0 800 33-05-63 Пн-Пт: 08:00-18:00

ru | ua

ru | ua

Пн-Пт: 08:00-18:00

Вибираємо спортивний костюм в школу

9.11.2020
299

Дитячий спортивний костюм – універсальний предмет одягу, який обов’язково повинен бути у кожної дитини. Батьки цінують його за практичність, а діти – за зручність.

Вибираємо спортивний костюм в школу - изображение 1

Дитячі спортивні костюми давно перестали вважатися класичним одягом для спорту. Вони впевнено перемістилися в повсякденне життя дитини і використовуються для активних ігор, прогулянок, відпочинку. Вони не сковують рухів, в такому одязі зручно стрибати, грати, бігати. Але дійсно зручним може стати тільки грамотно обраний костюм. Тому кожен батько повинен бути знайомий з основними критеріями вибору такого одягу.

Вибір спортивного дитячого костюма по пори року

Вибираємо спортивний костюм в школу - изображение 2

Величезну роль у виборі дитячого спортивного костюма відіграє сезонність. Залежно від навколишньої температури для дитини можна вибрати одяг:

  • На літо. Для теплої погоди підійде костюм з легкої, що продувається тканини. Добре, якщо це буде комплект з футболки і шортиків, бриджів або легких літніх штанців.
  • Осінь. Демісезонні моделі зазвичай виготовляють з матеріалу, який не промокає і не продувається. Вони не дуже утеплені, але при цьому забезпечують комфорт в похмуру погоду.
  • Зима. Зимові спортивні костюми для хлопчиків і дівчаток також виготовлені з непромокаючої і не продувається тканини. Але в якості підкладки в цьому випадку зазвичай використовується синтепон, хутро, шерсть. Такий комплект можна сміливо носити в морозну погоду, не боячись переохолодження.
  • Весна. Для весняного сезону підійде костюм з щільної тканини з незначним утепленням або без нього. Багато батьків вважають за краще купувати комплекти-трійки, які особливо актуальні в сезон мінливої ​​погоди. Зазвичай, крім штанів і курточки в нього входить жилетка, яка забезпечить тепло і комфорт.

При виборі потрібно орієнтуватися не тільки на сезонність і власний смак, але і на переваги дитини, а також модні тенденції. Особливо популярні серед дітей комплекти в яскравих кольорах, з принтами, різними варіантами декору.

7 правил, на які слід орієнтуватися при покупці дитячого спортивного костюма

Сучасні технології дозволяють створювати дитячий одяг високої якості. Але не тільки цей параметр потрібно враховувати при виборі:

1. Мета

Спортивний костюм можна використовувати для занять спортом, на уроках фізкультури в школі, надягати на прогулянку в парк чи для відпочинку. Якщо мова йде про відвідини спортивних секцій, комплект повинен бути виконаний з дихаючого матеріалу. Кращими будуть варіанти вільного крою, які не обмежують рухливість дитини.

Вибираємо спортивний костюм в школу - изображение 3

Якщо спортивний костюм для дівчинки або хлопчика потрібен, щоб гуляти на свіжому повітрі або тренуватися поза залою, хорошим варіантом стане комплект з декількох предметів: футболка, шорти (бриджі, брюки), курточка або жилетка. На осінь / весну можна вибрати моделі з водовідштовхувальним тканини з мембранними вставками, які забезпечують циркуляцію повітря і дозволяють шкірі дихати, але не пропускають вітер.

2. Крій

Вибираємо спортивний костюм в школу - изображение 4

Брючки (шорти, бриджі) можуть мати декоративні вставки, манжети, пояс на резинці або шнурівці. Курточка з комплекту може бути виконана в різних варіантах: з блискавкою на всю довжину, у вигляді худі і т.д. Великий вибір моделей допоможе зробити вибір з урахуванням переваг дитини.

3. Колір

Вибираємо спортивний костюм в школу - изображение 5

У разі якщо тканина оброблена брудовідштовхуючим просоченням, з доглядом за таким костюмом проблем не буде. Тому можна не обмежуватися у виборі кольору. При покупці одягу для відвідування спортивних секцій та занять фізкультурою в школі краще не вибирати дуже яскраві кольори. Такі комплекти чекають часті прання, тому з часом тканина втрачає яскраві фарби і буде виглядати запраній.

4. Розмір

Багато батьків вважають, що купити костюм на пару розмірів більше – це розумне рішення. Але спортивний костюм не повинен бути надто вільним або «впритул». Дитина повинна відчувати себе комфортно на заняттях в школі, спортивній секції або просто під час прогулянки. Велика одяг буде виглядати безглуздо, заважати рухам дитини.

5. Додаткові елементи


Глибокі кишені на блискавці або липучках, регулятори, зручні застібки, капюшон – найважливіші атрибути спортивного костюма. Вони забезпечують зручність при носінні комплекту, розширюють його функціонал.

6. Матеріал

Кращим варіантом буде дитячий одяг з натуральних тканин – бамбук, трикотаж та ін. Матеріали обов’язково гіпоалергенні, приємні до тіла, щоб на шкірі не виникало ніяких небажаних реакцій (свербіж, висипи та ін.). Припустимо додавання незначної кількості синтетичних волокон (мікрофібра, еластан), але не більше 15%. Це позитивно позначається на якості одягу, надає їй міцність, підвищує термін експлуатації.

Вибираємо спортивний костюм в школу - изображение 6

Тканина повинна бути еластичною і стійкою на розрив, витримувати багаторазові цикли прання без вимивання кольору і усадки. Важливий момент – матеріал повинен бути максимально простим у догляді.

7. Довжина брюк


Дитячі активні ігри завжди супроводжуються високим ризиком травматизму. Але його можна звести до мінімуму, якщо вибрати правильну і зручну одяг дитині. Потрібно звернути увагу на довжину штанин. Занадто довгі штани підвищують ризик падіння малюка під час рухливих ігор. Щоб цього не сталося, краще купити комплект з широкими манжетами на штанинах і рукавах. Вони не дадуть одязі сповзати і забезпечать додатковий захист від холоду.

Перед покупкою спортивного костюма в школу або для повсякденного життя оціните якість фурнітури. Клепки, шнурки, блискавки, магнітні застібки повинні бути добре зафіксовані, працювати м’яко без збоїв. Великою перевагою для прогулянкового комплекту будуть світловідбиваючі вставки, які актуальні, незалежно від модних тенденцій. З ними дитина завжди залишиться непоміченим, навіть в темряві.

Вибираємо спортивний костюм в школу - изображение 7

Великий вибір недорогих спортивних костюмів з натуральних, якісних матеріалів представлений в магазині бренду «СМІЛ». У нас є моделі для хлопчиків і дівчаток різного віку. Наші ціни порадують батьків, а великий асортимент – юних модниць і модників.

На сайті компанії турботливі батьки можуть придбати комплекти для школи, тренувань, прогулянок. Якщо виникнуть проблеми з вибором, можна звернутися за допомогою до консультантів. Всі товари доступні до замовлення, ціни на сайті актуальні. Можлива доставка по Україні Новою поштою і Укрпоштою (для замовлень від 1000 грн. – доставка безкоштовна).

Схожі статті: