0 800 33-05-63 Пн-Пт: 08:00-18:00

ru | ua

ru | ua

Пн-Пт: 08:00-18:00

Гуляти з дитиною в погану погоду?

7.11.2020
2150

Гуляти або не гуляє з малюком в погану погоду – вічне питання батьків жодного покоління. Старші кричать – не гуляє, сучасні мами і тата наполягають на зворотному, і навпаки. Хто тут правий, а хто ні зрозуміти дуже важко, але ми все ж спробуємо.

Гуляти з дитиною в погану погоду? - изображение 1

Для початку давайте приберемо нотку суб’єктивізму, яка присутня в словосполученні «погана погода». Поняття погану погоду у всіх різні, тому якщо особисто для вас негода – це ураган зі зливою і градом, або заметіль із заметами по самий пояс, то відповідь однозначна – не гуляє. Якщо ж ми говоримо про мряки, тумані і похмурості, про вітер і так далі, то необхідно задуматися, чому ця погода повинна зупиняти нас від можливості вивести дитину на прогулянку.

Дощ

Якщо на вулиці злива, то така прогулянка навряд чи буде в радість і дитині і його мамі. Але якщо ми говоримо про мряки і мінливому легкому дощику, то парасольку нам в руки і дощовик на плечі! Одягаючи дитині гумові чобітки, теплі штани і куртку, можна гуляти і не турбуватися про можливість застудитися. Якщо ваша дитина правильно одягнений і його одяг не промокає, то така прогулянка буде від інших відрізнятися лише мокрими гойдалками і неможливістю пограти в пісочниці. Якщо ж вам не пощастило, і на вулиці почався справжній ураган з громом і блискавками, тоді найкраще буде погуляти після дощу. До слова, прогулянки після дощу є найкориснішими, так як на вулиці волого і не пильно, від чого і повітря стає свіжим, навіть якщо ви живете в жвавій частині міста.

Гуляти з дитиною в погану погоду? - изображение 2

Сніг

Ні з немовлятами, ні з дітками постарше, не варто гуляти, коли йде мокрий сніг і при цьому вітряно. А ось прогулянка «в мороз і сонце день чудовий», дуже навіть корисна для здоров’я. Надягаєте гольф, кофточку, теплу куртку і зимовий комбінезон, теплу шапку і відповідне взуття. Якщо мова йде про немовлят, то на боді одягаєте теплу кофтину, колготки, шкарпетки і зимовий комбінезон, бажано на овчині.

Гуляти з дитиною в погану погоду? - изображение 3

Спека

Як не дивно, але занадто гарну погоду теж можна віднести до поганої. Йдеться про пекучому сонці, коли простий панамкою і легкої майкою з шортиками не відбутися. Проте, в сонячні дні найвдаліше надягати на малюка мінімум одягу і якісний головний убір. Інакше, дитина може просто перегрітися.

Гуляти з дитиною в погану погоду? - изображение 4

З усього вищеописаного висновок можна зробити такий: гуляти в погану погоду можна і потрібно, але необхідно не переходити межі здорового глузду і підходити до одягу малюка з розумом.

Схожі статті: