0 800 33-05-63 Пн-Пт: 08:00-18:00

ru | ua

ru | ua

Пн-Пт: 08:00-18:00

Небезпечні ігри. П’ять табу для кожної дитини

28.11.2020
116

Всі ми любимо наших діток і нам дуже важко їх карати. Також, є батьки, які дозволяють своїм малюкам все, чого їх душа забажає. А ще є такі батьки, які регулярно карають за будь-яку провину. Батьки з різними позиціями з приводу виховання дітей дивляться один на одного як на інопланетян. Одні не розуміють такої строгості з боку мам і тат, адже світ і так досить жорстокий. Інші ж вважають, що саме безкарність псує дітей і не дозволяє їм адаптуватися в соціумі. Так де ж істина?

Небезпечні ігри. П'ять табу для кожної дитини - изображение 1

Золота середина

Ми не будемо оригінальні, якщо почнемо говорити про золоту середину в питаннях виховання. Адже і зайва строгість, так само як і вседозволеність, здатна нашкодити будь-якій дитині. Проте, кожна сім’я сама встановлює свої правила і дотримується їх. Однак, існує п’ять основних заборон, які стосуються всіх дітей без винятку. Як би ви не виховували ваших дітей, вони обов’язково повинні засвоїти п’ять важливих правил поведінки. Це допоможе і самим діткам, і їхнім батькам.

Небезпечні ігри. П'ять табу для кожної дитини - изображение 2

Чи не завдавати болю

Кожна дитина повинна знати про те, що він не має право завдавати болю ні собі, ні іншим дітям. Це стосується як фізичних впливів, так і душевних. Бути жорстоким – заборонено і це не обговорюється. Виняток можуть становити лише такі ситуації, де мова йде про самозахист. Навчіть дитину ставитися до жорстокості як до чогось вкрай негативному і тоді можливо, що він своїм прикладом навчить цього і своїх ровесників.

Небезпечні ігри. П'ять табу для кожної дитини - изображение 3

Чи не загрожувати життю

Категорично заборонено погрожувати будь-чиєї життя навіть як жарт. Також не можна маніпулювати оточуючими, погрожуючи їм покінчити з власним життям. Цей пункт тісно перетинається з першим, тому освоївши одне правило, ваш син або дочка з легкістю засвоять і друге.

Чи не псувати речі

Батькам не слід забувати про те, що все дароване дитині переходить в його особисту власність. Це означає, що тепер тільки ваш малюк вирішує ламати або не ламати свої іграшки, рвати або не рвати свої штани. У наш час купити одяг для малюків не так вже й складно, але залишивши дитину з однією парою штанів і однієї сорочкою одного разу, ви допоможете йому прийняти рішення про дбайливе ставлення до свого одягу згодом. Проте, псувати чуже майно категорично заборонено і за цим проступком має слідувати покарання.

Чи не йти без дозволу

Ваш малюк повинен чітко усвідомлювати, що йти куди-небудь без дозволу батьків категорично заборонено. Поясніть дитині, що це не примха, а міра безпеки.

Не брати чужого без дозволу

Ніхто не любить, коли його речі беруть без дозволу. Ваша дитина повинна розуміти це і ніколи не брати чужого без дозволу. Як наслідок, ваше чадо навчиться правильно реагувати на ситуації, коли інші діти беруть без дозволу його іграшки.

Небезпечні ігри. П'ять табу для кожної дитини - изображение 4
Caucasian boys fighting over dinosaurs

Схожі статті: