0 800 33-05-63 Пн-Пт: 08:00-18:00

ru | ua

ru | ua

Пн-Пт: 08:00-18:00

Чи потрібне кожній дитині ортопедичне взуття

28.10.2020
146

Вашій дитині рік, він зовсім недавно навчився ходити, а ви вже виявили у нього плоскостопість. І що тепер робити? Терміново бігти в найближчий магазин за ортопедичним взуттям? Але краще просто заспокоїтися і подумати.

Фізіологічна плоскостопість

Слід почати з того, що справжня ортопедичне взуття не продається в «найближчому магазині». Вона виготовляється на замовлення в спеціальних ортопедичних центрах і враховує всі індивідуальні особливості стопи. Тому, коли виробники, які випускають свою взуття в широкий вжиток називають її ортопедичної, то, швидше за все, вони мають на увазі хорошу фіксацію гомілки і невеликий супінатор.

Чи потрібне кожній дитині ортопедичне взуття - изображение 1

А тепер давайте розберемося, навіщо вам взагалі знадобилася ортопедичне взуття. У всіх діток до двох років плоский поздовжній звід стопи. Це обумовлено м’якістю і еластичністю кісткової тканини малюків. Тому те, що ви порахували плоскостопістю – це всього лише, так звана, «жирова подушечка», яка необхідна діткам в цьому віці. А ось точно сказати чи є у дитини плоскостопість можна тільки коли йому виповниться 5-6 років, тому можете не переживати з приводу «плоскою ніжки» у зовсім маленької дитини.

Тверда підошва

Усі батьки хочуть захистити свою дитину від усього поганого, перестрахуватися сто раз і у всьому. До числа цих дій відноситься бажання придбати малюкові взуття з твердою підошвою. Вся справа в тому, що якщо лікар-ортопед вважає вашої дитини здоровим, значить і розвиток його стопи повинно бути здоровим і природним. Дитині необхідно знати свої відчуття при бігу, ходьбі, стрибках. Взуття з жорсткою підошвою, позбавляє його цього права.

Чи потрібне кожній дитині ортопедичне взуття - изображение 2

З усього вищесказаного можна зробити висновок, що не буває ортопедичного взуття «для профілактики» якихось хвороб у абсолютно здорової дитини. Тому досить просто слідувати звичайним правилам при покупці взуття: натуральна шкіра і шерсть, не брати «на виріст», завжди враховувати думку дитини, не використовувати одну пару взуття на всі випадки життя. Тобто, гумові чоботи в дощ, уггі в сніг, демісезонні черевички тільки в міжсезоння і так далі.

Найголовніше не переживайте через дрібниці, а якщо виникають сумніви, то краще просто звернутися до педіатра і всі ваші страхи відразу ж розвіються.

Схожі статті: