0 800 33-05-63 Пн-Пт: 08:00-18:00

ru | ua

ru | ua

Пн-Пт: 08:00-18:00

Допомагаємо дитині вибрати хобі

18.11.2020
126

Дітки швидко захоплюються чимось і від цього нікуди не дінешся. Ось дитина подивився фільм про художників, і йому відразу ж захотілося мати мольберт і масні фарби. Ось він побачив мультик про музикантів, і вже просить купити йому гітару. Популярні блогери демонструють чергову новинку серед наборів для дитячої творчості, і ваша дитина вже хоче майструвати і навіть ходити на курси ліплення. Так як же допомогти йому визначитися?

Виявляємо інтереси малюка

Найпростіший спосіб дізнатися те, чого дійсно хоче ваша дитина, це просто запитати. Але всі ми прекрасно розуміємо, що сьогодні відповідь буде один, а завтра зовсім інший, а нам необхідно отримати більш конкретне уявлення про захоплення малюка. До слова, мінливість вашої дитини вже дає вам підказку: про посидючість і мови не йде, тому можна відразу виключати варіанти занять, які вимагають глибокого занурення в процес.

Допомагаємо дитині вибрати хобі - изображение 1

Якщо ваш син або дочка просто не знають куди подіти свою енергію, запропонуйте кілька варіантів гуртків на вибір. Дуже важливо саме надати вибір з трьох-чотирьох можливих, як в шкільних тестах, інакше ризикуєте гадати до ночі. Якщо це спортивна секція, то дівчатам, наприклад, відмінно підійдуть танці.

Більш посидючим і спокійним малюкам можна запропонувати займатися моделюванням, ліпленням, записатися на гурток юних фізиків / хіміків. Загалом, все, що вимагає посидючості і прискіпливого ставлення до справи, підходить для спокійних діток. Натурам творчим і ексцентричним можна запропонувати гру на музичному інструменті, заняття з вокалу або театральний гурток. Особливо креативним хлопчикам і дівчаткам може підійти малювання, курси кухарів, або навіть дизайнерів. На сьогоднішній день купити одяг для малюків зовсім не складно, але завжди приємно бачити, як ваш малюк самостійно створює такі речі, які дійсно можна носити.

А якщо набридне?

Дитині можна і навіть потрібно надавати можливість вибирати собі заняття, але якщо цей вибір перетворюється в «заняття одного дня», то йому слід допомогти. Навряд чи ваше чадо за один день змогло прийняти тверде рішення про те, що заняття йому не подобається. Швидше за все, це просто небажання вникати в суть питання, а раптом таке речення від батьків буде ще цікавіше? Тому поставте дитині умова, що на той гурток який він вибрав, буде ходити рівно місяць і тільки тоді вирішить, подобається йому там займатися, чи ні. Лише так ви разом зможете вибрати краще хобі для дитини і гурток, який малюк буде із задоволенням регулярно відвідувати.

Допомагаємо дитині вибрати хобі - изображение 2

Схожі статті: