0 800 33-05-63 Пн-Пт: 08:00-18:00

ru | ua

ru | ua

Пн-Пт: 08:00-18:00

«Чистимо» гардероб разом з малюком

2.10.2020
113

Для дітей найцікавіші ігри – це ігри «як у дорослих». Ви звертали увагу на те, з яким захопленням малюк бере участь в процесі приготування їжі разом з вами або в процесі прибирання квартири? Можливо їх допомогу поки що приносить більше безладу, ніж користі, але дітки дуже стараються і дуже люблять вести себе як дорослі. А коли мова заходить про необхідність перебрати речі в шафі, діти приходять просто в неймовірний захват, адже копатися в шафках – їхнє улюблене заняття.

Граємо з користю

Якщо дитина допомагає перебирати ваші власні речі, значить він з ентузіазмом сприйме ідею розібрати і його гардероб. Виділіть для цього заняття досить часу, щоб нікуди не поспішати і в процесі збирання шафи переміряти деякі речі. Можна навіть вивалити купу речей прямо на підлогу і відшукати там той одяг, який вже непридатна для шкарпетки.

«Чистимо» гардероб разом з малюком - изображение 1
Happy smiling toddler in big basket with clothes

Розкажіть дитині, за яким принципом ви обираєте «непотрібні» речі, і перш ніж відправити негідне в пакет, поцікавтеся думкою малюка. Запитайте, як він сам оцінює стан того чи іншого предмета одягу. Якщо ваше чадо категорично не готове розлучатися зі старою футболкою, то не наполягайте. Визначте її на окрему поличку в гардеробній, а під час наступної «чистки» шафи ваша дитина самостійно позбавиться від неї.

Маленькі секрети

Розкажіть синові чи доньці про свої маленькі секрети і хитрощі, які ви застосовуєте під час прибирання у власній шафі. Наприклад, ви завжди викидаєте ті речі, які не носили останній рік, або з якихось причин вони перестали відповідати вашому внутрішньому стану. Ви ж точно знаєте, де можна купити одяг для дітей, яка напевно порадує малюка? То то же. Дозволяйте дитині бути собою і не надягати те, що робить його менш впевненим в собі.

«Чистимо» гардероб разом з малюком - изображение 2

Розбираючи гардероб, запропонуйте дитині розповісти про деякі свої речі. Запитайте, чи пам’ятає він, звідки ці речі з’явилися, як ви їх вибирали і чим вони тоді сподобалися. Коли будете викидати старий одяг поцікавтеся, чим би малюкові хотілося доповнити свій гардероб і запропонуйте йому погортати каталоги в інтернеті або прогулятися по магазинах. Повірте, в майбутньому у вашої дитини не виникне проблем з чистотою в шафі і формуванням власного гардеробу.

На завершення глобальної «чистки» гардероба випийте по молочному коктейлю і обговоріть, чи достатньо ваше чадо результатом прибирання. Уважно вислухайте відповідь і ні в якому разі не показуйте, що це заняття було для вас важким або нудним, навіть якщо це правда.

Схожі статті: