0 800 33-05-63 Пн-Пт: 08:00-18:00

ru | ua

ru | ua

Пн-Пт: 08:00-18:00

Чим боді відрізняється від сорочечки

20.02.2021
242

Молодим батькам буває складно вибрати для себе одночасно красиві і зручні елементи гардероба. Хоча є одяг, яка завжди залишається актуальною і затребуваною, мова йде про боді і кофтині-сорочечці. При цьому одяг для новонародженого відрізняється фасонами, матеріалами, декором, видом застібки. І потрібно зрозуміти, в чому полягають відмінності і що ж краще вибрати для малюка – боді або сорочечку.

Чим боді відрізняється від сорочечки - изображение 1

Відмінності між боді і сорочечки

Стильні боді і класична сорочечка – це, мабуть, одні з найпопулярніших елементів гардероба. Вони відрізняються кроєм, тому замінити один одного не можуть. Тому головне завдання батьків – розібратися, коли надягати той чи інший виріб.

Чим боді відрізняється від сорочечки - изображение 2

Кофточка майже не відрізняється від дорослих моделей. Застібка зазвичай розташовується спереду або збоку, тому одягають її зі спини. Також зустрічаються моделі сорочечок для дівчинки з гудзиками або на кнопках, приталеного або вільного крою. Рукава можуть бути довгі або зовсім відсутні. Кофточка може бути з широкою горловиною, невеликим коміром, капюшоном. Для виготовлення виробники часто використовують натуральні тканини, наприклад, інтерлок або бавовна, зустрічаються також вироби з м’якої пряжі.

Льоля найкраще підходить для прогулянок на вулиці, тому що її можна підчіплювати під светр або куртку, щоб дитина не перемерзає. Вона відмінно поєднується з повзунками, штанцями. Головне, щоб виріб було виконано з м’якої, приємної до тіла тканини, інакше дитина буде відчувати дискомфорт і під низ доведеться надіти майку.

Боді – це елемент одягу, який є комбінацією кофтинки і трусиків, із застібкою на кнопках між ніг. Бодик облягає тіло малюка, але не сковує рухи. Для пошиття використовується бавовна або байка. Батьки можуть вибрати різні моделі, наприклад, у вигляді кімоно або майки, з довгими рукавами або без них, з додатковою застібкою на плечі. Зазвичай виріб використовують в якості піжами, але також боді для хлопчиків підходять для щоденного використання вдома або на прогулянках.

Що краще: боді або сорочечка?

До того як були придумані боді, сорочечки були досить популярні, завдяки універсальності, простоті і зручності. Але сучасна новинка має не менше переваг, серед яких:

  • Багатофункціональність. Цей одяг можна носити цілий рік і поєднувати з іншими елементами гардероба, наприклад, комбінезонами, штанами, куртками.
  • Захист від переохолодження. За рахунок того, що виріб облягає тіло і не задирається, як сорочечка, під час активності, малюк не мерзне і завжди залишається в теплі.
  • Підтримує памперс. Через прилягання і надійної застібки між ніжок, дитина не зможе дотягнутися і зірвати підгузник.
  • Зручно і практично. Боді не обмежує руху, не задирається і не доставляє дискомфорт. І краще замовляти моделі з додатковою застібкою на плечі, так як тоді можна надягати його зі спини, а не через голову.
  • Фіксує інший одяг. Зазвичай штанці і шорти легко сповзають з тіла немовляти. Ця проблема легко вирішується, завдяки використанню боді. Крім того, можна не боятися, що гумка повзунків буде тиснути і викликати роздратування на шкірі.
  • Економія часу. Для заміни памперса буде досить розстебнути пару кнопок між ніг. Також можна заощадити час на прання одягу, так як буде простіше привести в порядок один боді, ніж трусики, майку і кофточку.
  • Хороший вибір для створення стильних поєднань. Зараз можна купити різноманітні моделі – з принтом, нашивками, з басками або невеликий спідницею, з капюшоном.
  • Економія бюджету. Батькам не доведеться купувати кілька пар майок, футболок і трусиків. Досить замовити дві-три різних моделі боді для кожного сезону. Наприклад, з довгими рукавами для зими і без рукавів для шкарпетки в літній період
Чим боді відрізняється від сорочечки - изображение 3

Якщо ж дитина рідко носить памперси, то можна замовити і класичну сорочечку. Так як простіше замінити штанці і залишити кофточку, ніж повністю роздягати дитину. Хоча досвідчені батьки вважають за краще комбінувати і боді, і сорочечки, враховуючи сезон і ситуацію.

На що звертати увагу при виборі сорочечок і боді для немовляти?

Замовляючи одяг для дитини, батьки часто йдуть на поводу у реклами, вибираючи дорогі, але не найякісніші вироби. Важливо купувати одяг, зшитий з натуральних і гіпоалергенних тканин, які не перешкоджають повітрообміну, що не викликає роздратування і зручну в шкарпетці. Щоб зробити вибір, варто врахувати кілька рекомендацій:

  • одяг, яку необхідно надягати через голову, краще не замовляти, так як у малюка може застрягти голова, що викличе у нього стрес;
  • куплене виріб повинен забезпечити швидку зміну памперса, навіть на вулиці, під час прогулянки;
  • краще вибирати одяг, що щільно прилягають до тіла, але трохи еластичну, щоб уникнути переохолодження та дискомфорту;
  • варто замовляти одяг з м’якими швами або моделі «навиворіт», без великих деталей і гудзиків, так як під час сну вони будуть тиснути і дратувати ніжну шкіру малюка
Чим боді відрізняється від сорочечки - изображение 4

Перед тим як зробити замовлення, потрібно врахувати і сезон. Наприклад, для літа ідеально підійдуть боді без рукавів з бавовни, а для зими і вечірніх прогулянок на вулиці – моделі з довгими рукавами з утепленням. Також варто подумати про те, з чим дитина може носити виріб – зі спідницями, штанами, комбінезонами, кофтами або без додаткових елементів. Про особливості матеріалу важливо запам’ятати, що він повинен добре вбирати вологу, не перешкоджати повітрообміну і утримувати тепло.

І боді, і сорочечку можна вважати класикою, тому такий одяг має бути в гардеробі маляти. Головне – знайти правильне поєднання і орієнтуватися по погоді.

Схожі статті: