0 800 33-05-63 Пн-Пт: 08:00-18:00

ru | ua

ru | ua

Пн-Пт: 08:00-18:00

Кому і чому заздрить ваша дитина

5.11.2020
214

Почуття заздрощів є одним з найнеприємніших і неоднозначних. З одного боку, воно народжує в людині азарт і дух конкуренції, але з іншого – гасить здоровий глузд і породжує злобу. Заздрісні люди не народжуються такими, а стають з часом. Це почуття знаходить людину в дитинстві і міцно застряє на довгі роки.

Чому заздрити?

З самого раннього віку батьки вселяють своїй дитині те, що він найкращий, найталановитіший, найкрасивіший. І для батьків це так і є, адже ідеальні діти – це їх власні діти. Проте, коли малюк стикається з соціальним життям і іншими дітьми, які в чомусь їх перевершують, то він починає засмучуватися.

Кому і чому заздрить ваша дитина - изображение 1

Виявляється, що існують діти, які можуть бути в чомусь краще. Виявляється, що є хлопчики і дівчатка, які швидше запам’ятовують вірші або граціозніше танцюють. А це зовсім незрівнянно з тією картиною світу, в якій ріс ваш малюк. Це цілком нормальна стадія розвитку діток, адже кожна дитина стикався з подібною заздрістю. Тут важливо засвоїти кілька важливих моментів. По-перше, розкажіть своєму чаду про те, що немає в світі ідеальних людей. Що у кожного є свій темперамент, свої таланти і інтереси. Якщо ж інтереси вашої дитини збігаються з інтересами іншого, але при цьому той інший справляється краще, підтримайте свого сина чи дочку. Запропонуйте «підтягнути» його навички з репетитором, дізнатися трохи більше про своє заняття і стати ще більш вмілим.

Але тут головне не перегнути з конкуренцією. Не дозволяйте своїй дитині, перш ніж стати краще, думати про те, що він неодмінно повинен бути краще за всіх. Результати інших людей – це ще не показник. Показник – це власний результат, порівняно зі своїми ж результатами в минулому. Головне – зростати над собою, а не над ким-то, і тоді можна досягти великих успіхів. Ніколи не вчіть дитину лаяти чужі досягнення, таким чином ви будете виховувати в ньому злість до тих, хто здатний на великі успіхи, ніж він сам. Навчіть малюка отримувати корисні знання, переймаючи досвід тих дітей, які в чомусь виявилися кращими. Адже замість того, щоб задерши носа ображено пройти повз, завжди краще підійти до переможця і запитати, як у нього виходить досягати таких результатів.

Брак уваги

Якщо заздрити чужим успіхам цілком нормально для дитини, то заздрість матеріального характеру говорить про нестачу уваги з боку батьків. Кожен раз отримуючи подарунок малюк відчуває, що його люблять. Тому побачивши бажану іграшку в іншої дитини він хоче терміново отримати таку ж. Як правило, діти, яке отримують достатньо уваги від своїх мам і тат, дуже легко сприймають наявність красивих іграшок і дорогого одягу у однолітків. Облюбленним діткам простіше говорити про свої бажання і сприймати причини, за якими ці бажання не можуть бути виконані.

Кому і чому заздрить ваша дитина - изображение 2

І, звичайно ж, важливий мікроклімат в сім’ї і сімейні цінності. Адже якщо ваша дитина регулярно чує те, як батьки обговорюють майно інших людей і порівнюють чиїсь достатки зі своїми, ніякі «заборони на заздрість» не допоможуть.

На нашому сайті є каталог, де вас чекає одяг для дітей українського виробництва.

Схожі статті: