0 800 33-05-63 Пн-Пт: 08:00-18:00

ru | ua

ru | ua

Пн-Пт: 08:00-18:00

Спортивний одяг для дитини: що важливо враховувати при виборі

5.09.2020
388

Спорт сприяє не тільки формуванню здорового тіла, а й ставлення до життя – він вчить дітей правильно підходити до невдач і успіхів, ставити цілі, досягати їх, а також відпускати емоції, а не накопичувати напругу. Рух – це природна потреба дитини, саме завдяки фізичній активності він може правильно розвиватися і пізнавати світ.

Спортивний одяг для дитини: що важливо враховувати при виборі - изображение 1

Заняття повинні викликати позитивні емоції, тому вид спорту і ступінь складності слід підбирати під конкретну дитину. Проявіть терпіння, нехай малюк спробує себе в різних видах. Не розраховуйте, що він залишиться в першій же секції, в яку ви його приведете.

Зате, коли він побачить, до чого призводять навіть прості вправи, отримає задоволення від подолання послідовних рівнів складності, то перестане боятися збільшення навантаження, почне захоплюватися і пишатися своїми досягненнями. Таким чином прищеплюється любов до активного способу життя.

Не останню роль в цьому відіграє приклад батьків, а також їх підтримка, зацікавленість, заохочення. Але крім правильної мотивації є і більш приземлені аспекти, в яких батьки можуть допомогти, а саме – правильно вибрати спортивну форму. Для успіху комфорт, свобода рухів, природна терморегуляція необхідні під час занять не менше, ніж фізичні зусилля.

Який буває одяг для спорту?

Найпростіший приклад – спортивний костюм. Він може складатися з двох або трьох елементів в залежності від виду спорту або сезону. Для уроків фізкультури, прогулянок, звичайної зарядки підійде універсальний комплект: штани, футболка з коротким або довгим рукавом (лонгслів) і толстовка.

Спортивний одяг для дитини: що важливо враховувати при виборі - изображение 2

Толстовка з капюшоном і на блискавки – оптимальний вибір: якщо займатися стане жарко, її можна швидко зняти. Для залу і теплу погоду краще вибирати шорти і майку. Стиль теж важливий, і бренди з увагою підходять до дизайну своїх костюмів, розробляють унікальні фасони, змагаються у кого оригінальніше принт.

Для деяких дисциплін, наприклад, футболу, тенісу, потрібна особлива форма. Таку екіпіровку можна купити в спеціалізованих магазинах. Для танців або гімнастики дівчаткам знадобиться спортивний купальник, лосини з топом або трико. Для зимових видів спорту потрібно термобілизна, комбінезон або куртка з брюками з водо- і вітронепроникної технологічного матеріалу.

На що звернути увагу при виборі дитячого спортивного одягу?

Три найважливіших параметри, за якими варто вибирати екіпіровку:

  • Матеріал.
  • Зручність.
  • Бренд.

Для зовсім маленьких дітей (дошкільнят) краще підбирати одяг з повністю натуральних матеріалів, таких як 100% бавовна. Він гіпоалергенний, а це дуже важливо для ніжної дитячої шкіри. Крім того, у малюків не така велика навантаження і добре вбирає піт синтетика їм не потрібна. Якість такого текстилю має бути підтверджено сертифікатами безпеки.

Спортивний одяг для дитини: що важливо враховувати при виборі - изображение 3

Для дітей постарше підійде змішаний склад, наприклад, бавовна + еластан. 70% бавовни і 30% еластану забезпечать достатню повітропроникність, гігроскопічність (будуть добре вбирати вологу), зносостійкість тканини. Синтетика довговічніше, менше мнеться, що не вибаглива в догляді, тому речі з комбінованим складом витримують часті прання. Вони не будуть деформуватися, піддаватися усадці або линяти.

Для підлітків підійдуть технологічні тканини. У період пубертату хлопчики і дівчатка сильніше потіють, щоб це не викликало дискомфорту або сорому, вони можуть носити форму зі спеціальними вставками. Як правило, такі вставки розташовані під пахвами. Вони виконані з сітчастого матеріалу, який моментально вбирає надлишки вологи, передає її на верхній шар, де вона випаровується. Шкіра та одяг залишаються сухими.

У різних брендів ця технологія називається по-різному: Quick Dry, Flash Dry, Dry Fit. Також в складі можуть бути антибактеріальні волокна, що перешкоджають розмноженню бактерій відповідальних за неприємний запах поту. Схожі технології застосовують і для взуття.

Щоб займатися було зручно, спортивна форма повинна добре сидіти. Для цього потрібно правильно підібрати розмір, орієнтуючись не тільки на зростання або вік, але і на обхват стегон, талії, грудей. Потім ці параметри треба порівняти з розмірної сіткою бренду (у кожного вона різна).

Зручність залежить також від якості розкрою, пошиття. Звертайте увагу на деталі: рядки, манжети, гумки. Шви повинні бути акуратними, рівними, гумка на поясі – широкої, еластичною, але не занадто розтягнутою. Вибирайте моделі, які також мають кулиску. Широкі манжети на брюках і толстовці потрібні для додаткової фіксації.

4 ради як підібрати правильний спортивний одяг для дитини

Ось кілька порад батькам:

  • Підбирайте одяг розмір в розмір (виключення толстовки, куртки – вони можуть бути вільніше), а взуття на 05, -1 розмір більше, тоді під час бігу та стрибків вона не будуть тиснути.
  • Малюкам підходить 100% бавовна, школярам – комбіновані склади (70% натуральна бавовна + 30% еластан або поліестер), підліткам для більшого комфорту – футболки або кофти зі спеціальними вставками їх технологічною абсорбуючій вологу тканини.
  • Запитайте у тренера, які вимоги пред’являються до моделей в конкретній дисципліні.
  • Нехай дизайн, принт або забарвлення дитина вибере сам. Так йому скоріше захочеться надіти обновку, і він з нетерпінням чекатиме наступне тренування.
  • Не економте на взутті. Неякісні кросівки швидко зносяться, а якщо носити таке взуття постійно, то через неправильний розподіл навантаження, можна пошкодити зв’язки або деформувати стопу.
Спортивний одяг для дитини: що важливо враховувати при виборі - изображение 4

Навіть якщо дитина поки не займається спортом, в гардеробі йому обов’язково стануть в нагоді:

  • шорти;
  • 1-2 майки;
  • толстовка;
  • спортивні штани;
  • 2-3 футболки з коротким рукавом;
  • лонгслів або світшоти;
  • непромокаючий куртка або дощовик.

Якщо є можливість, перевіряйте сертифікати якості у виробників. Продукція повинна відповідати ГОСТам або міжнародним стандартам безпеки. Для дитячого текстилю це Oeko-Tex Standard-100.

Такий сертифікат є в українського бренду SMIL. Компанія виробляє одяг для дітей від 0 до 14 років. В наявності спортивні костюми для хлопчиків і дівчаток, шкільна форма, моделі в кежуал стилі, а також нарядні речі для свят. Все Готується на сучасному обладнанні на фабриці в Одесі. Продукція SMIL представлена ​​в багатьох дитячих магазинах, але ви можете замовити її на офіційному сайті. Тут постійно з’являються нові колекції, проводяться різні акції.

Схожі статті: