0 800 33-05-63 Пн-Пт: 08:00-18:00

ru | ua

ru | ua

Пн-Пт: 08:00-18:00

Чим зайняти дитину на прогулянці

3.07.2020
193

Вам невимовно пощастило, якщо ваш малюк любить гуляти на свіжому повітрі і завжди знає що саме робити під час прогулянок. Але бувають дуже «домашні» діти, яким подобається повалятися на дивані з планшетом або годинами майструвати модель літачка, сидячи в своїй кімнаті. І як же витягти домосіда на вулицю?

Цікаві справи

Для того, щоб захопити маленького нехочуху і викликати у нього бажання вийти на прогулянку, підготуйте певний сценарій. Розкажіть черзі – куди ви підете і що будете робити. Крім проведення часу на дитячому майданчику, включіть в маршрут кілька літніх кафе з морозивом і молочними коктейлями.

Чим зайняти дитину на прогулянці - изображение 1

Якщо у вас є можливість, то два-три рази на тиждень влаштовуйте прогулянки «з пригодами». Тобто несподівано вирушайте в парк розваг кататися на атракціонах, або після пішої прогулянки – відразу в кіно, на прем’єру нового фільму.

Захоплюючі розмови

Якщо ваше чадо не відчуває особливого бажання спілкуватися з іншими дітьми, тоді самі заведіть розмову про те, що цікавить вашу дитину. Попросіть розповісти про його захоплення і чому саме ці речі його захоплюють. Що йому подобається, чого він боїться. Розкажіть малюкові трохи історії зі свого дитинства – діти подібні речі дуже люблять. Крім усього іншого, довірчі розмови під час прогулянки допомагають стати вам трохи ближче один одному і налагодити довірчі відносини з вашою дитиною.

Чим зайняти дитину на прогулянці - изображение 2

Різні ігри

Запропонуйте вашій дитині пограти в якусь цікаву гру на свіжому повітрі. Наприклад, в войнушку з використанням водяних пістолетів. Або запустити повітряного змія. Або влаштувати гонки на радіокерованих машинках. А ще ви можете малювати крейдою на асфальті, грати в класики або навіть влаштувати спортивну прогулянку. Спочатку пробіжка, потім скакалка, потім підтягування на турніках. Все залежить від того, що саме приваблює вашого сина чи доньку. Крім усього іншого, можна запропонувати влаштувати невелику посиденьки в найближчому парку з гітарою, чаєм і бутербродами. Тільки, звичайно, якщо вашому чаду подобається музика. Втім, гітару можна замінити альбомом для малювання, книгою казок або грою в монополію.

Чим зайняти дитину на прогулянці - изображение 3

Найголовніше – не перетворювати прогулянку на тортури. Якщо дитина не хоче виходити на вулицю в якийсь конкретний день – нехай не виходить. Можна скільки завгодно говорить про користь свіжого повітря, але якщо малюк не захоплений і не мотивувати, то гуляти він не відправиться. Ваше завдання не примусити, а викликати інтерес. І тоді обов’язково все вийде.

Чим зайняти дитину на прогулянці - изображение 4

Схожі статті: