0 800 33-05-63 Пн-Пт: 08:00-18:00

ru | ua

ru | ua

Пн-Пт: 08:00-18:00

Що робити якщо малюк любить стрибати по калюжах

23.10.2020
679

Найкорисніші прогулянки – це прогулянки після дощу. У цей час самий чисте і свіже повітря, від якого дитина буде ще спокійніше спати вночі. Проте, для тих батьків, чиї чада вже навчилися ходити, з’являється одна невелика проблема. Справа в тому, що більшість малюків просто обожнюють стрибати по калюжах. Як же бути з цим дитячим бажанням і що потрібно робити, щоб дитина не захворіла? Давайте визначимося.

Що робити якщо малюк любить стрибати по калюжах - изображение 1

Якщо ваша дитина дивиться мультик про маленьку свинку Пеппі і її сім’ю, то відповідь на питання про те, як же бути після дощу звучить наступним чином: «Якщо хочеш стрибати по брудних калюжах, одягай чобітки». Найцікавіше, що саме це мультяшне рішення є максимально правильним для діток та їхніх батьків.

Не проблема, а гра!

По-перше, маленькі діти дуже допитливі. У дошкільному віці їм не можна забороняти все підряд, а так як калюжа не є небезпечною для життя і здоров’я, то немає ніяких передумов до того, щоб забороняти дитині стрибати в ній. Проте, багато батьків побоюються, що малюк може намочити ноги і одяг, а це вже не безневинні пустощі, а справжнісінький шлях до простудних захворювань.

Що робити якщо малюк любить стрибати по калюжах - изображение 2

Проте, для того, щоб дитячі забави не перетворилися в дорослі проблеми, необхідно враховувати наступне:

  • Домовтеся з дитиною заздалегідь про те, що стрибати в калюжі можна, але сідати в калюжу і купатися в ній категорично не можна.
  • Одягайте малюкові гумові чобітки на теплий носок.
  • Одягайте дитині непромокальні штани або дощовик.
  • Дозвольте дитині вичерпати свій інтерес до ігор в калюжах. Не забороняйте, але і не заохочуйте такі ігри, в якийсь момент вашого сина чи доньки стане нудно так грати.

А якщо калюжі зовсім не можна?

Якщо ж ваш заборона обумовлений не страхом перед намоклі речами і нежиттю на тиждень, а власними моральними принципами, значить, вам необхідно перенаправити інтерес малюка в інше русло. Прогулюючись під час або після дощу, залишається не так багато варіантів розваг на вулиці, але вам доведеться підготувати кілька цікавих справ для своєї дитини, інакше він втратить будь-який інтерес до прогулянок в мокру погоду.

Що робити якщо малюк любить стрибати по калюжах - изображение 3

Наприклад, якщо ваша прогулянка повинна тривати три години, то після дощу проведіть дві години повітрі і ще годину в закритих дитячих ігрових центрах з сухими басейнами і м’якими лабіринтами. Такі заходи залишайте під кінець вашого часу, щоб дитина не втомився від активних ігор і не попросився додому завчасно.

Схожі статті: