0 800 33-05-63 Пн-Пт: 08:00-18:00

ru | ua

ru | ua

Пн-Пт: 08:00-18:00

Список необхідних речей для новонароджених навесні

23.04.2021
2805

Якщо малюк народився навесні, то йому знадобиться добре продуманий гардероб. Речі для новонароджених повинні виконувати не тільки естетичну, але й практичну функцію, забезпечуючи захист, комфорт, тепло. Також важливо врахувати погоду, перепади температури і багато інших чинників. Крім того, для виписки, прогулянок і щоденного використання карапузові може знадобитися різний одяг. А значить, батькам необхідно продумати гардероб малятка до дрібниць і скласти список універсальних речей.

Список необхідних речей для новонароджених навесні - изображение 1

Одяг для новонароджених для виписки в весняний сезон

Виписка – перше свято для карапуза, тому батькам потрібно постаратися зробити так, щоб в пам’яті залишилися тільки приємні спогади. Для цього необхідно купити набір базових речей, в яких новонародженому буде приємно, комфортно, тепло. При цьому варто відмовитися від виробів з безліччю кнопок, застібок, рюшів і бантиків, які викличуть у дитини зайве занепокоєння. Краще віддати перевагу практичним пелюшкам та пледу, комбінезону, боді і повзункам.

Список необхідних речей для новонароджених навесні - изображение 2

Перший гардероб карапуза повинен складатися з зручних речей, які володіють наступними особливостями:

  • Виготовлені з натуральних тканин. Новонароджену дівчинку або хлопчика краще одягати в одяг, зшитий з бавовни, льону, трикотажу. Так як цей матеріал добре пропускає повітря, вбирає вологу, не провокує появу алергії.
  • Відповідають світовим стандартам. Пошиття з використанням європейських лекал забезпечує хорошу посадку вироби, а значить, повзунки-штанці для хлопчиків, сорочечки або комбінезон не будуть перекручуватися, сповзати, тиснути. Не менш важливо, щоб внутрішні шви були ретельно опрацьовані і не завдавали дискомфорт малюкові.
  • Простота, функціональність. Не варто вибирати вироби з великою кількістю блискавок або гудзиків. Важливо, щоб одяг було легко одягнути і зняти.
  • Забарвлення. Краще віддати перевагу речам в світлих відтінках, при виготовленні яких не використовувалися небезпечні барвники

Чи не менше значення має розмір. Не варто купувати речі на виріст, тому в них дитина може відчувати себе незручно, а до наступного сезону, тобто, до осені, одяг для новонародженої може бути вже маленькою.

Список перших необхідних речей для новонародженого на весну

Щоб спростити життя молодих батьків і заощадити бюджет, для виписки карапузові необхідно купити:

  • Утеплений комбінезон. Сильно укутувати новонародженого не варто, але комбінезон з утепленням з флісу точно стане в нагоді.
  • Трикотажний костюм або легкий комбінезон. У таких комплектах дитина зможе перебуває вдома. Якщо ж поверх одягати теплу куртку або комбінезон, то в костюмчику можна відправитися навіть на прогулянку. В ідеалі, таких наборів має бути два.
  • Боді. На весну необхідно купити хоча б два-три боді з довгими рукавами. Вони відмінно поєднуються зі штанцями, повзунками.
  • Сорочечки. Альтернативою боді вважаються сорочечки. Їх знадобиться теж пару штук. Але краще вибрати вироби з трикотажу, легкого бавовни або щільною байкової тканини.
  • Шкарпетки. У гардеробі маляти має бути дві-три пари бавовняних шкарпеток.
  • Чепчики, шапочки. Новонародженому дитині знадобиться два легких чепчики і одна тепла шапочка
Список необхідних речей для новонароджених навесні - изображение 3

Повзунки-штанці для дівчаток, спіднички, сукні або сарафани, в’язані кофтинки або легкі светри – все це також повинно бути у весняному гардеробі карапуза. Також можна включити в список інші елементи одягу, в залежності від потреб малюка і погоди за вікном.

Як одягати малюка на прогулянку навесні?

Весна – це сезон з досить мінливою погодою. В одну хвилину може світити сонце, а через час воно зміниться дощем або сильним вітром. Також потрібно враховувати місяць, так як в березні зазвичай набагато холодніше, ніж в середині травня.

Список необхідних речей для новонароджених навесні - изображение 4

Одягаючи дитину на прогулянку на свіжому повітрі, слід запам’ятати кілька нюансів:

  • краще дотримуватися принципу «багатошаровості», щоб при необхідності, зняти зайвий одяг або одягнути додаткову кофту;
  • шапочку не варто знімати до тих пір, поки не настане тепло;
  • з собою на прогулянку потрібно завжди брати дощовик, вітровку;
  • весь одяг, особливо натільну білизну, повинна бути зшита з натуральних, дихаючих тканин;
  • на вулиці під час сильного вітру не обійтися без пелюшки, теплого пледа.

Перші прогулянки можна починати через пару тижнів після виписки з пологового будинку. Краще починати з коротких прогулянок (до 15 хвилин), поступово збільшуючи тривалість. 

При температурі в межах від +13 до +17 градусів ідеальним комплектом для весняних прогулянок буде: боді або майка, комбінезон з довгими рукавами, щільний флісовий або трикотажний костюм, шапочка, шкарпетки. З настанням тепла, можна відмовитися від комбінезона, вибрати полегшений варіант (з бавовни з короткими рукавами) або замінити його футболкою і штанцями.

Не варто забувати, що у новонароджених погано працює терморегуляція, тому варто уникати переохолодження або перегрівання, так як це часто провокує застуду. А значить, вибирати одяг потрібно з урахуванням погоди, місяці, віку дитини. Головне – замовити кілька комплектів для прогулянок, будинки, сну і урочистих заходів (виписка, день народження, фотосесія).

Схожі статті: