0 800 33-05-63 Пн-Пт: 08:00-18:00

ru | ua

ru | ua

Пн-Пт: 08:00-18:00

Організовуємо особистий простір для одягу малюка

21.10.2020
104

Кожній дитині необхідно особистий простір. Тому ми з самого народження укладаємо малюка спати в своє ліжечко, трохи пізніше організовуємо для дитини власну кімнату. Потім розмежовуємо дитячі та дорослі речі і предмети особистої гігієни. І звичайно, вчимо дитину зберігати свій одяг окремо від одягу дорослих. Так чому ж це важливо?

Самостійна особистість

Важко сперечатися з тим, що діти недостатньо зрілі для того, щоб бути здатними повністю брати відповідальність за своє життя. Навряд чи трирічний малюк зможе сходити в магазин або приготувати їжу, випрати одяг або встановити будильник, щоб вчасно прокинутися в садок. Сумною ж картина стає саме тоді, коли все перераховане вище не під силу підлітку або що ще гірше, дорослій людині. Для того, щоб зростити гармонійну особистість, здатну організовувати свій побут, необхідно з самого раннього віку дозволяти малюку «репетирувати» своє доросле життя.

Організовуємо особистий простір для одягу малюка - изображение 1

Дозволяйте дитині робити прибирання в своїй кімнаті. Навіть якщо потім вам доведеться все переробляти, ваш син або дочка буде відчувати приналежність до того місця, де грає і відпочиває. Нещирим той, хто скаже, що до чужих речей він відноситься краще, ніж до власних. У дітей в цьому питанні все відбувається так само, як у дорослих, тому свою кімнату вони прибирають з особливим ентузіазмом.

Дитяча гардеробна

Якщо у вашої дитини немає власної вбиральні, у нього повинен бути власний шафа. Якщо немає можливості придбати шафа, значить необхідно виділити дитині зону в дорослому шафі. Свій ящик або полку у дитини повинні бути обов’язково, це дуже важливо. Ідеально, коли дитина здатна сама розкласти свої речі і розуміти, що повинно бути складено, а що необхідно визначити на вішалку. Для цього продемонструйте своєму чаду як розподілені ваші власні речі. Розкажіть, як зберігати нижню білизну, верхній одяг і ті речі, які точно не знадобляться взимку.

Організовуємо особистий простір для одягу малюка - изображение 2

Дуже важливо навчити малюка розмежовувати простір. Це не просто питання акуратності, але і особистої гігієни. Дитина чітко повинен усвідомлювати, що джинси не можуть зберігатися поруч з піжамою, а вуличний комбінезон поруч з домашньої футболкою.

Прищеплювати дитині почуття відповідальності за свій зовнішній вигляд, який безпосередньо залежить від дбайливого ставлення до свого одягу. Учіть дитину з дитинства визначати якість речей, ступінь зношеності, дозволяйте малюкові не надягати те, що перестало йому подобатися.

На нашому сайті представлена ​​дитячий одяг українського виробника, яка посяде гідне місце в гардеробній вашої дитини.

Схожі статті: