0 800 33-05-63 Пн-Пт: 08:00-18:00

ru | ua

ru | ua

Пн-Пт: 08:00-18:00

Чи варто маленьку дитину одягати по-дорослому

20.11.2020
143

Сучасні батьки відрізняються від своїх власних. Це відображається не тільки в більш свіжому погляді на виховання, лікування та вирощування дітей в цілому. Це укладено в самій суті їх батьківства і в бажанні бути для своїх чад швидше друзями, ніж строгими наглядачами з первинними функціями: одягнути і прогодувати. Ми з вами вже інші і наша турбота про дитину теж стає трохи інший. Але чи завжди це так добре, як може здатися на перший погляд?

Одягнути і прогодувати

На відміну від попереднього покоління батьків, сучасні мами і тата стали менше переживати про те, що дитина вчасно не пообідав або відмовився від сніданку. Тортури їжею, яка так знайома нам з вами, вже не стосується наших власних дітей. Ми обачно не годуємо малюків солодким до обіду, прислухаємося до їхніх побажань. Тобто, якщо дитина відмовляється від каші, ви несете йому йогурт і тоді, як то кажуть, і вовки цілі і вівці (діти) ситі. Ми навчилися читати анотації до прописаним таблеткам, читати книги про дитячу психологію, прислухатися до рекомендацій ВООЗ і так далі. Але поряд з такими позитивними змінами з’явилися і особливі вимоги до себе і до дітей.

Чи варто маленьку дитину одягати по-дорослому - изображение 1

«Треба швидше переодягнути Машу, а то на майданчику гуляє Ірка, а у неї дочка завжди модно одягнена» – приблизно такі фрази можна почути в розмовах сучасних мам. На жаль, бажання бути краще за інших поки що дуже сильно. Безумовно, соціальні мережі та інтернет в цілому, не сприяють швидкому «одужання» від вірусу «хто що скаже», а швидше посилює його. Всі ці глянцеві журнали, дитячі покази мод на світових подіумах, мода на family style і так далі стимулюють батьків одягати своїх дітей так, немов вони маленькі зірки Голлівуду.

За та проти

Безумовно, одяг для дитини повинна бути якісна, зручна і красива. А ще, важливо, щоб дитина виглядала модно і стильно. Маленьких дівчаток і хлопчиків одягають в міні-версії дорослих джинсів «скинни» і клубних піджаків з латками на ліктях. Насправді в цій тенденції на дорослі образи для дітей нічого поганого немає, небезпека криється у ставленні батьків до цього явища. А тепер докладніше.

Чи варто маленьку дитину одягати по-дорослому - изображение 2

Немає нічого страшного в тому, щоб балувати малюка обновками і купувати футболки не з зайчиками і котиками, а з написом «Ramones», наприклад. Немає нічого страшного в тому, щоб прищеплювати дитині почуття стилю і демонструвати різноманітність образів «на всі випадки життя». Якщо ваш син або дочка любить вбиратися, значить ваша гра в стиліста лише порадує і вас, і дитину. Але є ситуації, коли слід зупинитися і приглушити бажання зробити своє чадо більш стильним, ніж у Ірки.

Якщо дитина впадає в істерику при одному згадуванні про незручних, але красивих брюках, значить цим штанів пора відправитися в довгу шухляду. Якщо малюк не відчуває задоволення від перевдягань або відчуває себе незручно в нових речах – не мучте його. Не забувайте, що для дитини одяг ще не має особливої ​​цінності і напевно малюк її швидко зіпсує. Якщо пляма на брендового кофтині викликає у вас паніку, то вибирайте плями, а не кофточку. Нехай вашому хлопчику чи дівчинці ніщо не заважає пізнавати світ, смачно їсти морозиво і грати з дітьми в пісочниці.

Купити дитячий одяг можна тут: https://smil.ua/catalog/

Схожі статті: