0 800 33-05-63 Пн-Пт: 08:00-18:00

ru | ua

ru | ua

Пн-Пт: 08:00-18:00

«Розпаковуємо» грудничка або правильний перехід від холоду до тепла

2.10.2020
116

Самі стурбовані батьки – це батьки немовлят. Крихітні дітки, які і голову-то самі тримати толком не можуть, зрозумілим чином не здатні заявити про свої бажання або висловити невдоволення. Малюк сигналізує про потреби виключно криком, що, звичайно ж, викличе хвилювання у будь-який молодої мами. Однак, через кілька тижнів батьки потроху починають розуміти, коли немовля кричить від голоду, коли хоче спати, а коли йому потрібно дати водички. Але, крім іншого, дитина може «говорити» і про те, що йому жарко або холодно, і ось тут-то мами і тата не завжди розуміють, що саме потрібно робити.

Примхливі погоди

Міжсезоння – саме примхливе час, як для дітей, так і для дорослих. Ніхто до ладу не може зрозуміти холодно на вулиці чи жарко і як потрібно одягатися. Без простуд в цей час мало хто обходиться, а немовлят необхідно захищати навіть від самого елементарного нежиті. Тому перше, що потрібно зробити, це купити одяг для новонародженого, таку, щоб вона підходила саме для міжсезоння.

«Розпаковуємо» грудничка або правильний перехід від холоду до тепла - изображение 1

Якщо з домашньої одягом для самих маленьких все зрозуміло, то виходячи на вулицю складно спрогнозувати, наскільки комфортно буде дитині. Тому за основу беремо щільний бавовняний бодік, а решта – в залежності від погоди. Вся справа в тому, що перегріти малюка набагато простіше, ніж переохолодити, але перегрів є більш небезпечним, ніж переохолодження. Ось така виходить заплутана ситуація, тому «форму одягу» на прогулянку для крихти необхідно вибирати якомога уважніше.

Варіанти одягу для немовляти

Отже, якщо на вулиці тепло і сонячно, але при цьому вітряно, зверху на бодік можна нічого не надягати. Просто «упакуйте» малюка в його продувається конверт і вирушайте на прогулянку. Якщо вітер стає пронизливим і дуже холодним, укрийте дитини теплим пледом. Зважайте на те, що малюк лежить в колясці, яка додатково захищає дитину від сильних поривів вітру. Проте, якщо під теплий конверт надіти на дитину ще один шар одягу, то дитина може спітніти.

«Розпаковуємо» грудничка або правильний перехід від холоду до тепла - изображение 2

Якщо ж погода вам здається «більше поганий ніж хорошою» і сонечко визирає лише зрідка, тоді на бодік можна надіти щільну кофточку і повзунки. Два шару одягу і конверт врятують дитину від поганої погоди і не дадуть йому замерзнути. Завжди уважно стежте за температурою повітря і силою вітру на вулиці, обов’язково враховуйте їх при зборах на прогулянку. Є невелика підказка для батьків, які не завжди можуть правильно зорієнтуватися в погодних умовах. Грудничка потрібно одягати на шар тепліше, ніж себе, а малюка, який активно бігає і грається, можна одягнути так само, як себе.

Ще одне важливе правило: той одяг, яка прилягає до шкіри дитини, повинна добре вбирати вологу і «дихати». А це, як ми всі знаємо – якісні бавовняні речі, які складають основну частину гардероба вашого малюка.

Схожі статті: