0 800 33-05-63 Пн-Пт: 08:00-18:00

ru | ua

ru | ua

Пн-Пт: 08:00-18:00

Шкільна форма та її особливості

2.09.2020
127

Існує величезна безліч видів шкільної форми в усіх країнах світу. Можна зустріти як стильну і молодіжну форму, так і звичайний класичний варіант «білого верху і темного низу». Так чи інакше, якими б не були правила, вам необхідно знайти спосіб одягнути дитину красиво, з урахуванням всіх вимог школи. І це дуже навіть реально.

Найпопулярніший варіант шкільного одягу – це костюм трійка, що складається з спідниці (штанів), піджака і жилета. Обов’язково з білою блузкою або кофтою з довгим рукавом в холодну пору року. Але навіть в такому простому і зрозумілому варіанті як спідниця-жилетка-піджак, є свої «підводні камені».

Як вибрати

Не шукайте дешевше, шукайте хороше. Нехай шкільна форма прослужить дитині весь навчальний рік і не стане «перетворюватися на гарбуз» вже через кілька місяців. Віддавайте перевагу виключно натуральним тканинам (тут все просто, як і в повсякденному одязі). Натуральна бавовна і шерсть будуть приємними в шкарпетці і не стануть дратувати вашої дитини, відволікаючи його від отримання знань.

Шкільна форма та її особливості - изображение 1

Шукайте красиві фасони, а якщо не знайдете – шийте під замовлення. Дитина повинна відчувати себе зручно, красиво і впевнено, в іншому випадку він буде замикатися в собі і думати лише про те, що хтось в класі краще, ніж він сам. Звичайно, ваш син або дочка може поки що не звертати увагу на таку деталь як зовнішній вигляд, але їм буде дуже прикро, якщо хтось інший зверне на це увагу, причому не в самій м’якій манері.

Чи не форма, а дрес-код

Варіант не суворої шкільної форми, а певного дрес-коду зазвичай радує школярів. Можна підібрати класичний одяг для навчання на свій смак і внести в образ доповнення. Наприклад, для дівчаток це прикрашені круглі комірці на блузках, для хлопчиків оригінальна фурнітура у вигляді дерев’яних гудзиків і так далі.

Вибираючи піджак, можна не обмежуватися суто синім або чисто чорним кольорами. Цілком доречним буде логотип вишитий на грудях або вставка з шотландки. Якщо загальний стиль дозволяє, може бути, кольорова строчка і так далі. Важливо у виборі, особливо, піджака не перестаратися. На повному дитину надлишок деталей може виглядати погано, так як додасть обсяг. Та й в принципі, дуже красиво – вже не красиво, тому нехай деталь залишається деталлю, а не суцільним полотном прикрас.

У будь-якому випадку завжди враховуйте переваги вашої дитини і направляйте його, пояснюючи, чому його вибір вдалий, а чим ні. Ну і звичайно не забувайте, що шкільна форма і дрес-код для того і існують, щоб відрізнятися від повсякденного одягу.

Схожі статті: