0 800 33-05-63 Пн-Пт: 08:00-18:00

ru | ua

ru | ua

Пн-Пт: 08:00-18:00

Вечірні обряди – запорука здорового сну малюка

15.08.2020
151

Здоровий сон – запорука гарного самопочуття для дитини та її батьків. Якщо людина висипає кількість годин, необхідних для його віку, то і настрій у нього буде хороше і колір обличчя здоровий. Виспався дитина менш примхливий, а його батьки більш терплячі і відпочилі.

Маленькі дітки великі консерватори, вони не люблять нововведень і відхилень від їх звичного режиму дня. Наскільки їм цікаво пізнавати світ, настільки ж, вони його ще бояться. Тому зміни в діях батьків щодо годування або укладання в ліжечко завжди насторожують малюка, і він стає неспокійним. Неспокійний малюк пізно засинає і погано спить вночі, чому вранці вся родина почуває себе недобре.

Комфортне місце і однаковий час

Незважаючи на те, що дитина ще не здатна сам подивитися на годинник і визначити час доби, його біологічний годинник працює чудово. Саме тому, дитині не все одно коли його покладуть в ліжечко для нічного сну. Нехай це буде вісім або дев’ятій годині вечора, дитина звикне до цього часу і відхилятися від нього буде не можна. Винятки можуть скласти форс-мажорні обставини, але в цілому, ваш малюк запам’ятає свого часу. Важливо, щоб йому було затишно і комфортно в своєму ліжечку. Тільки тоді маленький чоловічок зможе, не турбуючись ні про що, відправитися в світ солодких дитячих снів.

Вечірні обряди - запорука здорового сну малюка - изображение 1

Відмовтеся від спільного сну

Варто вам один раз дозволити своєму чаду заснути в своєму ліжку, так він відразу ж до цього звикне. Дітки такі, звикають за один «сеанс», відвикають зі сльозами й істериками дуже довгий час. Навіть якщо вам дуже хочеться хоч одну нічку поспати з вашим малюком, будьте готові до того, що десять наступних ночей нормально спати ніхто не зможе.

Вечірні обряди - запорука здорового сну малюка - изображение 2

Корисний час перед сном

Десь за годину до того як укладати дитину спати, дайте йому зрозуміти, що час неспання на сьогодні підходить до завершення. Подбайте про тьмяне освітлення, зробіть тихіше телевізор, увімкніть спокійну музику. Зачекайте, доки купання, нехай дитина сама втомиться від водних процедур. Годуєте ситної і теплою їжею, не починайте активних ігор. Цікаво те, що активні ігри – це відмінний внесок у здоровий сон дитини, але тільки «вкладати» необхідно днем, щоб малюк не був занадто перезбуджена перед тим як відправитися в своє ліжечко.

Вечірні обряди - запорука здорового сну малюка - изображение 3
A baby in a bathtub with soap foam.

Придумуйте свої власні ритуали перед сном, дозвольте своєму чаду позбутися залишків нерозтраченої енергії перед сном і тоді і у дітей і у батьків будуть спокійні ночі.

Схожі статті: