. Рекомендується покласти в особистий шафка малюка додаткову пару рукавичок і шарф, так як ці аксесуари діти часто втрачають під час прогулянок. А в цьому випадку, дитині з дитячого саду доведеться йти по морозу з голими ручками і відкритим горлом.

Вибір одягу для важливих і урочистих заходів

Крім універсальної одягу для повсякденного носіння в гардеробі повинні бути наряди для особливих випадків, наприклад, ранків, виступів, свят. Щоб хлопчик на заході, а потім і на фотографіях виглядав добре, купити для нього варто штани і сорочку. Доповнити образ можна краваткою, метеликом, якісним ременем, стильним взуттям. Крім класичних штанів, можна замовити моделі в стилі кежуал, наприклад, укорочені брюки або чінос.

Як одягати дитину в дитячий сад взимку, навесні, влітку і восени? - изображение 5

Дівчаткам підійде гарна сукня або набір з спідниці і топа, блузки, яскравою футболки. Одяг може бути декорована різними нашивками, принтом, басків, рюшами. Для випускного в дитячому саду зовсім необов’язково замовити пишну сукню принцеси.

Незважаючи на те, що одяг купується для свята, вона повинна залишатися зручною. Так як дитині доведеться рухатися, танцювати, грати, не варто замовляти наряд, який буде сковувати рухи.

Одяг для дитячого садка не повинні бути занадто яскравою, помітною, розшитій камінням і прикрашеної бантами. Такий варіант краще залишити для походу в гості, відвідування кафе і торжеств. Гардероб для дитячого садка повинен включати максимально практичні, зручні в носінні, універсальні наряди, підібрані окремо для кожного сезону. Краще перед шопінгом скласти список одягу, щоб нічого не забути і забезпечити малюка всім необхідним.

Схожі статті: