0 800 33-05-63 Пн-Пт: 08:00-18:00

ru | ua

ru | ua

Пн-Пт: 08:00-18:00

Одяг для хлопчика від 1 до 3 років

5.03.2021
339

Вибір одягу для дитини у віці до трьох років – не найпростіше завдання для батьків. Важливо, щоб наряди були комфортними, практичними, не сковували руху і не викликали дискомфорт, при цьому виглядали стильно і красиво. Також потрібно враховувати, що комплектів одягу повинно бути кілька – для різної погоди, пори року і випадку.

Одяг для хлопчика від 1 до 3 років - изображение 1

Якщо для фотосесії підійдуть тільки ошатні сорочки і штани, то для прогулянок на свіжому повітрі – теплі худі для хлопчиків або комбінезони. Тому до вибору та купівлі речей для маленької дитини треба ставитися уважно, з урахуванням основних рекомендацій і переваг дитини.

Дитячий одяг для хлопчиків у віці 1-3 років

Щоб замовити для малюка красиву і практичний одяг, потрібно зрозуміти, які речі точно знадобляться хлопчикові. Основні види речей в гардеробі маляти:

  • Верхній одяг для осінньо-зимового сезону. Йдеться про куртках, комбінезонах, жилетках, парках.
  • Для дому. Для сну та дому потрібно замовити окремий комплект речей: кілька штанців, шорт, футболок, майок, піжаму, світшоти або кофту.
  • Нарядні речі. Для фотосесій, свят, ранків або походу в гості краще купити ошатну сорочку, футболку-поло, кардиган, брючки, жилетку, светр з яскравим принтом або нашивками.
  • Головні убори. Щоб захистити малюка від переохолодження або перегріву на сонці, потрібно додати в гардероб хлопчика теплу і легшу шапку, кепку або панамку, чепчик, шарф, кілька пар рукавиць.
  • Білизна. У гардеробі будь-якої дитини обов’язково має бути якісне, бавовняну білизну – кілька пар трусиків і майок. Також потрібні шкарпетки, колготки, гамаші/
Одяг для хлопчика від 1 до 3 років - изображение 2

Купувати занадто багато одягу для дитини у віці від одного року до трьох років не потрібно, так як в цей період діти ростуть швидко. Тому через рік куплені джинси і футболки будуть малі.

Критерії вибору дитячого одягу для хлопчиків

Хлопчики у віці від року до трьох років активно розвиваються, зростають, пізнають цей світ. Тому одяг для них потрібно купувати якісну, комфортну, що не сковує рухи.

Одяг для хлопчика від 1 до 3 років - изображение 3

Основні критерії вибору:

  • Матеріал. Тканини повинні бути тільки натуральними, хоча допускається невеликий додаток синтетичних ниток, наприклад, еластану. Такі речі добре пропускають повітря, вбирають вологу, утримують тепло, не викликають роздратування і алергію на шкірі. Крім того, натуральні тканини приємно відчуваються на тілі.
  • Зручність. Щоб дитина могла активно проводити час, грати, стрибати, танцювати, потрібно вибирати одяг, який не сковує рухи. А для цього купуйте речі за віком, відповідно до розміру (не маленькі і не дуже великі).
  • Практичність. У гардеробі дитини має бути кілька базових речей (пара брюк для хлопчика, кілька футболок, шорти, худі, світшоти, куртка, майка, комбінезон). В таких нарядах дитина зможе ходити на прогулянки, в гості або розважальний центр.
  • Якість пошиття і фурнітура. Дитячий одяг має бути досить зносостійкої, щоб не рватися при одному різкому русі. Також потрібно звертати увагу на тип застібки (гудзики, блискавка, заклепки, липучки), так як від цього залежить, наскільки зручно і швидко дитина зможе одягнутися.
  • Якість швів. Шви не повинні бути грубими, інакше є ризик пошкодити ніжну дитячу шкір

Чи не менше значення мають відтінки. Крім синього і блакитного, для малюка можна замовляти вбрання в жовтих, зелених, білих, фіолетових, сірих відтінках. Декор може бути будь-яким – принти, нашивки, вишивка. В цьому випадку орієнтуватися потрібно тільки на смак дитини.

Рекомендації: що купити для малюка?

Для активного хлопчика підійде тільки практична, зручна в шкарпетці одяг. Для прогулянок на вулиці чи вдома можна замовити футболку або кофту, спортивні штанці або шорти. Для літнього сезону оптимальним варіантом буде майка і шорти з легких, натуральних тканин.

Одяг для хлопчика від 1 до 3 років - изображение 4

Для більш прохолодної пори і осінньо-весняного сезону знадобляться худі, світшоти, светри, гольфи. В ідеалі, з щільної тканини, з капюшоном або коміром, що захищає горло від холоду. Такі речі добре поєднуються з джинсами, брюками, спортивними штанами. Додатково потрібно надягати колготки, гамаші. Головне, щоб тканина була гладкою, м’якою, приємною на дотик. Інакше не уникнути роздратування і дискомфорту.

Джинси і спортивні штани – оптимальний варіант для всіх випадків і сезонів. Але краще купувати вироби з мотузковим регулятором, на еластичною гумці або кнопках. Наявність гумок-манжетов буде перевагою, так як вони забезпечать додатковий захист від вітру і холоду.

Для осінньо-зимового періоду варто замовити:

  • толстовку, худі з капюшоном або світшоти;
  • светр, гольф;
  • теплу курточку або комбінезон;
  • щільні штани, джинси;
  • пару колгот, гамаші;
  • термобілизна;
  • пару рукавиць, шапку, шарф

У літньому гардеробі обов’язково повинні бути присутніми такі речі: пара майок і футболок, шорти і бриджі, кепки або панами, легка вітровка або кофта, джинси, сорочка з коротким рукавом. Для свят і заходів слід купити окремий комплект одягу, що складається з сорочки або поло, джинсів або штанів, кардигани або светри. Нарядні речі можуть бути прикрашені принтами, нашивками.

Батькам потрібно зробити так, щоб в гардеробі хлопчика були універсальні, практичні, якісні речі для всіх випадків життя. Але при виборі нарядів, необхідно залучати до процесу дитини. Тільки так він сформує власний стиль і буде з радістю носити куплені речі.

Схожі статті: