0 800 33-05-63 Пн-Пт: 08:00-18:00

ru | ua

ru | ua

Пн-Пт: 08:00-18:00

Що робити, якщо дівчинка цікавиться речами хлопчаків, і навпаки

8.10.2020
128

Чи бувало так, що вбираючи дочку в красиву сукню, вона сумно дивилася на свого брата і говорила, що краще б на неї надягли такий же брючний костюм? Або ж, вибираючи синові класичну сорочку, він розчаровано зітхав і просив вибрати йому щось цікавіше, наприклад як у подружки Свєти? Якщо так, то без паніки! Головне – правильно зрозуміти дитину і визначити, що саме ваш малюк має на увазі.

Що робити, якщо дівчинка цікавиться речами хлопчаків, і навпаки - изображение 1
Father play with his toddler daughter in boys games. Two color cars.

Батьківські побоювання

Пам’ятаєте історію, яка викликала хвилю обурення у всього світу? Йдеться про Шайло-Нувель, підростаючої дочки Анджеліни Джолі і Бреда Пітта. Маленька дівчинка була предметом захоплення у всіх, хто стежить за життям зоряної сім’ї, до тих пір, поки міс Джолі-Пітт не почала з’являтися на публіці в відверто хлопчачих нарядах. Короткостріжених Шайло в «джентльменських» одязі в медійному просторі обговорювали навіть більш активно, ніж її знаменитих батьків. Проте, сама Анджеліна коментувала те, що відбувається досить спокійно, пояснюючи зовнішній вигляд дочки її власним вибором. Голлівудська «розкрадачка гробниць» стверджувала, що не має наміру ламати свою дитину, і дає їй право вибору.

Що робити, якщо дівчинка цікавиться речами хлопчаків, і навпаки - изображение 2

Читаючи батьківські форуми можна помітити, що питання дивного вибору одягу у дітей є досить гострою. Молоді батьки відверто побоюються дивних побажань своїх чад і намагаються знайти причини такого завзятого бажання виглядати невідповідно своєї статі. Проте, існує інша сторона цього питання, і тут уже мова йде про банальне нерозуміння батьками своїх дітей.

Розуміємо дитину правильно

Іноді, коли дитина заявляє, що хоче виглядати так, як діти протилежної статі, він швидше за все має на увазі не образ в цілому, а конкретні деталі. Діти шукають себе, наслідують різним героям фільмів і мультсеріалів, тому не можна сказати, що їх бажання виглядати дивно є якимось відхиленням від звичних норм. Пам’ятайте сучасний мультик про Машу і Ведмедя, де головна героїня просила ведмедика «зробити цирк»? Як би ви сприйняли це прохання? Можливо, почали б продумувати де поставити намет, з чого майструвати манеж, яка буде розважальна програма. А дитина на самому-то справі просить просто показати фокус, не більше.

Тому, коли дівчинка говорить, що хоче надіти брючний костюм, а не плаття, вона швидше за все не хоче бути як хлопчик. Просто в брюках їй комфортніше, а жакет від костюма завжди можна зняти, якщо жарко. Простіше кажучи, малятко шукає комфорт, а не образ і це необхідно «прочитати» в проханні дитини. Та ж історія стосується і хлопчиків, адже «хочу як у Свєти» необов’язково означає бажання дитини надягти блузу з рюшами. Спробуйте вибрати йому більш яскравий і цікавий варіант з тих же колекцій для хлопчиків.

Намагайтеся уточнювати, чого саме хоче ваш малюк, а в формуванні гармонійного образу вам допоможе дитячий одяг українського виробника і хороший одяг від відомих західних дитячих брендів.

Схожі статті: