0 800 33-05-63 Пн-Пт: 08:00-18:00

ru | ua

ru | ua

Пн-Пт: 08:00-18:00

Що потрібно знати при покупці шкільної форми?

16.09.2020
124

Канікули майже закінчилися, і саме час починати підготовку до нового навчального року. Підручники, зошити, пенали, ранці, а також підходящий одяг для походу в школу – основні пункти в списку покупок для школи. Перевірте гардероб дитини і подивіться, що потрібно докупити відповідно зі шкільним дрес-кодом.

Що потрібно знати при покупці шкільної форми? - изображение 1

У каталогах українських брендів можна знайти якісні і недорогі речі, в яких школяреві буде зручно. Асортимент дозволяє підібрати стильний образ і хлопчикам, і дівчаткам.

Який наряд підійде для школи?

У багатьох школах діти можуть приходити на заняття в будь-якому одязі, і вчителі не надають цьому особливого значення. Як учень одягнений, залежить тільки від нього і його батьків. Навіть якщо ваші діти ходять до навчального закладу з вільним дресс-кодом, дотримуватися деяких правил все ж варто. У носіння форми є свої переваги:

  • однаковий одяг забезпечує рівні можливості для всіх дітей, не існує поділу на модних і немодних, тому школярі не оцінюють один одного за рівнем достатку;
  • у учнів формується почуття спільності, підвищується дисциплінованість;
  • спрощується ежеутренній процес одягання;
  • першокласники швидше пристосовуються до діючих правил і стандартів;
  • батьки можуть обмежити витрати на нові речі;
  • поліпшується безпека – відразу видно, коли в школу прийшов хтось чужий.

Звичайно, найкращий вибір для навчання – це комплекти приглушених кольорів, які не відволікають від занять. Заборона на носіння прозорих тканин, коротких спідниць, футболок з агресивними принтами вже нікого не дивує, і школярі навіть в старших класах практично без нагадувань слідують цим правилам. Особливо якщо їх форма красиво виглядає, якісно зшита, в ній по-справжньому зручно. Тому батьки повинні стежити за тим, щоб дитина не тільки виглядав охайно, а й відчував себе комфортно.

На що звернути увагу при виборі шкільної форми?

Виробник має значення. Справа не в логоманіі, а в тому, що у надійних виробників, які дорожать своєю репутацією, в наявності всі сертифікати якості і безпеки. Перед покупкою їх обов’язково потрібно перевірити. Першокласникам, які до цього ніколи не дотримувалися дрес-код, комфорт може забезпечити тільки якісний одяг. Пошиття, крій і деталі повинні бути добре продумані. До виробів для учнів середніх і старших класів також ставлять високі санітарно-гігієнічні вимоги.

Що потрібно знати при покупці шкільної форми? - изображение 2

Склад тканини дуже важливий. Матеріал на 50%, а краще 70% повинен складатися з натуральних волокон. Вони відповідають за правильну терморегуляцію, відведення зайвої вологи, повітропроникність. Простіше кажучи в натуральних тканинах шкіра дихає, а тіло не мерзне і не потіє більше, ніж треба, підтримується сприятливий мікроклімат. Крім комфорту вони також гарантують відсутність алергічних реакцій.

Синтетичні волокна в свою чергу забезпечують речам зносостійкість, міцність, довговічність. Тому в складі часто значиться поліестер або еластан. Матеріали з невеликим вкрапленням синтетичних волокон добре тягнуться, без проблем переносять часті прання в машинці, менше мнуться.

Форма для дівчаток може складатися з брючного костюма, сарафана або окремо спідниці і жакета. Для хлопчика брюки і піджак – оптимальний варіант. Необов’язково постійно носити їх разом, можна комбінувати з кардіганом, жилетом, пуловером. Краще вибрати однотонні моделі в класичних кольорах ділового стилю – чорному, бордовому, темно-синьому, темно-зеленому або сірому (актуальні відтінки – графіт або меланж). З таких речей набагато простіше і швидше складати комплекти, а оживити образ допоможуть аксесуари.

Що потрібно знати при покупці шкільної форми? - изображение 3

Варто мати кілька комплектів для різної погоди. У школі навесні і восени дівчаткам можна носити однотонні міді-сарафани, кюлоти, спідниці, поєднуючи їх з легкими водолазками, футболками або лонгсліви. Для хлопчиків підійдуть брюки-чінос, сорочки-поло. У теплу погоду приємніше надягати одяг з льону або бавовни, а взимку прекрасно зігріють шерсть або кашемір.

Критерії якості та зручності шкільної форми

Тип може багато про що розповісти, головне знати, на що звертати увагу. Особливо пильно слід вивчити:

Що потрібно знати при покупці шкільної форми? - изображение 4
  • шви – вони повинні бути рівними і тонкими, без стирчать ниток;
  • краю повинні бути акуратно оброблені, краще оверлоком;
  • фурнітуру – гудзики міцно пришиті, а замки в ідеалі вшиті в тканину, щоб не травмувати шкіру;
  • маркування на етикетці – повинні бути вказані бренд, правила догляду за виробом, склад, в тому числі підкладки;
  • розмірну сітку – розміри у різних брендів можуть відрізнятися тому вірніше буде виміряти зріст, обхват стегон, талії, грудей, щоб порівняти параметри.

Ще раз варто нагадати про сертифікати. До дитячому одязі пред’являються високі вимоги у всій Європі, і в Україні зокрема. Не тільки якість самого текстилю, а й методи виробництва, що виключають використання шкідливих речовин (пестицидів, визначених барвників), покликані гарантувати дитині безпеку. Алергічні реакції, роздратування при носінні просто неприпустимі. Тим більше, що костюм доводиться безперервно носити мінімум 5-6 годин.

Слід подбати не тільки про зручні брюках, спідницях, светрах, а й про відповідне взуття. Краще підготувати дітям змінне взуття, яку вони будуть носити тільки в школі. Так вони не будуть розносити бруд з вулиці або знемагати від спеки, перебуваючи в зимових черевиках на хутрі в приміщенні. Підійдуть кеди чи кросівки, які легко надягати і знімати. Якщо це жіночі туфлі, то оптимальна висота каблука – не більш як 5 см. Для уроків фізкультури можна придбати спортивний костюм або використовувати просту бавовняну футболку з шортами.

При підборі шкільної форми важливо дотримуватись рекомендацій, але також необхідно дозволити дитині самовиражатися. Адже діти повинні відчувати себе комфортно на заняттях і, незважаючи на чинні правила, продовжувати залишатися самими собою – активними, веселими, допитливими.

Схожі статті: